فهرست مطالب
ریزش مو در پاییز؟ آیا برای کاشت مو باید عجله کرد؟
مو یکی از فاکتورهای زیبایی بوده و هرگونه تغییر در ظاهر آن به شدت جلب توجه می کند. طاسی مو بر روی ظاهر افراد تاثیر گذاشته و ریزش مو اعتماد به نفس آن ها را به شدت کاهش می دهد. با پیشرفت علم و تکنولوژی امروزه حتی برای طاسی مو نیز درمان هایی ارائه می شود.
یکی از بهترین و کارآمد ترین آن ها روش کاشت مو بوده که به مرور زمان پیشرفت کرده و به یک روش بی نقص تبدیل شده و می تواند نتایج خارق العاده ای را به دنبال داشته باشد.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
فصل ها و تأثیر آن ها بر روی مو
عوامل بسیاری وجود دارند که می تواند سلامت مو را تهدید کرده و باعث ریزش مو شود و در نهایت به آن آسیب وارد کند. از جمله این عوامل می توان به نور خورشید، شرایط کاری نامناسب، آب و هوای خشک، باد، استفاده از رنگ مو و شامپو های شیمیایی، مراقبت نکردن از مو و غیره اشاره کرد.
هر کدام از عواملی که در بالا اشاره شد می توانند به نحوی به مو آسیب برسانند؛ اما نور خورشید می تواند اصلی ترین دشمن برای موهای شما باشد. نور خورشید می تواند رنگ مو را تغییر داده، تغییراتی در ساختار مو ایجاد کرده و موجب آسیب مو شود.
نور خورشید می تواند به موهای شما صدمات زیادی وارد کند، به خصوص اگر قبلاً در معرض عمل های جراحی زیبایی قرار گرفته باشید، بنابراین این نور خورشید و غالبا شنا در دریا زیر نور شدید خورشید منجر به ریزش مو می شود.
پرتوهای UVAi UVB پوسته خارجی مو را تحت تاثیر قرار می دهند و به داخل مو نفوذ نمی کند، در حالی که اشعه های UVA در داخل کوتیکول نفوذ می کنند و به موی شما آسیب می رسانند.
چگونه می توان آسیب های مو به خصوص آسیب اشعه ماوراء بنفش را کاهش داد؟
همانطور که گفتیم عوامل بسیاری وجود دارند که می توانند به مو آسیب برسانند. در صورتی که نسبت به این آسیب دیدگی بی توجه باشیم و برای درمان آن اقدامی نکنیم ممکن است تشدید این آسیب دیدگی به ریزش مو تبدیل شده و در نهایت موجب طاسی مو شود.
اما از سایر روش ها برای درمان ریزش مو می توان به استفاده از شامپو های طبیعی و مناسب، ماسک های تقویت کننده و استفاده از ترمیم کننده ها اشاره کرد که می توانند آسیب مو را درمان کرده و از کم پشتی مو جلوگیری کنند.
اما علاوه بر این، روش هایی مانند استفاده از محافظ ماوراء بنفش به شکل اسپری، لوسیون، فوم مو و مواد آنتی اکسیدانی همچون چای سبز، عصاره ی گردو و کوآنزیم Q نیز می توانند به رفع آسیب دیدگی مو کمک کنند. استفاده از این روش ها می تواند آسیب مو را کاهش داده و به رشد مو های شما کمک کند.
ریزش مو در پاییز چه دلایلی دارد؟
افزایش ریزش مو در فصل پاییز یک اتفاق شایع در خانم ها بوده که نیاز به معاینه، تشخیص و درمان دارد. ریزش 40_120 تار مو در روز طبیعی بوده و بخشی از چرخه ی مو به حساب می آید اما در صورتی که ریزش بیشتر از حد معمول باشد باید برای جلوگیری از ریزش اقدام کرده و آن را درمان کنیم.
مو و چرخه ی آن بسیار حساس بوده و ایجاد هر گونه تغییر در شرایط بدن و بروز مشکلات خارجی می تواند به آن آسیب برساند. سلول های مو بعد از سلول های مغز استخوان بیشترین سرعت تولید سلول را در بین تمامی عضو های بدن دارند به همین دلیل بسیار حساس می باشند.
ریزش مو در پاییز می تواند خفیف و یا بسیار شدید باشد. در مراحل اول ممکن است ریزش مو به قدری خفیف باشد که شما متوجه آن نشوید اما با مرور زمان شدید تر شده و به یک مشکل نگران کننده تبدیل شود.
اکثر افراد در شرایطی به پزشک مراجعه می کنند که دچار ریزش مو شدید شده باشند. در حالیکه انجام درمان در این مراحل به مراتب سخت تر از مراحل اولیه ی ریزش مو میباشد.
کمبود آهن
از آن جایی که بیشتر مقادیر آهن در فریت که پروتئین ذخیره کننده ی آهن است، یافت می شود کمبود آهن با اندازه گیری مقدار فریتین بدن قابل تشخیص است. فریت پروتئینی است که در تولید سلول های مو کمک کرده و از ریزش مو جلوگیری می کند. تغذیه ناسالم، حذف مواد غذایی سرشار از آهن از رژیم غذایی، قاعدگی و زایمان جزو عوامل اصلی کمبود آهن در بدن هستند.
گلوتن پروتئینی است که می توان آن را در گندم، جو و برخی دیگر از مواد غذایی پیدا کرد. از سایر دلایل کمبود آهن می توان به کمبود گلوتن در بدن اشاره کرد.
گلوتن به روده در جذب مواد غذایی کمک می کند. با کمبود گلوتن، در کارکرد روده اختلال ایجاد شده و بدن به اندازه ی کافی مواد غذایی همچون آهن را جذب نمی کند.
مصرف گوشت قرمز، زرده ی تخم مرغ و سبزیجات که سرشار از آهن هستند می تواند کمبود آهن را جبران کند. همچنین ویتامین C نیز نقش مهمی در جذب آهن دارد
از سایر دلایل کمبود آهن می توان به کاهش وزن ناگهانی نیز اشاره کرد. همانطور که گفته شد رژیم غذایی نقش مهمی در تامین آهن بدن دارد بنابراین داشتن یک رژیم غذایی مناسب و سالم می تواند درصد بالایی از کمبود آهن را جبران کرده و از ریزش مو جلوگیری کند.
سایر دلایل ریزش مو
از دیگر دلایل ریزش مو در زنان می توان به تولید بیش از حد تستوسترون اشاره نمود. زمانی که تستوسترون بیشتری تولید و آزاد می شود می تواند باعث ایجاد طاسی مو شود. سندروم تخمدان پلی کیستیک نوعی بیماری در بانوان بوده که موجب تولید تعداد بیشتری تستوسترون می شود.
اما علاوه بر سندروم پلی کیستیک موارد دیگری نیز بر ریزش مو بانوان تاثیر گذار است. از دیگر علل از بین رفتن موها آکنه، پوست، ضخامت موها و احساسات و عواطف منفی می باشد.
کم کاری تیروئید نیز می تواند در کم پشتی موها تاثیر گذار باشد. در جلوی گردن غده ای وجود دارد که موجب تولید و آزادسازی هورمون تیروئید خواهد شد. این هورمون موجب افزایش سوخت و ساز و رویش بیشتر موها می شود.
اگر در خانواده خود فردی دچار مشکلات تیروئید است، احتمال اینکه شما نیز به این بیماری دچار شوید بالا است؛ بنابراین یکی از دلایل ریزش مو در اثر مشکلات تیروئیدی، ژنتیک است.
همچنین افرادی که به دیابت مخصوصا دیابت نوع 2 دچار می باشند، از hair loss رنج می برند؛ زیرا اینگونه افراد برای کنترل قند خون خود مجبور به استفاده و تزریق انسولین می باشند. لازم به ذکر است که میزان دریافت انسولین به مقدار زیاد باعث افزایش تستوسترون خواهد شد.
همانطور که در مورد فوق نیز ذکر شد، فزونی تولید تستوسترون می تواند در ریزش بیش از حد موها نقش داشته باشد.
برخی از افراد نیز با توجه به وضعیت بدنی و روحی خود مجبور به استفاده و مصرف برخی داروهای خاص و مقوی می باشند. از داروهای تاثیر گذار در ریزش و از بین رفتن موها می توان بتا بلاکرها، ضد انعقادها، داروها ضد افسردگی و رتینوئیدها را نام برد.
قرار گرفتن در شرایطی که فرد مجبور به تحمل فشار و استرس زیادی می باشد نیز می تواند طاسی مو را تشدید نماید. در بسیاری از اوقات افراد علت طاسی را به استرس و فشارهای روحی روانی مرتبط می سازند.
سخن آخر
برخی از افراد با ورود به فصل پاییز دچار ریزش مو می شوند. این نوع از کم پشتی موها فصلی بوده و نوعی واکنش بدن به آغاز فصل پاییز می باشد.
اگر شاهد از بین رفتن و ریزش مو حدود 100 تار از موهای خود در طول شبانه روز هستید جای نگرانی نیست اما اگر تعداد موهای از بین رفته بیشتر از این مقدار است باید زیر نظر متخصص قرار گرفته و درمان را آغاز نمایید.
همواره پزشکان و متخصصان پوست و مو با معاینه کامل به تمام دلایل ممکن فکر کرده و تمامی گزینه ها را به خوبی مورد بررسی قرار می دهند. بنابراین شما می توانید با مراجعه به یک پزشک متخصص سلامتی موی خود را تضمین کنید.