پوست و مو

دلایل غیرارثی ریزش مو و راهکارهای آن

دلایل غیرارثی ریزش مو و راهکارهای آن

دلایل غیرارثی ریزش مو 

پاسخ این سوال ممکن است برای شما غافلگیرکننده باشد. بسیاری از زنان به شکل ناگهانی و مردان به دلایل مختلف به مرور زمان مو های خود را از دست می دهند، آلوپسی آندروژنتیک، یکی از عوامل کلیدی ریزش مو به شمار می رود و احتمال بروز آن با افزایش سن فرد، بیشتر می شود.

دلایل ژنتیکی در بسیاری از افراد، یکی از اصلی‌ترین عوامل ریزش مو به شمار می روند. با این وجود دارو های مختلف، استرس بالا، به هم ریختگی هورمونی و همچنین تغذیه ناسالم و استراحت ناکافی برخی از دلایل دیگر ریزش مو غیر ژنتیکی به شمار می روند.

دلایل غیرارثی ریزش موشاید برای مقابله با ریزش مو ارثی، راهکار های زیادی وجود نداشته باشد اما می توان با رعایت نکاتی، احتمال از دست دادن مو ها به دلایل غیر ژنتیکی را تا حدودی کاهش داد.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

ریزش مو ها وقتی اتفاق می افتد که فولیکول ها در معرض صدمه قرار بگیرند و تار های مو، کیفیت خود را از دست بدهند. وقتی مواد مغذی با جریان خون به خوبی به فولیکول ها نرسند، احتمال از دست رفتن مو ها افزایش خواهد یافت.

وقتی به شکل ناگهانی، انبوهی از مو های سالم و ضخیم شما دچار ریزش می شوند، می توان نتیجه گرفت که این پدیده به دلیل عوامل غیر ژنتیکی صورت گرفته است. چرا که ریزش مو غیر ژنتیکی، معمولا سریع و ناگهانی اتفاق می افتد.

هر فرد در طول روز، بین 100 تا 150 تار مو را از دست می دهد. این موها معمولا توسط مو های دیگری جایگزین می شوند اما وقتی این جایگزینی صورت نگیرد، فرد به مرور زمان مو های خود را از دست خواهد داد.

ریزش مو غیر ژنتیکی، دلایل زیادی دارد که هر کدام، می توانند سلامت و کیفیت مو های فرد را تهدید کنند.

دلایل غیرارثی ریزش مومصرف دارو

نازک شدن، کم حجم شدن و در نهایت از دست رفتن مو ها، یکی از عوارض جانبی مصرف برخی از دارو ها به شمار می رود.

در نتیجه مصرف دارو ها، از دلایل غیرارثی ریزش مو محسوب می شوند. دارو های رقیق کننده خون، ویتامین A، دارو های ضد نقرس، دارو های کنترل مشکلات قلبی و دارو های کنترل فشار خون معمولا موجب آسیب دیدن مو های فرد می شوند.

این وضعیت البته به صورت موقت ایجاد می شود و پس از قطع مصرف دارو ها، رشد مو های فرد دوباره شروع خواهد شد.

بیماری تیروئید

هم کم کاری و هم پرکاری تیروئید، عوامل غیر ژنتیکی ریزش در موهای افراد به شمار می آیند. بیماری تیروئید یک مشکل هورمونی است و بر هم خوردن تعادل هورمون ها، همواره تهدیدی برای مو ها به شمار می رود. تولید بیش از حد و یا کم تر از حد لازم این هورمون، مو های شما را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد.

به طور معمول وقتی تیروئید را در بدن خود با روش های درمانی و دارویی مهار می کند، ریزش مو های سر شما نیز متوقف خواهد شد.

بیهوشی عمومی

آنهایی که یک جراحی بزرگ را پشت سر گذاشته اند، ممکن است تا سه ماه بعد از این عمل در خطر از دست دادن مو های خود قرار بگیرند.

جراحی های سنگین، بدن را با فشار فیزیکی روبرو می کنند و این موضوع می تواند لطمه دیدن مو ها را به همراه داشته باشد. این وضعیت البته معمولا موقت است و اثرات آن برای مو ها، دائمی نخواهد شد.

آنمی

کمبود آهن، از نشانه های مهم بیماری آنمی به شمار می رود. وقتی سطح آهن بدن بیش از حد پایین باشد، فولیکول ها آسیب می بینند و مو ها دچار ریزش می شوند. اگر با آنمی مواجه هستند، مصرف آهن با مشورت پزشک، می تواند از ریزش مو در سر شما تا حدودی جلوگیری کند.

لوازم آرایش و زیبایی مو

یکی از دلایل غیرارثی ریزش مو، استفاده مداوم از ابزار مختلف برای حالت دادن به موها است. آنهایی که دائما از حرارت زیاد سشوار و اتو برای فرم دادن به مو ها استفاده می کنند، افرادی که دائما مو های خود را می کشند و از مدل مو های سفت و سخت برای خودشان بهره می برند، در معرض از دست دادن مو ها هستند.

همچنین استفاده مداوم از ژل های مو و ترکیب های شیمیایی، از عوامل دیگری هستند که موجب آسیب دیدن مو ها به شکل جدی می شود.

برای جلوگیری از ریزش مو ها، بهتر است کمتر از سشوار و اتو استفاده کنید و یا حداقل این کار را در زمانی انجام بدهید که موها کاملا خشک هستند. استفاده از حرارت زیاد در شرایطی که مو ها خیس هستند، بسیار آسیب زننده خواهد بود.

تولد فرزند

به طور معمول زنان در دوران بارداری، صاحب مو های سالم و ضخیم هستند اما پس از تولد نوزاد، سطح استروژن در بدن آن ها کاهش پیدا می کند. برای 3 ماه پس از تولد فرزند، آن ها در معرض ریزش مو غیر ژنتیکی قرار می گیرند اما این وضعیت دوام زیادی ندارد و پس از مدتی از بین می رود.

رژیم غذایی ناسالم

اگر از یک رژیم غذایی ناسالم استفاده می کنید، با دست های خودتان به فولیکول ها مو آسیب وارد کرده اید. برای آن که کیفیت مو های خود را تضمین کنید، باید مطمئن شوید که انواع ویتامین ها، مواد معدنی، مواد مغذی و پروتئین ها در رژیم غذایی شما وجود دارند.

از آن جایی که رشته های مو از جنس پروتئین هستند، مصرف پروتئین در برنامه روزانه فرد برای حفظ کیفیت آن ها اهمیت زیادی دارد.

کاهش شدید وزن که معمولا رسیدن مواد مغذی به فولیکول ها را دچار مشکل می کند، یکی از عوامل غیر ژنتیکی ریزش مو به شمار می رود.

استرس بالا

استرس بالا در بدن، نقش مخربی برای مو ها خواهد داشت. به طور کلی استرس، تغییرات زیادی در بدن به وجود می آورد و یکی از این تغییرات گسترده، ممکن است در مو ها اتفاق بیافتند.

اگر به دلیل استرس بیش از حد دچار ریزش مو شده اید، می توانید با رعایت اصول ساده ای مثل ورزش منظم و یا صحبت کردن با دیگران تا حدود زیادی استرس خود را کاهش بدهید و از سلامتی مو های خود محافظت کنید.

تریکوتیلومانیا

این اختلال که در بین نوجوانان و به ویژه دختران نوجوان دیده می‌ شود، یکی از دلایل غیر ژنتیکی ریزش مو به شمار می رود.

در این اختلال، افراد به شکل ناآگاهانه ای مو های سر خود را با دست می کشند. آن ها از این وضعیت راضی نیستند اما عملا کنترلی روی آن ندارند.

این اختلال در نتیجه فشار روحی ایجاد می شود و ممکن است لطمه زیادی به وضعیت ظاهری فرد وارد کند.

عفونت های قارچی

عفونت های قارچی که به ویژه در کودکان رایج هستند، می توانند مو های فرد را در وضعیت نامطلوبی قرار بدهند. برای مقابله با این عفونت ها، معمولا داروهایی تجویز می شود اما گاهی همین دارو ها نیز، ممکن است باعث از دست رفتن مو های فرد شوند. در نتیجه باید در مصرف دارو های مقابله با عفونت های قارچی، دقت زیادی به خرج داده شود.

اگر به هر دلیلی احساس کردید که کیفیت مو های شما پس از مصرف دارو های مقابله با عفونت های قارچی دچار مشکل شده است، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا داروی دیگری با عوارض جانبی کمتر برای شما تجویز شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن