پوست و مو

چگونه زخم های صورت خود را درمان کنیم ؟

چگونه زخم های صورت خود را درمان کنیم ؟

چگونه زخم های صورت خود را درمان کنیم ؟

زخم  های صورت می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شوند و راه های درمانی مختلفی برای رفع زخم صورت وجود دارد. که شما می توانید با استفاده از روش های درمانی صحیح مشکلات ناشی از آن را برطرف نمایید و دیگری اثری از جای زخم روی صورت شما باقی نماند و حالت قبلی خود باز گردید. در ادامه با ما همراه باشید تا به درمان زخم های ایجاد شده بر سطح پوست بپردازیم.

چگونه زخم های صورت خود را درمان کنیم

مراحل اولیه درمان زخم صورت چگونه است ؟

درمان زخم صورت بستگی به نوع زخم ایجاد شده بر سطح پوست دارد. به صورت کلی برای بهبود زخم صورت می توان درمان های اولیه را انجام داد. در مرحله اول شما می بایست از خونریزی جلوگیری کنید. برای این کار می توانید از گاز استریل استفاده نمایید.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

بعد از قرار دادن گاز استریل سر خود را بالا نگه دارید تا باعث ایجاد ورم در ناحیه صورت نشوید. در صورت ایجاد زخم صورت بهتر است آرامش خود را حفظ کنید؛ زیرا هرگونه استرس و تنش مانند گریه کردن موجب می شود که جریان خون افزایش یافته و در نتیجه باعث افزایش خونریزی شود.

چگونه زخم های سطحی صورت خود را درمان کنیم ؟

وقتی صحبت از زخم های سطحی می شود بدین معنی است که خراش ایجاد شده روی سطح پوست از عمق و طول کمی برخوردار است. خوشبختانه روند درمان این گونه زخم ها سریع و در بازه زمانی کوتاه قابل درمان است.

چگونه زخم های صورت خود را درمان کنیم

جهت درمان این گونه زخم های سطحی لازم نیست به پزشک مراجعه شود. شما می توانید با رعایت چند نکته زخم صورت را به راحتی در منزل درمان کنید. این نکات در ذیل آورده شده است:

  1. زخمی که روی پوست ایجاد شده را تمیز نگه دارید.
  2. در قسمتی که زخم ایجاد شده را با آب و صابون بشویید تا میکروب ها به طور کامل از عمق پوست خارج شوند.
  3. برای جلوگیری از خشک شدن زخم می بایست از مرطوب کننده های پوست جهت آبرسانی و بهبود زخم به طور مکرر استفاده کنید.
  4. در صورت بروز هرگونه خارش و التهاب از پمادهای ضد باکتری جهت کاهش این گونه عارضه ها استفاده کنید.
  5. زخم های ایجاد شده را با چسب های مخصوص زخم بپوشانید.
  6. برای تسریع روند درمان از کرم ضد آفتاب استفاده کنید تا از پوست شما به خوبی مراقبت کند.
  7. شما با انجام دادن این نکات می توانید به راحتی زخم های سطحی صورت خود را درمان کنید.

درمان زخم های عمیق پوست صورت

روند درمان زخم های عمیق نسبت به نوع سطحی آن بسیار طولانی تر است. هنگامی که زخم عمیقی بر صورت شما ایجاد شد بهتر است به پزشک مراجعه کنید زیرا در برخی مواقع نیاز است که این گونه زخم ها بخیه زده شوند. پس از درمان های اولیه جهت تسریع بهبودی باید اقداماتی را در این خصوص انجام دهید. این اقدامات شامل موارد زیر است:

  1. همیشه زخم صورت خود را تمیز نگه دارید تا دچار عفونت و تجمع باکتری در سطح پوست نشوید.
  2. در صورت صلاحدید پزشک از پماد های ضد باکتری استفاده کنید تا زخم صورت دچار خارش و التهاب نشود.
  3. در صورت بزرگ بودن سطح زخم صورت بهتر است از ورق های هیدروژل برای زخم خود استفاده کنید.

سطح زخم صورت خود را با گاز استریل بپوشانید تا آلودگی بر سطح آن قرار نگیرد.

  1. بانداژ های خود را مرتبا عوض کنید تا زخم صورت دچار عفونت نشود.
  2. سعی کنید به زخم های ایجاد شده بر سطح پوست تا زمان بهبودی دست نزنید.
  3. شما با رعایت این نکات به روند بهبودی زخم ها کمک کرده و در کوتاه مدت متوجه بهبود زخم ها می شوید.

تمیز کردن زخم صورت جهت تسریع درمان آن

برای تمیز کردن زخم صورت ابتدا باید خونریزی را به طور کامل متوقف کنید سپس دست های خود را با آب و صابون بشویید به طور که هیچ گونه آلودگی روی دست شما نباشد. در مرحله بعد می توانید زخم صورت خود را به آرامی با صابون و آب خنک بشویید. ممکن است که آب گرم باعث خونریزی مجدد زخم شود.

تمیز کردن زخم برای جلوگیری از تجمع باکتری ها صورت می گیرد تا از بروز عفونت در زخم های صورت جلوگیری نماید. برای خشک کردن صورت باید حتما از پارچه تمیز استفاده کنید تا باعث آلودگی زخم صورت نشود.

چگونه می توان زخم صورت را جهت بهبودی و درمان بانداژ کرد ؟

بعد از انجام درمان های اولیه شما باید زخم ایجاد شده را بانداژ کنید تا از آلودگی بر سطح پوست جلوگیری شود. در ابتدا پماد آنتی بیوتیک را در سطح زخم خود بمالید تا پوست مرطوب شود. سپس یک گاز استریل تمیز روی سطح پوست خود قرار دهید.

سپس اطمینان حاصل کنید که در جای خود باقی می ماند. پس از بانداژ کردن زخم سعی کنید که ماهیچه ای صورت خود را زیاد تکان ندهید تا باعث شل شدن بانداژی که بر صورت شما قرار گرفته است،  نشود. در صورتی که زخم صورت شما متورم شد، بسته های یخ را روی آن قرار دهید این کار را تا بهبودی کامل زخم ادامه دهید.

بعد از درمان های اولیه چه اقداماتی را برای تسریع بهبودی درمان زخم صورت باید انجام داد ؟

بعد از درمان های اولیه شما تا مدت 24 ساعت نباید از قرص های آسپرین مصرف کنید زیرا این گونه قرص ها سبب ایجاد افزایش جریان خون شده و ممکن است زخم صورت شما مجددا دچار خونریزی شود همچنین تا 24 ساعت از غذاهای خیلی گرم مانند اش یا سوپ داغ، انواع نوشیدنی های داغ و انواع دیگر از غذا های گرم خودداری کنید.

زیرا ممکن است باعث ایجاد ورم در زخم های صورت شما شود. همچنین می بایست پس از بسته شدن شکاف زخم صورت، بانداژ را از صورت خود بردارید و جهت محافظت کردن از آن از ضد آفتاب استفاده کنید. کرم های ضد افتاب را سعی کنید که هر سه ساعت یکبار تمدید نمایید تا میزان اثر بخشی بیشتری داشته باشد.

زمانی که احساس خارش در زخم داشتید به هیچ عنوان به آن دست نزنید و از پوست خود نکنید؛ زیرا ممکن است جای  آنها به طور دائمی بر صورت شما باقی بماند. بعد از بهبود کامل زخم های صورت در اکثر مواقع جای ان ها بر صورت باقی می ماند.

برای بهبود جای زخم می توانید از کرم های لایه بردار و در صورت درمان بهتر و اثر بخش از لیزر های صورت بهره ببرید. بهتر است در این خصوص به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا بهترین درمان جای زخم صورت را برای شما پیشنهاد دهد.

در نتیجه، بسیاری از زخم های ایجاد شده بر سطح پوست را به راحتی می توان در منزل درمان کرد کافی است که نکات توجه کنید و طبق دستوراتی که گفته شد به درمان زخم صورت خود بپردازید.

در صورتی که زخم صورت به گونه ای بود که خونریزی آن بند نمی آمد به پزشک مراجعه کنید تا در صورت لزوم زخم ایجاد شده را بخیه بزند.

شما باید پس از درمان کامل باید مراقبت هایی را انجام دهید تا به طور کامل از از بین برود و جای آن بر صورت شما باقی نماند.

در صورتی که جای زخم بر صورت شما باقی ماند جای نگرانی وجود ندارد می توانید از کرم های لایه بردار یا به صورت حرفه ای تر از لیزر هایی استفاده کنید که لایه برداری های پوست را انجام می دهند. همچنین می توانید از کرم های آرایشی نیز به طور موقت برای رفع این زخم بر صورت خود استفاده نمایید.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *