پوست و مو

چگونه جوش صورت را درمان کنیم ؟

چگونه جوش صورت را درمان کنیم ؟

 جوش و آکنه چه زمانی به وجود می آیند ؟

زمانی که منافذ موجود در روی پوست به علت ایجاد پوشش و مانعی بسته شود، جوش صورت به وجود می آید. عوامل زیادی از جمله ژنتیک، رژیم غذایی، استرس، مشکلات هورمونی و عفونت ها، در ایجاد جوش نقش دارند.

چگونه جوش صورت را درمان کنیم

شیوه های خلاص شدن از جوش صورت

روزی را تصور کنید که قبل از یک مهمانی مهم، با جوش صورت ناخوانده بر روی پوست مواجه شده اید. این اتفاق را یک بد شانسی در عمر خود تلقی می کنید. در ادامه  شیوه ی موثر و سودمند برای رهایی سریع و ایمن از چنین جوش هایی را مشاهده می کنید :

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

در این شرایط از هرگونه دستکاری جوش ها بپرهیزید. این کار فقط به قرمزتر  و ملتهب تر شدن جوش ها منتهی می شوند. همچنین با این کار باعث می شوید باکتری ها و چربی هایی که باعث ایجاداین جوش ها شده اند، در دیگر قسمت های صورتتان پخش شوند.

در ضمن ممکن است این دستکاری جوش ها منجر به زخم شدن ناحیه جوش ها شود.

مالیدن یخ بر روی پوست می تواند مفید باشد. به آرامی یخ را به مدت چند ثانیه بر روی جوش صورت نگه دارید، این عمل باعث کاهش التهاب و نیز سرخی جوش ها می شود. کاهش درد ناشی از وجود جوش را هم کاهش می دهد.

از کرم پودر های پوشاننده استفاده کنید. در هنگامی که باید سریع آماده شوید و در مهمانی شرکت کنید، استفاده از کرم پودرهای پوشاننده می تواند جوش صورت را به طور موقت مخفی نماید. کرم پودر های مختلفی در بازار وجود دارند.

چگونه جوش صورت را درمان کنیم

همچنین این نوع کرم پودرها روی سمت های براق پوست را می پوشاند و جلوه ای طبیعی و یکدست به صورت کی دهند.

با یک محلول پاک کننده ی مخصوص جوش صورت یا صابون های مخصوص، روزی دو تا سه مرتبه در روز با توجه به نوع پوستتان، صورت تان را بشویید. به آرامی و با ملایمت با یک حوله ی کوچک پوست صورت تان را خشک نمایید ولی هرگز این کار را به تندی و محکم انجام ندهید وگرنه چربی طبیعی پوست صورتتان که از خود، به وجود آمدن جوش ها جلوگیری می کند را از بین خواهد برد.

در شرایط اضطراری برای پوشاندن جوش صورت، کرم حاوی اسید سالیسیلیک پیشنهاد می شود. توجه داشته باشید که در صورت استفاده بیش از حد از محصولات حاوی ترکیبات اسید سالیسیلیک، پوست شما خشک می شود؛ پس اگر پوستی حساس دارید، استفاده از آنها برای شما توصیه نمی شود. این ترکیبات اسید سالیسیلیک در بسیاری از پماد ها و کرم های مخصوص درمان جوش صورت، وجود دارند. کرم و پماد مخصوص جوش صورت به وفور در داروخانه ها موجود هستند.

برای جلوگیری از جوش صورت در صورت امکان از مواد آرایشی و بهداشتی فاقد چربی استفاده کنید. این نوع محصولات باعث ایجاد حفره و سوراخ در پوست نمی شود. لازم به ذکر است که این سوراخ ها و حفره ها می توانند تبدیل به جوش شوند. توصیه می شود هرشب قبل از خواب آرایش به صورت روتین به ” شست و شو و پاک سازی صورت ” تان با پماد یا محلولی ضد جوش صورت بپردازید، با این کار چربی و آلودگی از عمق پوست صورت تان خارج می شود.

یکی دیگر از راه هایی که برای جوش صورت پیشنهاد می شود، مالیدن خمیردندان بر روی جوش صورت در شب می باشد. با این کار التهاب و سرخی جوش صورت به حداقل می رسد. از دیگر روش های کاهش تورم و التهاب جوش صورت، استفاده از کیسه چای مرطوب می باشد. برای چند دقیقه کیسه چای را بر روی پوست قرار دهید و نتیجه آن را خواهید دید.

در صورت به کار بردن این راهکارهای ساده و موثر، ظرف مدت کوتاهی تفاوتی چشمگیر و قابل ملاحظه را مشاهده خواهید کرد. درصورتی که دوباره جوش ها عود کردند، لازم است به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا برای شما محلول پاکسازی کننده ی مناسب نوع پوست تان تجویز کند.

درمان های بلند مدت جوش صورت مثل استفاده از ماسک های پوست، تغییر در برنامه ی غذایی و افزایش مصرف آب به پیشگیری از جوش صورت کمک می کند.

داروهای خانگی درمان جوش صورت

جوش و آکنه به عنوان یک مشکل پوستی شیوع بسیار زیادی در میان جمعیت زیادی از مردم دنیا دارد. استفاده از روش های جدید و معمول امروزی، هزینه ها و عوارض جانبی متعددی مانند خشکی پوست، قرمزی پوست و یا آلرژی برای پوست و یا اجزای داخلی بدن به همراه داشته باشند.

در دوران نوجوانی و بلوغ، جوش صورت بیشتر از مابقی سنین خودنمایی می کند. دختر و پسر های نوجوان در سن بلوغ، جوش صورت را مایه ننگ و خجالت می دانند. اعتماد به نفس بسیاری از نوجوانان به دلیل جوش صورت در سن بلوغ کاهش پیدا می کند. تقریبا همه ی ما این دوران را پشت سر گذاشته و تجربه کرده ایم.

از بین بردن جوش صورت با ماسک خانگی ” می تواند بر کیفیت زندگی تاثیر شگرفی داشته باشد.

برای خانم های خانه دار نیز آشپزی در محیط گرم آشپزخانه و تعرق زیاد می تواند سبب جوش صورت شود. آب و هوای گرم و مرطوب نیز در بروز جوش صورت تاثیر می گذارد. تعرق زیاد سبب چرب شدن بیش از حد پوست صورت می شود. خانم های خانه دار در محیط خانه معمولا یا در آشپزخانه مشغول به پخت غذا جلوی اجاق گاز هستند که این گرما سبب تعرق می شود. و یا در حال تمیز کردن و گرد گیری فضای خانه هستند که این فعالیت ها سوخت و ساز بدن فرد را افزایش می دهد و سبب افزایش ترشح غدد چربی می شود. پس بهتر است خانم های خانه دار نسبت به پاکسازی پوست صورت خود توجه داشته باشند تا جوش صورت زیبایی آنها از بین نرود.

از این رو، استفاده از روش های خانگی و طبیعی بسیار مفید و به صرفه به نظر می رسد. روش های خانگی های مختلفی برای درمان جوش صورت و آکنه وجود دارند که به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

از سرکه سیب استفاده کنید : سرکه ی سیب شامل اسیدهای آلی زیادی است که آکنه ها و جوش صورت را از بین می برند. اسید لاکتیک موجود در سرکه سیب، ظاهر جوش ها را بهبود می بخشد. باید مقادیر کمی از سرکه سیب را با آب رقیق کنید، زیرا این ترکیب می تواند سبب سوزش، سوختگی و قرمزی پوست شود.

از مکمل ها استفاده کنید : مکمل های حاوی مواد مغذی مانند روی، برای سیستم ایمنی بدن، تقویت رشد سلول ها، بهبود متابولیسم و تولید هورمون های مفید برای بدن بسیار حائز اهمیت می باشند. افرادی که جوش و آکنه دارند، ثابت شده است که میزان روی موجود در بدن شان، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. این افراد می توانند با استفاده از مکمل های حاوی روی این کمبود را جبران کنند.

برای داشتن پوستی شفاف و بدون آکنه مصرف لبنیات را کنترل نمایید. طبق تحقیقات انجام شده، مصرف زیاد شیر و لبنیات منجر به جوش صورت می شود.

استرس و جوش صورت

بین استرس و ایجاد جوش صورت ارتباط مستقیمی وجود دارد. سعی کنید در زندگی همواره استرس و اضطراب را از خود دور نگه دارید. التهاب پوست و جوش های عصبی در زمان پرتنش، شدت پیدا می کند.

ورزش مداوم و بهبود جوش صورت

ورزش کردن مداوم، علاوه بر تاثیر بر سلامتی و تندرستی، در بهبود جوش صورت نیز تاثیرگذار است. ورزش کردن به روند گردش خون زیر پوست کمک می کند و جوش صورت را کاهش می دهد.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو  مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *