پوست و مولیپوماتیک

دلایل از بین نرفتن چربی شکم چیست ؟

دلایل از بین نرفتن چربی شکم چیست ؟

به خاطر کدام دلایل چربی شکمی از بین نمی رود ؟

چربی شکمی یکی از مسایلی است که افراد زیادی را به خود مشغول کرده است. به طور کلی سه نوع چربی در بدن وجود دارد؛ نوع اول تری گلیسیرید است که همان چربی موجود در خون است. چربی زیر جلدی که لایه ای نازک در زیر پوست شماست و از لایه های پوستی شما به حساب می آید.

دلایل از بین نرفتن چربی شکم چیست

چربی احشایی از انواع خطرناک چربی است. تجمع بیش از اندازه این چربی اطراف اندام هایی همچون قلب و کبد بسیار خطرناک است. این نوع چربی، همان چربی شکمی مورد نظر ماست.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

این مواد انباشته شده در شکم می تواند باعث ایجاد بسیاری از بیماری ها در بدن فرد شود. امروزه روش های بسیاری وجود دارد که افراد می توانند چربی شکمی خود را از بین ببرند.

انجام ورزش های نیمه سنگین تا حرفه ای، اصلاح سبک زندگی، کاهش دادن استرس، افزایش فعالیت های روزانه و رژیم غذایی سالم و مناسب از مهم ترین عوامل از بین بردن چربی شکمی است. در حقیقت رعایت نکردن همین موارد است که در ابتدا باعث ایجاد این وضعیت می شوند.

چربی احشایی در بیشتر افراد با ایجاد اصلاحات ذکر شده از بین می رود اما مواردی نیز وجود دارند که چربی شکمی در برابر از بین رفتن مقاومت می کند. برخی افراد با وجود انجام فعالیت های مناسب و رژیم غذایی سالم باز هم نمی توانند از شر چربی شکمی خلاص شوند و نا امید می شوند. برای یافتن علت این امر باید به یک متخصص تغذیه مراجعه نمایید. در ادامه به بررسی این عوامل خواهیم پرداخت.

هورمون ها

به گفته بسیاری از کارشناسان، یکی از مهم ترین عوامل مقاومت چربی شکمی (abdominal fat) محسوب می شود. هورمون ها به دو عامل سن و جنسیت مربوط می شوند. در آقایان با افزایش سن، میزان ترشح تستوسترون کاهش می یابد که این مساله باعث می شود سلول های چربی معده افزایش یابند.

دلایل از بین نرفتن چربی شکم چیست

درواقع این هورومون تستوسترون بوده که سبب کاهش سلول های چربی شکمی شده است. به همین دلیل آقایان با مسن تر شدن دچار اضافه وزن قابل ملاحظه ای می شوند.

خانوم ها در جوانی بیشتر شاهد افزایش چربی در ران ها و باسن خود هستند. سپس در دوران یائسگی و تغییر هورمون ها، این حالت تغییر می کند و چربی ها بیشتر تمایل دارند در شکم تجمع یابند. به همین دلیل دچار چربی شکمی می شوند. دلیل این موضوع نیز تغییرات محسوس در میزان هورمون استروژن است.

راه حل پیشنهادی :

تلاش کنید تا تغذیه سالم داشته باشید و تمرکز فعالیت های جسمی خود را بر تمرین های استقامتی بگذارید. این کار باعث می شود سطح انسولین شما کنترل شود و میزان مقاومت چربی شکمی کاهش یابد. همچنین ورزش هایی همچون بوکس، پیلاتس و لیفتینگ های سنگین پیشنهاد می شود.

مصرف زیاد نمک، قند و کربوهیدرات های تصفیه شده

بسیاری تصور می کنند همین که ورزش های سنگین انجام می دهند و تغذیه مناسبی دارند کافی است و مصرف بیش از اندازه این مواد مضر برایشان مشکلی ایجاد نمی کند. قند، نمک و کربوهیدرات های تصفیه شده معمولا به طور غیرمستقیم و از طریق غذاها به بدن می رسند.

اگر میزان آن ها حتی به طور غیر مستقیم نیز کنترل نشود می توانند باعث ایجاد چربی شکمی، تغییرات وزنی و حتی کبد چرب شوند. از طرفی کارشناسان معتقدند تمایل افراد به خوردن غذاهای چرب و قند زیاد می تواند به علت سطح بالای کورتیزول باشد.

راه حل پیشنهادی:

مصرف مواد ذکر شده را تا حد ممکن کنترل کنید. سه وعده غذایی خود را مصرف کنید و سعی کنید که این وعده ها حاوی چربی های سالم، کربوهیدرات های پیچیده و پروتئین کافی باشد.

این وعده های کامل باعث کاهش پرخوری ها و چربی شکمی می شوند. افزودن سبزیجاتی که دارای برگ سبز هستند نیز بسیار مفید خواهد بود. همچنین از روش هایی برای کاهش سطح استرس خود بهره ببرید. با انجام این اقدامات، مقاومت چربی شکمی را کاهش داده و به از بین بردن چربی شکمی خود کمک خواهید کرد.

مصرف زیاد الکل

مصرف الکل باعث می شود تا بدن کالری بیشتری را جذب نماید. به همین دلیل کسانی که الکل می نوشند معمولا دارای چربی شکمی بیشتری نیز هستند.

خود این نوشیدنی ها نیز علاوه بر ضررهای دیگر، کالری زیادی دارند که از این جهت نیز مصرف آن ها مفید نخواهد بود. تنها راه حل حذف کامل و یا حداقل کاهش مصرف این نوشیدنی برای از بین بردن چربی شکمی است.

عدم تعادل هورمونی

این عدم تعادل بیشتر در خانوم ها موثر است و تغییرات وزنی در آن ها را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. نبودن تعادل در هورمون های خاصی مانند آندروژن و استروژن می تواند باعث افزایش چربی شکمی در بخش های میانی بدن شود.

یکی دیگر از اختلالات هورمونی سندرومی به نام تخمدان پلی کیستیک است که ناشی از افزایش سطح هورمون های مردانه یا آندروژن ها هستند.

انسولین مسئولیت دارد تا گلوگز ها را به برای مصرف انرژی استفاده کند و اجازه ندهد توسط سلول ها انباشته شوند. این هورمون با تاثیر مستقیم بر انسولین می تواند باعث انباشته شدن سلول های چربی و افزایش مقاومت چربی شکمی در بدن شود.

در این روش به شما توصیه می شود حتما به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید.

استرس زیاد

زندگی های امروزی باعث شده اند سطح بالایی از استرس به افراد وارد شود. دغدغه های کاری، مشکلات مالی و خانوادگی از جمله عواملی است که باعث ایجاد فشار روانی می شود.

جالب است بدانید ورزش کردن های بیش از حد نیز از عوامل استرس زا به حساب می آید. این استرس باعث افزایش هورمون کورتیزول می شود که این هورمون به طور مستقیم با افزایش وزن و چربی شکمی مرتبط است و باعث افزایش چربی های زیر پوستی و احشایی می گردد.

مصرف زیاد محرک های عصبی مانند قهوه و کافئین را به روزی یک عدد کاهش دهید. از دمنوش های گیاهی برای افزایش آرامش مانند جینسینگ، اسطوخودوس و بابونه بیشتر استفاده کنید. پیاده روی های منظم روزانه، انجام ورزش هایی مانند یوگا و مراقبه کردن از دیگر عواملی است که باعث کنترل استرس و کاهش چربی شکمی می شود.

درمان های پزشکی

بسیاری از بیماری ها، درمان های آن ها و یا مصرف داروهای خاص باعث ایجاد مقاومت چربی شکمی در افراد می شود و شاهد افزایش وزن و چربی مخصوصا در ناحیه شکمی خواهید بود.

همچنین ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت نوع دوم و یا سندروم متابولیک نیز می توانند باعث این افزایش های ناگهانی شوند. توجه داشته باشید که همزمان با پزشک و مشاور تغذیه حرفه ای در ارتباط باشید. چراکه بسیاری از این تغییرات مانند چربی شکمی می توانند ماندگار شوند.

جلوگیری از چربی شکمی

همواره بهترین راه درمان هر نوع بیماری این است که اقداماتی را انجام دهید تا به آن مبتلا نشوید. داشتن سبک زندگی مهم ترین عامل سلامتی است و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را در افراد کاهش می دهد.

عدم مصرف دخانیات، مواد مخدر و الکل نخستین گام محسوب می شود. داشتن فعالیت جسمی روزانه نیز امری ضروری است. حتی اگر تمایل ندارید حرفه ورزشی را دنبال کنید، حتما روزانه ورزش کنید و همچنین پیاده روی های منظم را برای از بین بردن چربی شکمی فراموش نکنید.

با مراجعه به یک پزشک متخصص، همواره میزان هورمون ها و سطح سلامتی خود را کنترل نمایید. سعی کنید محیطی آرام و به دور از استرس برای خود و خانواده تان بسازید. تغذیه سالم و مناسب دیگر عامل مهم در این زمینه است. سعی کنید با ورزش و  تغذیه وزن و میزان چربی شکمی خود را کنترل کنید.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک کاشت مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *