پوست و مو

ریزش مو در دختران و زنان جوان چه دلایلی دارد؟

ریزش مو در دختران و زنان جوان چه دلایلی دارد؟

ریزش مو در دختران و زنان جوان

امروزه ریزش مو در افراد 30_40 ساله روز به روز در حال افزایش است. گفته شده که در غرب حدود 37% از خانم ها یعنی از هر 3 خانم یک نفر ریزش و در نهایت کم پشتی مو را تجربه می کند. با این که 50 سالگی سنی است که در گذشته به عنوان سن میانگین برای ریزش مو در خانم ها شناخته می شد، امروزه بسیاری از مبتلایان زیر 50 سال سن دارند.

ریزش مو در دختران و زنان جواناین عارضه اکثرا با نازک شدن ساقه ی مو و ریزش پراکنده شروع می شود. زنانی که به این بیماری مبتلا می شوند ممکن است در مراحل خفیف این عارضه متوجه ریزش و کم پشتی موی خود نشوند تا زمانی که این بیماری شدیدتر شده و ریزش موهای زیادی را به هنگام حمام کردن و یا روی بالش مشاهده کنند.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

ریزش مو در خانم های جوان می تواند از لحاظ ذهنی به شدت این افراد را تحت تاثیر قرار داده و کیفیت زندگی این افراد را کاهش دهد. از آنجایی که مو یکی از فاکتور های زیبایی در زنان شناخته می شود، ریزش و کم پشتی مو می تواند به شدت زیبایی افراد مبتلا به این عارضه را تهدید کرده و نگرانی های بسیاری را برای این افراد به همراه داشته باشد.

96% از خانم ها بر این باورند که حتی اگر ریزش مو در آقایان منجر به طاسی مو شود این افراد اعتماد به نفس بیشتری نسبت به خانم هایی که دچار این عارضه می شوند دارند، زیرا ابتلا به این عارضه می تواند آن قدر در خانم ها تاثیر گذار باشد که در نهایت منجر به افسردگی شود.

تنها امید بسیاری از این خانم های جوان پزشک معالج بوده که در برخی مواقع راه حلی برای درمان این مشکل پیدا نمی کند اما در این مقاله به بررسی راه حل ها و دلایل احتمالی ریزش در خانم های جوان می پردازیم.

ریزش مو در دختران و زنان جواندلایل ریزش مو در خانم های جوان

ریزش مو و به دنبال آن کم پشتی مو در خانم های جوان بیشتر به دلیل عوارض ناشی از مصرف داروهایی است که در گذشته مصرف شده اند و یا هم اکنون مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما در ادامه به برخی از دلایلی که موجب ریزش مو می شوند، اشاره می کنیم.

  • ریزش ژنتیکی موها

این نوع ریزش مو به دلیل ارث بردن از اقوام نزدیک صورت می گیرد؛ بنابراین در صورتی که در خانواده کسی مبتلا به این عارضه باشد شما نیز میتوانید مستعد ابتلا به این بیماری نیز باشید.

  • سندرم تخمدان پلی کیستیک

این بیماری موجب کاهش و یا فعالیت غیر طبیعی هورمون ها به خصوص در افراد جوان می شود. همچنین می تواند با افزایش سطح هورمون هایی مانند آندروژن ها، تستوسترون و دی هیدرو تستوسترون، ساقه ی مو ها را نازک کند. افزایش سطح این هورمون ها بخصوص هورمون دی هیدرو تستوسترون که DHT نیز نامیده می شود، می تواند موجب از بین رفتن موها شود.

استرس می تواند بر همه ی اعضای بدن تاثیر گذاشته و آنها را دچار مشکل کند. در این بین موها هم از این قاعده مصون نبوده و در برابر این عامل، آسیب پذیر هستند.

استرس عاملی است که به شدت بر روی مو تاثیر گذاشته و موجب آسیب مو می شود. این آسیب دیدگی به تدریج درمان شده و از بین می رود؛ اما در صورتی که استرس به طور مداوم به فرد وارد شود می تواند نتایج شدید تری را به همراه داشته باشد. استرس وارد شده به افراد ممکن است تا هفته ها پنهان مانده و هیچگونه علائمی از خود نشان ندهد.

همچنین عواملی همچون کم خوابی، مراقبت نکردن از مو، استفاده کردن از مواد شیمیایی و غیره جزو سبک زندگی نادرست هستند که می توانند موجب آسیب مو و در ادامه منجر به ریزش مو شوند.

  • اختلال موکنی

Trichotillomania یک وضعیت روانی ناشی از استرس بوده که در آن فرد مبتلا بدون داشتن هدفی موهای خود را کشیده و حتی آن را از پوست سر جدا کند. این عارضه می تواند موجب آسیب مو شده و روند رشد مو را کاهش می دهد.

  • رژیم غذایی

انسان ها هر روز اهمیت و تاثیر مواد غذایی بر روی سلامتی را بیشتر درک می کنند. تغذیه یکی از مهم ترین فاکتور ها برای سلامتی بوده که بر روی تمامی اعضای بدن تاثیر گذار است.

مو یکی از قسمت های بدن بوده که بدون مواد معدنی و مغذی نمی تواند رشد کند. مواد مغذی موها توسط رژیم غذایی تامین می شود و بوجود آمدن اختلال در این روند می تواند به مو آسیب های بزرگی وارد کند.

بنابراین رژیم غذایی نامناسب، مواد مورد نیاز برای مو را تامین نکرده و باعث ریزش آن می شود.

به عنوان مثال یکی از عواملی که به شدت بر روی مو تاثیر می گذارد کمبود آهن است. در صورتی که رژیم غذایی آهن مورد نیاز بدن را تامین نکند و یا بنا به دلایلی سطح آهن در بدن کاهش یابد می تواند موجب آسیب مو و در ادامه ریزش مو شود.

  • مشکلات تیروئیدی

اختلال در کارکرد تیروئید عاملی قابل درمان است که می تواند موجب ریزش مو شود. این اختلال به دو صورت کم کاری تیروئید و پر کاری تیروئید شکل می گیرد.

مصرف برخی از داروها بر کارکرد تیروئید تاثیر گذار بوده و می تواند مقدار هورمون های بدن را افزایش یا کاهش دهد بنابراین در مصرف این مواد باید دقت کرد.

اگر چه مصرف دارو بر تیروئید تاثیرگذار است اما تشخیص این که دلیل ریزش بیماری تیروئیدی است یا مصرف دارو بسیار مشکل بوده و به راحتی انجام نمی شود.

علاوه بر مواردی که ذکر شد بیماری هایی همچون اختلال در سیستم ایمنی بدن نیز می توانند سلامت مو ها را تهدید کنند. این بیماری به فولیکول مو حمله کرده و موجب از بین رفتن مو می شود.

5 راه حل برای درمان و جلوگیری از ریزش مو در خانم های جوان

  1. مشورت با یک متخصص تغذیه ی مجرب

همانطور که گفته شد رژیم غذایی و مصرف داروها تاثیر زیادی بر روی رشد مو دارند بنابراین یک متخصص تغذیه ی کاربلد می تواند با اصلاح رژیم غذایی به سلامت موهای شما کمک بزرگی کند.

  1. کاهش استرس

کنترل استرس یک مهارت بوده که می توان با تمرین زیاد به آن دست پیدا کرد؛ بنابراین با دست یابی به این مهارت میتوان استرس را کاهش داده و عوارض ناشی از آن را از بین برد. انجام این روش نه تنها به درمان مشکلات مو کمک می کند بلکه زندگی شادتری را برای شما به همراه دارد.

  1. استفاده از مدل موی مناسب و مراقبت از موها

عواملی بسیاری می توانند به موی شما آسیب وارد کنند. همانطور که گفتیم یکی از این عوامل مدل موی نامناسب بوده که سلامت مو را تهدید می کند بنابراین با استفاده از یک مدل موی مناسب و مراقبت از مو در برابر عوامل خارجی، می توان از بسیاری از این آسیب ها جلوگیری کرده و سلامت موها را تضمین کنیم.

  1. ترمیم مو

روش هایی مانند پیوند مو نیز می توانند به ترمیم موها کمک کنند.

  1. استفاده از لوسیون های ترمیم کننده ی مو

همچنین لوسیون هایی مانند لوسیون ضخیم کننده و ماینوکسیدیل که برای رشد مو مفید هستند می توانند به سلامت مو کمک بزرگی کنند.

اگر از ریزش مو رنج می برید حتما با یک متخصص مشورت کرده و برای درمان آن اقدام کنید تا از افسردگی و نگرانی های ناشی از این عارضه جلوگیری کرده و زندگی زیباتر و شاد تری را تجربه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *