پوست و مو

پلاسماجت چگونه انجام می شود ؟

پلاسماجت چگونه انجام می شود ؟

پلاسماجت چگونه انجام می شود ؟

پلاسماجت محصولی بسیار نوین و کاربردی در بسیاری از زمینه ها است. یکی از مهم ترین کاربردهای این دستگاه در حوزه پزشکی است. در واقع این دستگاه این توانایی را به جراحان داده است تا بدون دخالت دست و بدون انجام جراحی بسیاری از عملکردهای پزشکی را انجام دهند. پلاسماجت یک وسیله بسیار موثر و با کاربرد آسان و جایگزین مناسب جراحی است. در این مقاله راجع به چگونگی انجام این سیستم با شما صحبت می کنیم.

پلاسماجت چگونه انجام می شود ؟

سیستم پلاسماجت چگونه است ؟

پلاسماجت یک سیستم جراحی پیشرفته مبتنی بر انرژی است. این سیستم به جراحان این امکان را می دهد تا توسط جت کنترل شده ای از پلاسمای حرارتی با انرژی بالا، انواع کارهای جراحی را به صورت دقیق و بدون لمس انجام دهند. انرژی این دستگاه به دو شکل حرارتی و جنبشی به بافت پوست منتقل می شود.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

ترکیب این دو انرژی این توانایی را دارد که ضایعات پوست را حذف کرده و سطح بافت را آبرسانی کند. درواقع سیستم پلاسما جت با استفاده از انرژی جنبشی و اثرات حرارتی بسیار کنترل شده برای درمان بافت از طریق سه نوع عملکرد متفاوت کارایی دارد.

این سیستم به جراحان این امکان را می دهد تا در حین جراحی بافت را تمیز و خشک نگه دارند. جراحان با این سیستم می توانند نواحی چسبنده یا نواحی بسیار حساس بدن را به آسانی جراحی کنند. سیستم پلاسماجت به جراحان این امکان را می دهد تا جراحی را به صورت لایه لایه و بسیار دقیق انجام داده و بیماری را کامل از بین ببرند.

این سیستم مجهز به آب رسانی است. آب رسانی به جراحان کمک می کند تا نواحی از بدن که دارای رگ های کوچک و سطحی هستند را نیز تحت عمل جراحی قرار دهند؛ زیرا این نواحی بسیار حساس بوده و اگر هنگام جراحی به آن ها آب نرسد ممکن است خطراتی برای بیمار ایجاد شود؛ اما سیستم پلاسماجت در حین جراحی این نواحی، آب رسانی را به خوبی انجام می دهد تا از بروز هر گونه خطرات احتمالی جلوگیری کند.

پلاسماجت چگونه انجام می شود ؟

فرآیند پلاسماجت چگونه انجام می شود ؟

فرآیند پلاسما جت به این صورت است که ابتدا انرژی پلاسما در داخل قطعه ای در درون دستگاه و از طریق ایجاد حرارت، گاز آرگون را به حالت پلاسما تبدیل می کند. پلاسما چهارمین حالت ماده بعد از گاز، مایع و جامد است.

در مرحله بعدی نوک پلاسماجت، این پلاسمای تولید شده را به صورت جت با انرژی بالا، چگالی کم و سرعت محوری بالا از سیستم خارج می کند. اگر چه از انرژی الکتریکی برای تولید پلاسما استفاده می شود اما این انرژی الکتریکی به هیچ عنوان از این دستگاه خارج نمی شود.

سیستم پلاسماجت (plasma jet) به راحتی توسط جراح قابل کنترل است. جراح می تواند از طریق انتخاب تنظیمات عملیاتی بر روی کنسول کنترل و همچنین دستکاری آن ها از روی هندپیس، اثر جراحی را به راحتی کنترل کند. علاوه بر میزان اثر پلاسماجت بر روی بافت نیز به آسانی توسط جراح قابل کنترل است.

به این صورت که جراح می تواند با تنظیم فاصله نوک پلاسماجت با بافت، اثر انرژی این سیستم را بر روی بافت بیمار کم و زیاد کند. این تغییرات می تواند طیف وسیعی از نتایج را برای بیمار ایجاد کند. با استفاده از این دستگاه می توان هر دو روش جراحی باز و لاپاروسکوپی را انجام داد.

در سیستم های پلاسما جت که به صورت دستی طراحی شده اند از شافت سفت و سخت با طول های مختلف و مناسب برای هر دو روش باز و لاپاروسکوپی استفاده شده است؛ اما امروزه سیستم های پلاسماجت پیشرفته تری تولید و به بازار عرضه شده اند.

این سیستم های پیشرفته دارای شافت انعطاف پذیر و با قابلیت تنظیم هستند. در نتیجه با این سیستم های پیشرفته علاوه بر جراحی باز و لاپاروسکوپی، امکان انجام آندوسکوپی نیز وجود دارد. در واقع می توان گفت با طراحی های منحصر به فرد و پیشرفته این دستگاه امکان انجام هرگونه جراحی وجود دارد.

با توجه به چگونگی فرآیند پلاسماجت، نتایج استفاده از این سیستم چگونه است ؟

تا به امروز، سیستم پلاسما جت در بیش از ۱۲۰۰۰ مورد بالینی مورد استفاده قرار گرفته است. دلیل این امر نیز ویژگی های منحصر به فرد تعامل حرارتی پلاسما و بافت و سطح کنترلی که در اختیار جراح قرار می دهد، است. از این دستگاه به طور معمول برای از بین بردن بافت های بیمار در جراحی های اختصاصی از جمله: انکولوژی، کولورکتال، جراحی عمومی و زنان استفاده می شود.

نتایج کاربرد این دستگاه نشان داده است که استفاده از پلاسماجت در جراحی کمترین آسیب را به ساختارهای ظریف یا بافت های حساس مانند روده یا دیافراگم وارد می کند. چرا که این سیستم از حداقل اثرات حرارتی ناخواسته به صورت بخار استفاده می کند.

کاهش اثرات حرارتی این دستگاه باعث می شود تا از این دستگاه به عنوان یک روش موثر برای آب رسانی سطحی که تحت جراحی قرار دارد، استفاده شود. در واقع نتایج کاربرد پلاسماجت در جراحی نشان داده است که این دستگاه با سیستم قوی آب رسانی مانع هرگونه نشت سلول به هنگام جراحی می شود.

علاوه بر این، این دستگاه با بهره گیری ترکیبی از انرژی جنبشی جت پلاسما با سرعت بالا، در جداسازی بافت های چسبنده کاربرد دارد. در واقع کاربرد پلاسماجت نتایج بسیار مثبتی را در انجام روش های پیچیده جراحی و جدا کردن بافت های چسبنده نشان داده است.

نتایج تحقیقات جراحان نشان داده است که در آینده نه چندان دور، کاربردهای پلاسماجت بسیار گسترده تر و تخصصی تر خواهد شد. در واقع در آینده با پیشرفت طراحی این دستگاه، میزان انعطاف پذیری شافت بسیار بیشتر خواهد شد. در نتیجه می توان با کنترل بسیار دقیق پلاسما، در کنترل هموستاتیک و برش بافت به آسانی از این دستگاه استفاده کرد.

آیا امکان افزایش کارایی پلاسماجت وجود دارد ؟

امروزه یکی از دغدغه های محققان این است که بتوانند کارایی پلاسماجت را افزایش دهند. یکی از رایج ترین روش هایی که بتواند کارایی این دستگاه را افزایش دهد، افزایش چگالی انرژی پلاسما است. نازل هایی که در نوک پلاسماجت استفاده می شود دارای انواع متفاوتی بوده و قابل تغییر است.

یکی از رایج ترین نازل هایی که در این دستگاه استفاده می شود، نازل های نوع Shrink-spread است. اگر چه پلاسماجت انرژی بالایی را مورد استفاده قرار می دهد اما باید توجه کرد که میزان خروجی آن از نظر آیرودینامیکی، تحت فشار زیاد پلاسما نیست.

همین امر باعث می شود که کارایی پلاسما جت کمی پایین تر از حد انتظار باشد. ایده افزایش کارایی پلاسماجت باعث شده است که محققان به دنبال طراحی و تولید نوع متفاوتی از این دستگاه باشند. طراحان سعی کرده اند با تغییر نازل و استفاده از نازل نوع Laval میزان انرژی تولیدی و همچنین انرژی خروجی را افزایش دهند.

این طراحی های نوین باعث شده است تا کارایی پلاسماجت بسیار افزایش یابد. البته باید بگوییم که این طراحی های جدید هنوز به صورت کامل مورد آزمایش و تایید قرار نگرفته اند. هنوز برخی ایراد های جزئی در این دستگاه های جدید وجود دارد. به عنوان مثال نازل Laval ممکن است به بافت پوست بیمار آسیب بزند.

این نازل از مایعات فوق صوتی بهره می گیرد، تحقیقات نشان داده است که این مایعات ممکن است برای بدن مضر باشند. به همین دلیل محققان همچنان در حال بررسی این دستگاه هستند تا بتوانند ایرادهای احتمالی آن را برطرف کنند. دور از انتظار نیست که در آینده نزدیک شاهد پلاسماجت های با طراحی بسیار منحصر به فرد و کارایی بسیار بالا خواهیم بود.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *