کاشت مو

کاشت مو با سلول های بنیادی

کاشت مو با سلول های بنیادی

کاشت مو با سلول های بنیادی

کاشت مو با سلول های بنیادی در واقع انقلابی در عمل های زیبایی مو ایجاد کرد تا از این طریق آسیب ها و عوارض احتمالی کاشت مو به حداقل ممکن برسد.

داشتن موهایی زیبا و طبیعی حق هر فردی است. به همین دلیل برای از بین بردن ریزش موها و یا رویش مجدد دوباره موها روش های متفاوتی برای کاشت در نظر گرفته می شود که هر کدام با پیشرفته ترین متدها و تکنولوژی ها می توانند به ایجاد موهایی طبیعی در افراد کمک کنند.

کاشت مو با سلول های بنیادیپیوند مو با سلول های بنیادی یکی از جدیدتری و در عین حال موثرترین روش هایی است که برای کاشت مو (Hair transplantation) مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع در این روش کاشت مو تفاوت هایی با روش قدیمی تر پیوند مو وجود دارد. با این حال روند کاشت به همان صورت انجام خواهد شد.

البته این روش در عمل زیبایی مو هنوز به مرحله تکمیل نهایی نرسیده است و تا سال 2020 به عنوان روش جدید برای کاشت عنوان می شود. به همین دلیل آزمایشات و تحقیقات در مورد کاشت با سلول های بنیادی در حال حاضر به مراحل انتهایی خود رسیده است.

در برخی از کشورهای پیشرفته این روش به عنوان روش جدید برای کاشت مو مورد استفاده قرار گرفته است. ولی با توجه به همه گیر نشدن آن در همه کشور ها شاید افراد بسیاری از این روش اطلاع نداشته باشند؛ بنابراین کاشت با سلول های بنیادی می تواند آینده کاشت مو را تغییر دهد.

کاشت مو با سلول های بنیادیآیا کاشت مو با سلول های بنیادی امکان پذیر است؟

طبق تحقیقات و آزمایشاتی که در این زمینه صورت گرفته است کاشت مو با سلول های بنیادی جز جدیدترین روش های پیوند مو مطرح می شود که هنوز در مرحله تست و آزمایش قرار دارد. با این حال نتایج آزمایشات تا حد مثبتی نشان می دهد که این روش برای عمل زیبایی مو یکی از پیشرفته ترین روش ها است.

از آنجایی که در کاشت مو به روش های دیگر از قسمتی از بانک موی افراد که در پشت سر آنها قرار دارد، موهای مورد پیوند برداشته می شود، می تواند تاثیرات و نتایج مثبتی را برای افراد در بر نداشته باشد.

برای برداشتن موها در این نواحی باید برش هایی زده شود تا بتوان این موها را در نواحی که نیاز به کاشت مو دارند پیوند زد.

این برش ها با بخیه بسته می شوند اما در مواردی پیش می آید که پس از عمل جای زخم و بخیه ها روی پوست سر می ماند که ظاهر نامطلوبی دارد. این امر باعث می شود اگر فرد بعد از کاشت مو بخواهد موهایش را کوتاه کند و یا در طول زمان موهای قسمت پشت سر او کم پشت شوند، جای زخم ها نمایان شود و حس ناخوشایندی به همراه داشته باشد.

در واقع روش پیوند تک به تک نیز وجود دارد که در آن نیازی به ایجاد برش و یا بخیه در بانک موی افراد نیست و موهای مورد استفاده برای پیوند توسط دستگاه پانچ و به صورت هر تار مو برداشته می شود تا در مناطقی که دچار طاسی و یا ریزش مو است کاشته شود.

این روش ها نیاز به بانک موی مناسبی دارد که افراد در صورت دارا نبودن آن ممکن است که عمل زیبایی مو با نتایج مناسبی را مشاهده نکنند. علاوه بر این کاشت مو به روش های قدیمی به تعداد زیادی از موهای سالم فرد نیاز دارد.

در واقع در روش های ذکر شده نتیجه ی عمل کاشت مو تا حد بسیار زیادی به جنس و تراکم بانک موی فرد بستگی دارد. یعنی اگر فرد دچار طاسی پیشرفته و شدید باشد و حتی موهای دور و پشت سر او هم از ضخامت و تراکم پایینی برخوردار باشند، کاشت مو با روش های ذکر شده برای او بسیار دشوار و پیچیده خواهد بود.

یکی از راه های کاشت مو برای افراد با بانک موی ضعیف، استفاده از مو های بدن و انتقال آنها روی سر است. البته بدیهی است که مو ها در سایر نواحی بدن ویژگی ها و شکل کاملا متفاوتی دارند و همین امر باعث می شود نتیجه ی عمل کاشت مو در این افراد نسبتا کمتر از دیگر متقاضیان کاشت مو طبیعی و مطلوب به نظر برسد.

به همین دلیل پیوند مو به روش بنیادی هیچ کدوم از این مضرت را ندارد و بدون هیچ گونه آسیبی به موهای سالم در افراد انجام می شود.

کاشت مو با سلول های بنیادی به چه صورت خواهد بود؟

کاشت مو با سلول های بنیادی دارای شباهت های بسیاری با سایر روش های عمل زیبایی مو است. در این روش، کاشت به همان طریق مشابه قدیمی انجام می شود. در واقع تفاوت اساسی که این روش با روش های دیگر کاشت مو دارد را می توان در نوع برداشت موهای مورد نیاز برای پیوند دانست.

از آنجایی که در روش های قدیمی از موهای سالم در بانک موی افراد به تعداد مورد نیاز برای پیوند استفاده می شود، این نواحی دارای زخم و یا بریدگی در سطح خود می شوند که از این طریق طول دوره درمان و بهبودی را برای افراد مشکل می کنند.

در روش های سنتی و قدیمی کاشت مو نیز ممکن است حین ایجاد برش و برداشت فولیکول های مو از پشت سر، فولیکول ها آسیب ببینند و خاصیت خود را از دست دهند.

همچنین برای رشد مجدد موهای این نواحی نیاز به زمان زیادی است. عفونت می تواند از طریق این زخم ها به پوست وارد شود و نتیجه کاشت مو را با مشکلات بسیاری روبرو کند.

زمانی که برای رشد کامل موها بعد از عمل کاشت با استفاده از تکنیک های فعلی نیاز است، چیزی حدود یک سال است. در طول این یک سال فرد باید از فولیکول های تازه کاشته شده مراقبت کند و صبوری به خرج دهد تا بالاخره بتواند نتیجه ی نهایی کاشت مو روی سر خود را ببیند.

به همین دلیل دانشمندان به فکر روشی جدیدی برای پیوند مو افتادند و این روش که به روش کاشت مو با سلول های بنیادی معروف است می تواند همه مشکلاتی را که در کاشت مو به روش قدیمی وجود دارد را از بین ببرد.

برای این منظور در این روش به جای از بین بردن تعدادی زیادی مو برای پیوند در ناحیه ریزش مو، تعداد اندکی از فولیکول های مو در این نواحی برداشته می شود تا در آزمایشگاه به تکثیر مورد نیاز برسند.

بعد از تکثیر، این موها تحت شرایط ایمنی و حفاظت شده ای برای کاشت در نواحی تحت پیوند آماده می شوند. این امر می تواند به فولیکول های مو اجازه دهد تا در نواحی تحت پیوند رشد طبیعی خود را داشته باشند.

نکته ی مهمی که باعث ایجاد تمایز بین روش کاشت مو با استفاده از سلول های بنیادی و روش های فعلی کاشت مو می شود این است که در روش های فعلی همان طور که گفته شد به تعداد زیادی از فولیکول های مو برای کاشت نیاز است.

این فولیکول ها از ناحیه ی بانک مو یا همان پشت سر برداشته می شوند و به نواحی دچار ریزش مو منتقل می شوند. اما جای آن ها در پشت سر خالی می ماند و تراکم موها در قسمت پشتی سر نسبتا کاهش می یابد.

اما در روش کاشت مو با استفاده از سلول های بنیادی نه تنها تعداد فولیکول های بسیار کمتری از پشت سر برداشته می شوند، بلکه پس از آن که سلول های بنیادی در آزمایشگاه تکثیر شدند، فولیکول ها با احتیاط به محلی که از آن جا برداشته شده اند برگشت داده می شوند و دوباره پشت سر جای گذاری می شوند.

این امر باعث می شود تا بعد از عمل کاشت مو، موهای فرد در پشت سر به همان تراکم و ضخامتی که روز اول داشته برگردد و به رشد عادی و طبیعی ادامه دهد.

سلول های بنیادی چه نقشی در کاشت مو دارند؟

سلول های بنیادی همانطور که می دانیم به سلول هایی گفته می شود که می توانند به انواع مختلف سلول های موجود در بدن تبدیل شوند و تکثیر سلولی پیدا کنند. این سلول ها به طور مشخصی برای انجام کاری خاص در بدن ایجاد نشده اند.

به همین دلیل به سرعت می توانند در نوع خود و یا انواع دیگر سلول های بدن تقسیم شوند و با تبدیل شدن به سلول های دیگر به جایگزینی بافت هایی که دچار آسیب شده اند کمک کنند. به همین دلیل از این سلول ها در حال حاضر برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود.

پیوند مو با سلول های بنیادی در واقع با استفاده از دستگاه های مخصوصی انجام می شود. در این روش کاشت مو از دستگاهی به نام بیوپسی پانچ برای برداشتن سلول های بنیادی استفاده می شود. این دستگاه با استفاده از تیغه ای دایره ای در پوست چرخانده می شود تا بتواند نمونه ای استوانه ای شکل از بافت بدن را استخراج کند.

بعد از این مرحله سلول های بنیادی که از این طریق استخراج شده اند در دستگاهی به نام سانتریفیوژ قرار داده می شوند تا از بافت های اطراف جدا شوند. سپس با ایجاد وقفه سلولی این سلول ها به پوست سر در مناطقی که تحت درمان هستند تزریق می شوند.

این عمل با استفاده از رشد فولیکول های مو در آزمایشگاه مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند موهایی مانند موهای فرد را ایجاد کند تا بعد از رشد به نواحی که نیاز به پیوند دارند کاشته شوند. با این وجود هنوز این روش تحت تحقیقات قرار دارد تا به نتیجه نهایی برسد و از این طریق به درمان طاسی سر بیانجامد.

همان طور که گفته شد این روش فعلا در مراحل آزمایشی و تحقیقاتی است و به همین دلیل فراگیر نشده و مراکز محدودی هستند که کاشت مو را به این روش انجام می دهند.

همچنین هزینه ی این روش کاشت مو هم فعلا بسیار بالا است و افراد باید هزینه ی زیادی را صرف کنند تا به عنوان یکی از داوطلبین کاشت مو با روش سلول های بنیادی شناخته شوند.

با انجام تحقیقات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر راجع به مزایا و معایب این روش کاشت مو، سازمان های بهداشتی اجازه ی استفاده ی گسترده از این تکنیک را صادر خواهند کرد و آن وقت مراکز پر تعدادی می توانند به متقاضیان کاشت مو این روش را با هزینه ی معقول و به صرفه ارائه دهند.

مزایای کاشت مو با سلول های بنیادی

روش کاشت مو با سلول های بنیادی از آنجایی که با متد های جدید انجام می شود می تواند مزایای بسیاری را برای افراد ایجاد کند.

از مزیت های مهم کاشت مو با سلول های بنیادی می توان به عوارض جانبی ناچیز آن اشاره کرد. در تحقیقاتی که تا کنون انجام شده و با مطالعه ی مواردی که این عمل را انجام داده اند، تا کنون هیچ عوارض نامطلوب برجسته و شدیدی دیده نشده.

این در حالی است که در روش های فعلی بروز عفونت در پوست سر یکی از عوارض جانبی نامطلوب است که بعضی از متقاضیان کاشت مو گرفتار آن می شوند. یکی از عوارضی که احتمال می رود بر اثر این عمل به وجود بیاید این است که حین برداشت سلول های بنیادی با دستگاه پانچ، به رگ ها و عصب های زیر آن ناحیه آسیب جزئی وارد شود.

این آسیب بر اثر عمل لیپوساکشن هم محتمل است رخ دهد. به طور کلی خوب است بدانید که تا کنون تمام افرادی که عمل کاشت مو با استفاده از سلول های بنیادی را انجام داده اند، هیچ عارضه ی طولانی مدتی را تجربه نکرده اند و از نتیجه ی عمل کاشت خود راضی بوده اند.

با توجه به اینکه که ریزش مو دلایل متفاوتی دارد در ابتدا باید دلایل ریزش مو مشخص شود و بعد از آن درمانی متناسب با ریزش مو انجام شود. در واقع عمل زیبایی مو با سلول های بنیادی در حالت کلی می تواند در درمان بیماری های زیر مثمر ثمر واقع شود.

  1. کسانی که مبتلا به آلوپسی آندروژنیک هستند می توانند از این روش استفاده کنند. این روش برای زنان هم مانند مردان نتیجه بخش بوده و با موفقیت آزمایش شده است.
  2. آلوپسی دیواره سلولی که در این ضایعه فولیکول های مو از بین می روند، توسط روش کاشت مو با سلول های بنیادی قابل درمان است.
  3. وجود نداشتن زمان ریکاوری و دوران نقاهت بعد از کاشت
  4. بخیه و یا هیچ گونه زخمی در این روش وجود ندارد.
  5. به صورت سرپایی انجام می شود.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک کاشت مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *