فهرست مطالب
هر فرد در سال چند بار می تواند تزریق بوتاکس انجام دهد ؟
آیا دفعات تزریق بوتاکس محدود است ؟
معمولاً نتایج تزریق بوتاکس در طی سه تا 10 روز یا حتی زودتر مشاهده می شود که این امر بوتاکس را به یکی از پر طرفدارترین روش های زیبا سازی و جوان سازی پوست تبدیل کرده است و در بیشتر افراد اثرات آن تا سه یا چهار ماه دوام دارد.
با گذشت زمان اثر سم بوتولیسم که پایه اصلی تشکیل دهنده بوتاکس است از بین رفته و در نتیجه فعالیت عضلات به تدریج به حالت عادی برمی گردد، علاوه بر این، بسته به مقدار تزریق شده ممکن است مناطق دیگر نیز به مرور زمان به فعالیت خود بازگردند.
دریافت تخفیف ویژه تزریق بوتاکس + مشاوره رایگان
این موضوع در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود. برای بعضی از افراد اثرات بوتاکس کمی زودتر از بین می رود و برای بعضی های دیگر، ماندگاری بوتاکس بیشتر است. این موضوع به میزان بوتاکس تزریق شده، نحوه انجام تزریق و همچنین میزان توجه به مراقبت های لازم، بستگی خواهد داشت. به همین خاطر، یک زمان کاملا دقیق و یکسان برای از بین رفتن تاثیرات ناشی از بوتاکس در افراد مختلف وجود ندارد.
در کل بسته به اینکه چه کسی تزریق را بر روی بیمار انجام میدهد، نتایج آن متفاوت است. مراجعه به پزشک متخصص در این عمل بسیار حائز اهمیت است، حتی تولید کنندگان بوتاکس توصیه می کنند پزشکان خود، داروها را برای بیمار تزریق کنند، چرا که در اکثر موارد عوارض جانبی بوتاکس به دلیل اشتباه در تزریق ایجاد می شود. به همین دلیل در اکثر مراحل، مهارت پزشک مربوط به این است که چند بار این روش را برای فرد انجام می دهد.
وقتی به جای پزشک متخصص و ماهر، فردی تزریق را انجام بدهد که فاقد تجربه و تخصص کافی در این مورد است، فرد متقاضی تزریق بوتاکس به هیچ وجه به نتایج دلخواه خود از این فرآیند نخواهد رسید.
علاوه بر این، ممکن است آثار جانبی زیادی روی صورت فرد به وجود بیاید و این عوارض، برای مدت زیادی در بدن فرد ماندگار شود. فراموش نکنید که بوتاکس، یک ماده سمی محسوب می شود و در شرایط غیراستاندارد و به وسیله یک فرد بدون تخصص، می تواند سلامتی فرد را به خطر بیاندازد.
اثرات بوتاکس می تواند تا سه ماه ادامه یابد و به محض بازگشت چین و چروک و فعالیت عضلات بدن به حالت اولیه، می توان دوباره بوتاکس را تزریق نمود.
در واقع تزریق بوتاکس، یک روش دائمی برای از بین بردن چین و چروک محسوب نمی شود. افرادی که از نتیجه تزریق بوتاکس به اندازه کافی رضایت ندارند، می توانند تزریق بعدی را به شکلی متفاوت انجام بدهند و یا به طور کلی به سراغ روش دیگری برای از بین بردن چین و چروک بروند و افرادی که از نتیجه این فرآیند کاملا راضی هستند، پس از چند ماه می توانند دوباره اثرات آن را با یک تزریق دیگر برای چهره خود به وجود بیاورند.
گفته می شود که هیچ محدودیتی برای تعداد تزریق هایی که می توان داشت وجود ندارد. هر چند که بسته به ناحیه ای که تزریق بوتاکس صورت گرفته است و همچنین دوز استفاده شده از این ماده و اینکه بدن فرد چه میزان واکنشی را به سم بوتولینیوم نشان می دهد بازه تزریق بوتاکس می تواند بین 3 تا 6 ماه متغیر باشد.
افراد نباید بیش از حد برای تکرار تزریق بوتاکس، عجله به خرج بدهند. گاهی هنوز نتایج نهایی حاصل از تزریق، روی چهره فرد ظاهر نشده و او قصد دارد تزریق دیگری را انجام بدهد.
این موضوع هم روی نتیجه نهایی کار تاثیر منفی خواهد گذاشت و هم برای سلامتی بدن و پوست فرد، خطرآفرین خواهد بود. بین دو تزریق بوتاکس، حتما باید به اندازه چند ماه فاصله باشد تا این نتایج به شکل مطلوبی به دست بیایند و فرد به شکل ظاهری مدنظر خودش برسد.
با این حال، سیستم ایمنی بدن قادر به تولید آنتی بادی بر علیه مولکول بوتاکس است که می تواند آن را در برخی از نقاط تزریق بی اثر کند، به همین خاطر پزشک شما ممکن است تزریق بوتاکس را در ابتدا با دوز کم در هر تزریق شروع کند.
فواصل بین تزریق بوتاکس چه میزان است ؟
آن ها معمولاً دو تا چهار هفته به شما زمان می دهند تا ببینند که این دوز برای شما چگونه عمل می کند. سپس در صورت لزوم می توانید چند واحد اضافه تر دریافت کنید.
به این ترتیب پزشک شما در دفعات بعد به شما می گوید که چه تعداد واحد نیاز دارید. به طور کلی، تزریق بوتاکس (botax injection) تقریباً چهار ماه با هم فاصله دارد.
یعنی در شرایط عادی، شما می توانید سه بار در هر سال به سراغ تزریق بوتاکس بروید. البته افرادی نیز هستند که ترجیح می دهند این تزریق را برای یک و یا دو بار در هر سال انجام بدهند و دائما این تزریق را برای خودشان تکرار نکنند.
هنگامی که برای اولین بار تزریق را شروع میکنید، ممکن است نتایج درمانی به این میزان طول نکشد و مجبور به تزریق دوباره بعد از دو یا سه ماه پس از اولین دریافت تزریق خود باشید؛ اما اگر بیش از حد تعداد واحد بوتاکس دریافت کنید، می تواند باعث ایجاد سنگینی یا افتادگی در مناطق آسیب دیده شود.
تزریق بیش از حد بوتاکس، می تواند نتایج طبیعی این فرآیند را تحت تاثیر قرار بدهد. فردی که بیش از حد بوتاکس دریافت کرده باشد، چهره ای مصنوعی و نه چندان دلخواه پیدا خواهد کرد. در نتیجه اهمیت بسیار زیادی دارد که حتما میزان درستی از بوتاکس برای تزریق به چهره فرد در نظر گرفته شود.
از آنجا که سم مورد استفاده در بوتاکس باعث فلج عضلات می شود تا زمانی که دارو خاموش نشود، نمی توانید آن عضلات را حرکت دهید.
بوتاکس با کاهش تولید ماده شیمیایی انتقال دهنده عصبی، روند انتقال پیام از مغز به ماهیچه را مختل می کند. در واقع پس از تزریق بوتاکس، پیام حرکت از مغز به آن ماهیچه خاص نمی رسد و در نتیجه ماهیچه هیچ حرکتی نخواهد داشت.
وقتی ماهیچه حرکتی نداشته باشد، طبیعتا خط و خطوط نیز روی چهره فرد ایجاد نخواهد شد. از آن جایی که تزریق بوتاکس حتما باید به ماهیچه ای که از پیش تعیین شده، صورت بگیرد، اهمیت بسیار زیادی دارد که پزشک این فرآیند را در اوج دقت و ظرافت انجام بدهد.
دریافت بیش از حد بوتاکس در مکان های مناسب یا اشتباه می تواند صورت شما را بی روح و بی چهره جلوه دهد. اگر پزشک شما با تزریق عضلات نتیجه مناسب را از بدست نیاورد، می تواند شما را مجبور به تکرار درمان کند زیرا در غیر این صورت بوتاکس نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
خطرات و عوارض جانبی تزریق بیش از اندازه بوتاکس
بوتاکس با تجویز پزشک تزریق می شود و دوز تزریق آن بستگی به شرایط و ناحیه ای از صورت دارد که برای آن استفاده می شود و خطرات با این روش بسیار جزئی هستند اما اگر بیش از اندازه تزریق شود می تواند بر عملکرد عصبی عضلانی تأثیر بگذارد.
چرا که نوروتوکسین های موجود در این ماده سیستم عصبی را هدف قرار می دهند و باعث اختلال در فرآیند های سیگنالینگ سلول می شوند که به سلول های عصبی امکان برقراری ارتباط موثر را نمی دهند.
در واقع اگر اثر بوتاکس طولانی مدت شود و به جای ماهیچه هدف به سایر بخش های بدن برود، وضعیت خطرناکی برای فرد به وجود خواهد آمد. بوتاکس به طور کلی یک فرآیند کاملا امن و مطمئن به شمار می رود اما این فرآیند در عین سادگی، حساسیت خاص خودش را دارد و در عمل، فرآیند ظریفی به شمار می رود. در نتیجه عدم استفاده درست از بوتاکس، ممکن است ضررهای جبران ناپذیری برای فرد متقاضی به وجود بیاورد.
سم بوتولینوم یکی از سمی ترین مواد شناخته شده برای انسان است. دانشمندان تخمین زده اند که یک گرم واحد از این ماده می تواند منجر به کشته شدن 1 میلیون نفر شود. در غلظت های بالا سم بوتولینوم می تواند منجر به بوتولیسم شود، یک بیماری شدید و خطرناک برای انسان که اگر به موقع درمان نشود ممکن است منجر به نارسایی تنفسی و مرگ شود.
بنابراین در اغلب موارد در اثر تزریق بیش از اندازه بوتاکس، یعنی در فواصل کمتر از چهار ماه، اثر سم بوتولینوم می تواند افزایش یابد و خطراتی شامل سردرد و بیماری هایی مانند آنفولانزا، اسهال، عفونت و تب را در پی داشته باشد.
در موارد نادر، ممکن است باعث افتادگی پلک (پتوز)، التهاب قرنیه (کراتیت)، خشکی چشم، خارش چشم، بینایی مضاعف، سوزش چشم، پارگی، افزایش حساسیت به نور، کاهش چشمک زدن و در مواردی نیز ممکن است باعث اضطراب، خستگی، سرگیجه، از دست دادن اشتها و ضعف عضله شود.
اگر در روزهای پس از تزریق بوتاکس، علائمی نظیر مشکل در تنفس، مشکلات در حرکت دادن بخش های مختلف بدن و همچنین ضعف و خستگی مفرط را احساس کردید، حتما باید برای انجام معاینه های لازم، با پزشک خود تماس برقرار کنید. به هیچ وجه نباید این علائم را نادیده بگیرید و انجام بررسی های لازم را برای خود به تعویق بیاندازید.
اخیراً، نگرانی هایی در مورد انتقال سم بوتولین رتروگراد وجود دارد، به این معنی که این سم می تواند به سیستم عصبی مرکزی برگردد و باعث صدمه طولانی مدت شود. مطالعات انجام شده در ایتالیا توسط فلاویا آنتونوچی عمدتاً در فرم خام سم بوده و در هیچ یک از آماده سازی های تجاری وجود نداشته است.
علاوه بر این، این مطالعات بر روی حیوانات و با تزریق سموم به یک ناحیه و با غلظت نزدیک به 150 برابر بیشتر از تزریق های طبیعی برای نشانه های زیبایی انجام شده است.
محدودیت های استفاده از بوتاکس
با وجود استقبال زیادی که در سال های اخیر نسبت به تزریق بوتاکس به عنوان روشی به نسبت ارزان و قابل دسترس برای زیبا سازی و جوان سازی صورت وجود داشته است، اما در مواردی نیز محدودیت هایی برای تزریق بوتاکس برای برخی افراد وجود دارد که فرد نمی تواند از این گزینه به عنوان روشی برای جوان سازی استفاده کند.
در افرادی که قصد انجام عمل لیزیک چشم را دارند چرا که یکی از مناطقی که برای از بین بردن چین و چروک آن می توان از بوتاکس استفاده کرد ناحیه دور چشم است؛ اما از آنجایی که بوتاکس بر روی اعصاب نواحی اطراف چشم تاثیر می گذارد و با از کار انداختن سلول های عصبی این منطقه می تواند باعث فلج شدن ماهیچه ها در این ناحیه شود، در نتیجه در چنین مواردی تصمیم به تزریق بوتاکس قبل یا بعد از عمل جراحی لیزیک به جراح لیزیک شما واگذار می شود.
تزریق بوتاکس می تواند به صورت ایمن انجام شود. با این وجود، اثر بوتاکس در اطراف چشم می تواند قدرت رفلکس چشمک را کاهش دهد که ممکن است احساس خشکی چشم در بیمار ایجاد کند و این ممکن است روند بهبودی عمل جراحی لیزیک را تحت تاثیر قرار دهد.
نکته دیگری که باید به آن توجه کرد، سن تزریق بوتاکس است. به طور کلی بوتاکس محدودیت سنی خاصی ندارد و می توان در سنین مختلف این تزریق را انجام داد اما وقتی برای پشت سر گذاشتن این تزریق بیش از حد عجله به خرج بدهید و این کار را در سنین نوجوانی انجام دهید، برای تکرار تاثیرات آن ناچار هستید که در یک دوره بسیار طولانی بوتاکس تزریق کنید. در چنین شرایطی، میزان بوتاکس در بدن شما بیش از حد بالا می رود و این موضوع ممکن است با ازدیاد سم در بدن، مشکلات بزرگی برای شما به وجود بیاورد.
همچنین گزارشاتی وجود دارد مبنی بر اینکه تزریق بوتاکس در زنان باردار و شیرده می تواند خطرناک باشد. در بیماری های خود ایمنی همچون لوپوس که سیستم ایمنی خود فرد به بافت های بدن آسیب می رساند، تزریق بوتاکس در مناطق مختلف باید بسیار با احتیاط انجام شود.
همچنین افرادی که از وضعیت سلامتی خوبی برخوردار نیستند و انواع حادی از بیماری های خونی، عفونی و آلرژیک را تجربه می کنند، گزینه های ایده آلی برای تزریق بوتاکس به شمار نمی روند.
همچنین اگر بیمار به تخم مرغ حساسیت دارد، استفاده از این ماده بسیار مهم است زیرا این ماده با پایه آلبومین (تخم مرغ) تهیه می شود و می تواند اثرات جانبی خطرناکی را برای بیمار داشته باشد و منجر به بروز حساسیت در این افراد شود.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک تزریق بوتاکس مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.