کاشت مو

نحوه شستشو مو بعد از کاشت مو

نحوه شستشو مو بعد از کاشت مو

نحوه شستشو مو بعد از کاشت مو

معمولا پزشکانی که در زمره ی ” بهترین دکتر کاشت مو ” قرار گیرند به بیمارانی که کاشت مو انجام داده اند، توصیه می کنند که تا 24 ساعت موهایشان را نشویند. شستشوی موها به ریختن پوسته های سر و بهبود سریعتر بیمار در دوره ریکاوری کمک زیادی می کند.

یکی از مراقبت های پس از کاشت مو، مربوط به چگونگی و نحوه شستن موها پس از کاشت مو می باشد.

شستشو مو بعد از کاشت مو

( کلینیک رز اولین ارائه دهنده مقالات پزشکی صوتی و متنی در ایران )

اگر قصد دارید این مقاله را به صورت صوتی گوش نمایید، بر روی player زیر کلیک نمایید.

در این مقاله مرحله به مرحله شیوه صحیح شستن موها توضیح داده شده است تا با کمترین آسیب به فولیکول ها بتوانید پوست و موهای خود را پس از درمان تمیز نمایید. توجه داشته باشید که بلافاصله و روز پس از درمان نباید به حمام رفته و موهای خود را خیس نمایید.

پوست سر برای بهبودی، نیازی به رطوبت نداشته و باید موها را از برخورد با آب مصون بدارید. همچنین اولین شستشو پس از درمان باید در کلینیک پزشک و زیر نظر وی انجام می شود تا از صدمه به مو و فولیکول ها جلوگیری شده و نحوه صحیح شستشوی موها آموزش داده شود.

3 روز بعد از کاشت مو شما باید شستشوی موهایتان را آغاز کنید و تا 15 روز از دستورالعمل های بعد از کاشت مو پیروی کنید. شما می توانید از شامپو و لوسیون برای شستشوی موهایتان استفاده کنید.

اگر بعد از 15 روز پوسته های سرتان ریختند، نباید دیگر از لوسیون استفاده کنید. اگر هم بر روی سرتان پوسته دارید، باید موهایتان را بصورت منظم با شامپو و لوسیون بشویید؛ البته تا زمانی که پوسته ها بطور کامل بریزند.

در نهایت، تمام پوسته های سر تا 20 روز می ریزند. 1 ماه بعد از کاشت مو می توان گفت که دوره پرخطر کاشت مو را طی کرده اید و می توانید به زندگی نرمالتان برگردید و حتی از حوله برای خشک کردن موهایتان می توانید استفاده کنید. موها باید به مدت 1 ماه هر روز شسته بشوند.

نحوه شستشو مو بعد از کاشت مو

مرحله اول : استفاده از لوسیون

لوسیون نرم کنده باعث تولید دوباره سلول های پوستی، آبرسانی به پوست و کاهش پوسته های سر می شود.

هفته اول :

نقاط اهدا کننده مو

در هفته اول، فقط در نقاط اهدا کننده مو (پشت سرتان) از لوسیون استفاده کنید. تمام پشت سرتان را با لوسیون بپوشایند و به آهستگی پشت سرتان را دست بکشید. 1 ساعت صبر کنید و پشت سرتان را با آب بشویید.

هفته دوم :

نقاط اهدا کننده و پذیرنده مو

در هفته دوم، از لوسیون هم در پشت سرتان و هم در بخش هایی که مو کاشته اید استفاده کنید. از 7 الی 8 قطره لوسیون برای نقاط اهدا کننده و پذیرنده استفاده کنید. 1 ساعت صبر کنید و موهایتان را با آب بشویید.

در هنگام استفاده از لوسیون دقت کنید که در جهت گرافت های کاشته شده باید از لوسیون استفاده کنید تا آسیبی به گرافت های مو نرسد. البته ممکن است برای نقاط اهدا کننده احتیاج به لوسیون بیشتری داشته باشید.

مرحله دوم : استفاده از شامپو

از جمله ” نکاتی که باید قبل از خرید شامپو بدانید ” این است که از شامپوی مخصوصی که متخصص برایتان تجویز کرده است برای ریختن پوسته ها و بهبود سرتان استفاده کنید. بعد از استفاده از لوسیون می توانید موهایتان را با شامپو بشویید. بهتر است شامپو را در دستتان بریزید و سپس شامپو را در نقاط اهدا کننده و گیرنده پخش کنید.

توجه کنید که ریختن شامپو بر روی سر باید به آرامی صورت بگیرد و حرکات تند دست به گرافت ها آسیب می رساند. 2 الی 3 دقیقه صبر کنید و بعد موهایتان را با آب بشویید.

روش دیگری نیز برای شستشوی موها در این مرحله از درمان وجود دارد.

در این روش مقدار شامپوی مدنظر را در یک لیوان ریخته و لیوان را پر از آب کنید. سپس با شامپو و آب، حباب ساخته و حباب تولید شده را روی سر خود بریزد. پس از گذراندن این مراحل تنها نیاز به ماساژ سر به آرامی و با دقت خواهد بود.

مرحله سوم : شستشوی موها با آب  

سرتان را با آب گرم نباید بشورید بلکه باید از آب ولرم برای شستشوی موهایتان استفاده کنید. در یک کاسه بر روی سرتان مقداری آب بریزید و از دوش هم نباید استفاده کنید. شستشوی درست شامپو با آب بسیار مهم است، پس بسیار دقت کنید.

مرحله چهارم : خشک کردن موها

از حوله برای خشک کردن موهایتان استفاده نکنید. مالش موها به حوله و یا تکان دادن آنها برای گرفتن آب اضافی، موجب تخریب بافت ها و آسیب رسیدن به فولیکول ها خواهد شد. به همین دلیل است که بعد از استفاده از حوله، شاهد ریزش موهای خود خواهید بود.

این روش از خشک کردن موها باعث بیرون آمدن فولیکول های کاشته شده از محل گیرنده شده و ریزش آنها را در پی خواهد داشت.

موها در حالت عادی و با هوای آزاد به خوبی خشک خواهند شد اما عده ای برای تسریع این روند از سشوار استفاده می کنند. گرما نیز موجب آسیب به فولیکول ها شده به همین دلیل در هنگام استفاده از سشوار باید به مواردی توجه نمود.

شما باید از سشواری استفاده کنید که بر روی حالت هوای سرد تنظیم شده باشد و همچنین هنگام استفاده از سشوار، سرتان را مقداری دورتر ببرید و از آن فاصله بگیرید.

بعد از گذشت 7 روز از کاشت مو یا کمی بیشتر (بستگی به وضعیت بیمار دارد) می توانید مثل سابق موهایتان را بشویید. حداقل دو بار در روز دوش بگیرید و به مدت ده دقیقه هم موهای کاشته شده را به صورت دورانی ماساژ بدهید. ماساژ سر بصورت دورانی، هر نوع پوسته یا خون خشک شده را از سرتان پاک می کند.

از چه شامپو و محلول موضعی بعد از کاشت مو باید استفاده بشود ؟

در بیشتر موارد بیمار از شامپویی که متخصص برایش تجویز کرده است، برای موهایش استفاده می کند. از روز اول تا روز دهم استفاده از شامپوی مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا گرافت های کاشته شده در طی این چند روز ریشه می زنند و در نتیجه نیازمند مراقبت خاصی هستند.

بسیاری از بیماران برای به اتمام رساندن این دوره مهم، عادات خود را در زمینه مراقبت موها تغییر می دهند. بعضی از بیماران از روغن های مغذی برای جلوگیری از آسیب هایی که در حین شستشو به گرافت های مو وارد می شود هم استفاده می کنند.

علاوه بر استفاده از روغن های طبیعی مثل روغن نارگیل برای تقویت موها، بسیاری از بیماران از انواع مختلفی از شامپوها (چه شامپوهای تجویز شده توسط متخصص و چه شامپوهایی که خودشان از داروخانه ها خریده اند) و محلول های موضعی برای حفاظت از موهای باقی مانده در سرشان استفاده می کنند.

روگائین (ماینوکسیدیل) و بسیاری از شامپوها حاوی مس، زینک، آمینو اسیدهای مفید و کتوکونازول هستند. بیمارانی که نمی دانند کدام شامپو و محلول برای موهای آنها مفید است، باید با متخصص خود در این مورد حتما صحبت کنند.

بعد از کاشت مو، بیماران باید طبق دستور العمل های متخصص خود عمل کنند تا هر مرحله از کاشت مو را بتوانند با موفقیت بگذرانند؛ اگر چه کاشت مو به روش های FUE و FUT در اکثر موارد با نتایج خوبی همراه بوده است ولی بیمار هم باید به خوبی از پوست سر و موهای خود مراقبت کند.

استفاده از شامپوهای مخصوص تنها به 7 الی 10 روز پس از کاشت مو محدود خواهد شد زیرا در این مدت است که گرافت ها به خوبی در پوست سر ریشه کرده و پس از آن مراجعه کننده می تواند از شامپوی مخصوص خود استفاده نماید.

بسیاری از افراد در این دوره از محصولات و روغن های گیاهی که برای مراقبت از مو مفید می باشند، استفاده کرده و پس از این دوره، استفاده از آنها را ترک می کنند. این در حالی است که استفاده از محصولات تقویت کننده مو موجب افزایش تقویت و رشد موها خواهند شد.

بسیاری از افراد با مراجعه به داروخانه، نسبت به تهیه شامپو مناسب بدون نسخه اقدام می کنند اما با این حال پزشک متخصص hair transplant شما بهترین فرد برای انتخاب و تجویز شامپوی مناسب موی شما می باشد. زیرا پزشک شما از جنس مو و ویژگی های دیگر موهای شما مطلع بوده و قادر به تشخیص مواد مورد نیاز برای ترمیم موها خواهد بود.

پس از پیوند مو در منطقه اهداکننده فولیکول، کمی احساس خارش خواهید داشت. قبل از خارش، مناطقی که از آن فولیکول استخراج شده اند، قرمز شده و پس از مدتی خارش شروع خواهد شد.

برای از بین بردن خارش در این نواحی می توانید استحمام کنید. استحمام التهاب و خارش را کاهش داده و از بین می برد.

اگر بعد از گذشت 7 روز در منطقه گیرنده پوسته اضافه دارید، می توانید دوش گرفته تا به این ناحیه نیز التیام بخشیده و پوسته های اضافی را از بین برید. شامپو را به آرامی بر سر خود مالش داده و با حرکت دایره ای شامپو را پخش نمایید.

آیا می توان از شامپو بچه برای شستشوی موها بعد از کاشت مو استفاده کرد ؟

مو و پوست سر کودکان حساس بوده به همین علت شامپوهای بچه بگونه ای تولید می شوند که به پوست سر و مو آنها آسیب وارد نمی کند.

پس از کاشت مو نیز شرایط پوست و موی سر به همین منوال است. یعنی گرافت ها به قدری حساس بوده و احتمال ریزش آنها به حدی بالاست، که در نحوه مراقبت از آنها باید دقت نمود.

شامپو بچه بسیار ملایم و فاقد الکل است و به گرافت های مو آسیبی نمی رساند؛ در عین حال، نباید از شامپو بچه بعد از کاشت موهایتان استفاده کنید زیرا شامپو بچه بسیار غلیظ است و استفاده از آن بعد از کاشت مو، باعث ایجاد جوش در سر می شود.

در واقع مهم ترین علت ایجاد جوش در سر بیماران، بخاطر استفاده از شامپو بچه است.

در نتیجه استفاده از شامپوهای فاقد الکل برای مدت 30 روز بدون عیب بوده و پس از آن باید از مصرف آن خودداری نمود. اما این به این معنی نمی باشد که پوست سر قادر به تحمل مواد شیمیایی با درصد بالا می باشد. سعی کنید برای شروع از شامپوهایی استفاده نمایید که ملایم بوده و دارای درصد شیمیایی کمی باشند.

چرا مالش زیاد سر و موها در حین شستشو به گرافت ها آسیب می رساند ؟  

پوست سر در دوره ریکاوری باید ترمیم بشود تا در نتیجه آن ترمیم مو رخ بدهد و شما نباید در حین شستشوی موها، گرافت ها را زیاد با دستهایتان مالش بدهید. رگ های خونی که در سر وجود دارند هم نیاز به ترمیم دارند و مالش زیاد باعث آسیب به آنها می شود؛

پس تا می توانید به آرامی موهایتان را بشویید. مالش زیاد باعث می شود تا گرافت ها از جای خود در پوست سر بیرون بیایند و در نتیجه کف سر شروع به خونریزی می کند و بیمار نتیجه خوبی از کاشت مو نمی گیرد.

پس از گذراندن این مراحل، نوبت به شانه زدن موها می رسد. همانطور که در هنگام شانه زدن موهای کوتاه، مراقبت کرده تا پوست سر آسیب نبیند، پس از ترمیم مو نیز باید مراقبت کرده تا به فولیکول ها آسیبی وارد نشود. پس از گذران مراقبت های اولیه برای تقویت و رشد فولیکول های کاشته شده، می توانید موهای خود را رنگ کرده، فر و یا صاف نمایید.

در واقع می توان با موهای کاشته شده، همانند موهای اصلی برخورد نمود با این تفاوت که این موها برای رشد اولیه به کمی مراقبت بیشتر نیاز خواهند داشت.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد کاشت مو مشورت نمایید.

جهت مشاوره با شماره 02144067005 تماس بگیرید. همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *