فهرست مطالب
برداشت خال با لیزر چگونه انجام می شود؟
برداشت خال با لیزر چگونه انجام می شود؟
دلایل زیادی هستند که باعث می شوند شما بخواهید خال خود را بردارید و برای این کار از روند زیبایی برداشت خال استفاده کنید.
شاید فکر کنید بدون خال زیبا تر به نظر خواهید رسید، یا آن که خال در هنگام اصلاح زخم شده و آسیب می بیند و یا حتی ممکن است که محل خال در جایی است که هنگام لباس پوشیدن به آن فشار وارد می شود و احساس ناراحتی به شما دست می دهد.
این ها بخشی از دلایلی هستند که شما را به سمت برداشت خال سوق می دهند. خال ها باید طی فرایند های دقیق و توسط یک متخصص برداشته شوند چرا که ممکن است یک خال غیر عادی باشند که به آن ملانوما می گویند و این کار بسیار خطرناک هستند.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
در چه صورت باید برداشت خال انجام داد؟
قبل از هر چیز، یک پزشک و یا متخصص پوست باید وضعیت خال های شما را با استفاده از دستگاه درموسکوپ بررسی کند. مخصوصا اگر یکی از این حالات زیر برای شما اتفاق افتاده است:
- خال شکل نامتقارن دارد و یا مرز های اطراف آن با هم برابر نیستند
- رنگ های خال از هم متفاوت هستند
- اندازه ی آن بزرگ تر از ۶ میلی متر است
- رشد آن به طور تدریجی بیشتر می شود
فایده های برداشت خال با لیزر
مهم ترین مزیت و فایده ی استفاده از لیزر برای برداشت خال این است که هیچ نیازی به ایجاد برش در پوست ندارد و جای زخم باقی نمی گذارد. همچنین از آن جایی که برش روی پوست ایجاد نمی شود و یا پوست دچار سوختگی نمی شود، ریسک بروز عفونت بر اثر برداشت خال نیز بسیار کاهش می یابد.
با استفاده از لیزر می توانید خال هایی را که در نواحی بینی و صورت هستند و برداشت آن ها با استفاده از دیگر روش ها دشوار است، راحت تر بردارید. دلیل آن این است که لیزر ها دقت بسیار بالایی دارند که باعث می شود متخصص کنترل بیشتری در برداشتن خال ها داشته باشد.
فایده ی دیگر لیزر این است که به دلیل راحت و بی خطر بودن آن، می توانید در یک جلسه چندین خال را از بین ببرید.
آیا برداشت خال با لیزر خطرناک است؟
همان طور که گفته شد در ابتدا پزشک باید وضعیت خال ها را معاینه کند. این معاینه مشخص خواهد کرد که آیا ممکن است خال را با استفاده از لیزر برداشت یا نه. پزشک با توجه به این بررسی ها و اگر لازم شد آزمایش ها، تشخیص می دهد که کدام روش برای برداشت خال شما بهترین روش است.
به طور کلی برداشت خال با لیزر یک فرایند مدرن و پیشرفته است که برداشتن خال ها با آن بسیار راحت، ایمن، بدون درد و سریع انجام می شود.
عوارض برداشتن خال با لیزر
امروزه لیزر ها بسیار پیشرفت کرده اند و برای انواع پوست لیزر های متفاوتی وجود دارد. به همین دلیل است که عوارض نامطلوب استفاده از این روش بسیار ناچیز هستند و نتایج آن حتی برای افرادی که خال های زیادی در ناحیه ی صورت و گردن داشته اند نیز راضی کننده بوده و توانسته نیاز آن ها را برطرف کند بدون این که اثری از لیزر روی پوست آن ها باقی بماند.
آیا سوزاندن خال با لیزر درد دارد؟
در اغلب موارد، قبل از انجام فرایند برداشتن خال با لیزر، دکتر در محل مورد نظر از بی حسی موضعی استفاده می کند تا هیچگونه درد و سوزشی احساس نشود.
پزشک قبل از شروع به کار با لیزر، تست می کند که آیا فرد در آن ناحیه از پوست کاملا بی حس شده است یا نه. هر چند به طور کلی فرایند لیزر درمانی یک فرایند راحت و بدون درد است.
لیزر به این صورت کار می کند که اشعه های نور را با شدت بالا به سمت سلول های پوستی شلیک می شوند. در این مورد، اشعه ها به سمت سلول های تشکیل دهنده ی خال در سطح پوست حمله می کنند و این سلول ها با جذب اشعه ی نوری از بین می روند که نتیجه ی آن محو شدن خال از سطح پوست است.
دقت لیزرها آن قدر بالا است که هیچ آسیبی به سلول های پوستی مجاور نمی رساند و آن ها بدون تغییر و سالم باقی می مانند.
برای برداشتن خال به چند جلسه نیاز است؟
برای آن که خال به طور کامل برداشته و ریشه کن شود، معمولا به دو الی سه جلسه مراجعه به کلینیک و انجام لیزر درمانی نیاز است.
طول هر جلسه نیز به طور تقریبی سی دقیقه خواهد بود. البته خود فرایند سوزاندن خال با لیزر تنها پنج دقیقه طول خواهد کشید و بقیه ی زمان جلسه صرف دادن توضیحاتی راجع به فرایند لیزر کردن و همچنین ارائه ی توصیه های لازم برای مراقبت بعد از برداشت خال می شود.
آیا جای لیزر روی پوست بعد از برداشت خال می ماند؟
بهبودی و ترمیم پوست بعد از انجام لیزر بسیار سریع اتفاق می افتد چرا که لیزر آسیبی به سلول های پوستی نمی رساند.
به طور تقریبی، بعد از حدود ۱۰ الی ۱۴ روز محلی که لیزر در آن انجام شده به یک نقطه ی صورتی رنگ تبدیل می شود. به مرور زمان این نقطه کمرنگ و کمرنگ تر می شود تا جایی که به طور کامل محو می شود و اثری از لیزر روی پوست نخواهد ماند.
آیا برداشت خال با لیزر از انجام عمل جراحی بهتر است؟
جراحی برای برداشتن خال نسبت به انجام لیزر روش تهاجمی تر است. به این صورت که با ایجاد برش نسبتا عمیق روی پوست باعث می شوند تا بعد از برداشتن خال، روی پوست جای زخم شکل بگیرد و برای ترمیم به زمان نیاز داشته باشد.
اما لیزر همان طور که پیش تر گفته شد، به سلول های پوست آسیب نمی رساند و اثری که بر جای می گذارد مانند یک خراش ساده است که به راحتی و در عرض یک الی دو هفته از بین می رود. همچنین از آن جایی که این خراش بسیار سطحی است و تشکیل زخم نمی دهد، خطر بروز عفونت روی پوست وجود ندارد.
چه نوع خال هایی را می توان با لیزر برداشت؟
برای خال هایی که از سطح پوست رشد کرده اند استفاده از لیزر بهترین و مطمئن ترین گزینه است.
بعضی از خال ها هستند که برداشت آنها با لیزر چندان توصیه نمی شود و باید با روش های دیگری با آنها مقابله کرد؛ مانند خال هایی که فلت و صاف هستند و یا خال هایی که بسیار پررنگ یا تیره هستند.
اگر دکتر شما بعد از معاینه ی خال به این نتیجه رسید که نیاز به نمونه برداری دارد. یا این که اگر خال اخیرا تغییر رنگ و اندازه داده باشد، باعث می شود تا دکتر تصمیم بگیرد با روش های دیگری مانند جراحی خال را از بین ببرد.
دلیل آن این است که استفاده از لیزر خال را به طور کامل تبخیر می کند و دیگر امکان نمونه برداری و بررسی بیشتر آن نخواهد بود.
آیا می شود بعد از برداشت خال آرایش کرد؟
توصیه می شود تا زمانی که پوست در آن ناحیه به طور کامل ترمیم نشده از استفاده از مواد آرایشی در آن ناحیه خودداری کنید. معمولا بعد از گذشت ۱۰ تا ۱۴ روز پوست به طور طبیعی لایه برداری را انجام می دهد و آن وقت می توانید با خیال راحت آرایش کنید.
آیا برداشتن خال نیاز به استراحت در خانه دارد؟
در اکثر موارد برداشت خال نیاز به استراحت خاصی ندارد و شما می توانید بلافاصله بعد از انجام این فرایند حتی بر سر کار خود برگردید. در واقع شبیه به یک جلسه ی درمانی سرپایی در دندانپزشکی است.