فهرست مطالب
همه چیز درباره کاشت مو در زنان
کاشت مو در زنان
تفاوت های الگوی ریزش مو در زنها و مردها
از آنجایی که کاشت مو، گزینه خوبی برای 90 درصد از مردان طاس است، زنها هم فکر می کنند که کاندید خوبی برای کاشت مو هستند ولی در بیشتر موارد اینطور نیست. درصد زیادی از مردها تنها در یک بخش از سرشان دچار ریزش موی شدید می شوند و یا به عبارتی دیگر دچار ریزش منطقه ای می شوند.
( کلینیک رز اولین ارائه دهنده مقالات پزشکی صوتی و متنی در ایران )
اگر قصد دارید این مقاله را به صورت صوتی گوش نمایید، بر روی player زیر کلیک نمایید.
ریزش موی اکثر زنها به صورت پراکنده است و در تمام بخش های سر خود دچار کم پشتی مو می شوند و شامل موهای پشت سر و موهای نزدیک به گوش هم می شود؛
دریافت مشاوره رایگان و تخصصی کاشت مو
همانطور که می دانید این بخش ها نقاط اهدا کننده فولیکول در مردها محسوب می شوند و برای انتقال به بخش های طاس انتخاب می شوند.
در مردها، نقاط اهدا کننده بخش های ثابتی هستند و فولیکول های این بخش ها تحت تاثیر هورمون دی هیدروتستوسترون قرار نمی گیرند.
هورمون دی هیدروتستوسترون در افرادی که آلوپسی آندروژنیک (الگوی ریزش مردانه) دارند، نقش بسیار فعالی را ایفا می کند.
در الگوی طاسی زنانه، بخش های اهدا کننده فولیکول معمولا ثابت باقی نمی مانند و مانند بخش های دیگر، روز به روز کم پشت تر از قبل می شوند.
در زنها، هورمون دی هیدروتستوسترون روی بخش های اهدا کننده فولیکول تاثیر منفی می گذارد زیرا این هورمون می تواند به راحتی به فولیکول ها آسیب برساند.
هورمون دی هیدروتستوسترون به قدری تاثیر بدی روی سلامت فولیکول ها می گذارد که که اگر فولیکول بخش های اهدا کننده را در سر زنان استخراج کنید و در بخش های دیگری از آنها استفاده کنید، سریع شروع به ریزش می کنند و در نتیجه کاشت مو با شکست مواجه می شود.
هر متخصصی که تلاش می کند از فولیکول های بخش های نامناسب برای کاشت در نقاط دیگر استفاده کند، هیچ نتیجه ای از این روند نخواهد گرفت.
یکی دیگر از تفاوت های بین الگوهای ریزش در مردها و زنها در قسمت جلوی سر است. زنها بر عکس مردها با وجود ریزش موی شدیدی که دارند، از ناحیه جلوی سر دچار ریزش نمی شوند.
زنها دغدغه موهای جلوی سرشان را ندارند، بلکه بیشتر نگران کاهش حجم موهایشان در قسمت پشت سر و گوشه های آن هستند؛ اگرچه کاشت مو نمی تواند تاثیر زیادی در افزایش حجم موها بگذارد و فقط می تواند موها را از جایی به جای دیگر انتقال بدهد.
تفاوت عمده ی دیگری که در ریزش مو مردان و زنان قابل مشاهده است، زمان شروع طاسی سر می باشد. ریزش مو در مردان عموما از سن 21 سالگی آغاز شده و آلوپسی در مردان نسبت به زنان پذیرفته تر است اما در زنان، شروع ریزش موها از سن 40 سالگی می باشد.
برخی زیبایی زن را در داشتن موهایی پرپشت و زیبا می دانند که همین امر می تواند عاملی برای تاثیرگذار از دست دادن موها بر عواطف زنان باشد. به همین دلیل کاشت مو روشی برای افزایش اعتماد به نفس و تاثیر عاطفی مثبت در آنها خواهد بود.
با توجه به موارد ذکر شده باید گفت که عوامل ریزش مو در هر دو جنس، به دلیل کوچک شدن فولیکول ها مو می باشد اما نوع این ریزش در نواحی مختلف سر با هم متفاوت است.
علاوه بر ناحیه ریزش موها، می توان از بین رفتن موها را از لحاظ روش های درمانی، داروهای تقویت و رشد مو و گزینه های درمان با یکدیگر مقایسه نمود.
نکته مثبت در زنان این است که سریعا با مشاهده علائم اولیه طاسی سر خود، به دنبال درمان آن می باشند.
در مردان، طاسی در سنین زودتر شروع شده و با سرعت بیشتری پیشرفت می کند این در حالی است که اگر در زنان فردی دچار ریزش مو شود، برای نازک شدن موها و گسترش طاسی، زمان بیشتری نیاز خواهد بود.
اگرچه هم مردان و هم زنان با مشکل طاسی سر مواجه می باشند، اما در دنیای کنونی درصد مردانی که از این مشکل رنج می برند بیشتر از زنان است.
برای جلوگیری از گسترش آلوپسی آندروژنی، بهتر است که هرچه سریعتر شناسایی کرده و برای درمان آن چاره ای بیندیشید.
هرچه زودتر برای درمان اقدام شود، امکان درمان سریعتر و جلوگیری از پیشروی روند، بیشتر خواهد بود.
کدام دسته از زنان کاندید خوبی برای کاشت مو هستند؟
طبق گفته کارشناسان، درصد خیلی کمی از زنها کاندید خوبی برای کاشت مو محسوب می شوند. حدود 2 الی 5 درصد از زنهایی که ریزش مو دارند، می توانند برای کاشت مو اقدام کنند.
کاندیدهای خوب برای کاشت مو:
- زنهایی که ریزش موهایشان ربطی به هورمون ها ندارد
- زنهایی که در گذشته، سابقه جراحی پلاستیک داشته اند و در اطراف بخشی که بخیه خورده اند، دچار ریزش مو شده اند
- زنهایی که الگوی ریزش موهایشان فقط مربوط به یک بخش می شود و مثل الگوی ریزش مردانه اصلا پراکنده نیست. زنهایی که الگوی ریزش آنها مثل مردان است، مشکلاتی مثل کاهش و یا از دست دادن موهای خود را در جلوی سر دارند و بخش های اهدا کننده آنها هم تحت تاثیر آلوپسی آندروژنیک قرار نگرفته است
- زنهایی که بخاطر زخم های ناشی از سوختگی با مواد شیمیایی یا اسکارهایی که در اثر تصادف ایجاد می شوند، از ریزش مو رنج می برند
- زنهایی که بخاطر اسکارهای ناشی از لیفت صورت دچار ریزش مو شده اند
- زنهایی که از مدل موی دم اسبی برای استایل موهای خود استفاده می کنند و یا موهای خود را گیس می کنند. کاشت مو می تواند موهای از دست رفته آنها را جایگزین کند؛ البته به شرطی که بیمار دیگر از این مدل موها استفاده نکند
- زنهایی که بیماری وسواس دارند و موهای سر خود را با دست می کنند. البته ابتدا این مشکل ابتدا باید توسط روانپزشک حل بشود و بعد بیمار می تواند اقدام به کاشت مو کند.
روش های کاشت مو و ترمیم مو برای زنها
قبل از کاشت مو، بیماران زن باید توسط متخصص پوست و مو معاینه بشوند تا اگر احتیاج به دارویی داشته باشند، برایشان تجویز بشود. ابتدا متخصص، موهای بیمار را با دقت بررسی می کند تا در مورد حجم موها و نقاط کم پشت و یا خالی اطلاعات دقیق تری بدست بیاورد.
گزینه های کاشت و ترمیم مو در زنان هم مثل مردان است. متخصص برای استخراج فولیکول موها بین روش های FUE و FUT بهترین گزینه را برای شما انتخاب می کند تا شاهد نتایج بسیار عالی از کاشت مو باشید.
هدف نهایی از کاشت مو، افزایش تراکم موهای موجود می باشد که توسط انجام هر دو روش می توان به این هدف رسید.
در کاشت مو به روش FUE پزشک از استخراج فولیکول های مو به صورت خطی استفاده کرده و در ناحیه مورد نظر این فولیکول ها را خواهد کاشت به همین دلیل در هنگام برداشت فولیکول برشی زده می شود اما به دلیل اینکه این ناحیه توسط موهای اطراف پوشانده می شود، قابل تشخیص نخواهد بود.
در هنگام انجام این روش از درمان برای استخراج فولیکول ها نیازی به اصلاح و یا کوتای موها نمی باشد.
در روش دوم از استخراج واحدی فولیکول ها استفاده می شود به این صورت که در ابتدا موها اصلاح شده و سپس پزشک متخصص فولیکول ها را به صورت واحد به واحد جدا کرده و در منطقه مورد نظر جایگذاری خواهد کرد.
این روش از ترمیم موی طبیعی بدون برش انجام شده و مراجعه کننده درد کمتری پس از درمان تجربه خواهد کرد.
چه موقع زنها باید برای کاشت مو اقدام کنند؟
زنها می توانند از کاشت مو برای رسیدن به دو هدف استفاده کنند:
- برای پایین آوردن خط رویش موهایی که با پیشانی فاصله زیادی دارد
- برای درمان الگوی طاسی ثابت
پایین آوردن خط رویش موها، فرآیندی است که در طی آن موهای سالم از نقاط اهدا کننده با روش FUT یا روش FUE برداشته می شوند و در جلوی سر کاشته می شوند تا خط رویشی زنانه را برای بیمار ایجاد کند.
طبق مطالعات انجام شده، معمولا از هر 5 زن، 1 نفر تجربه ریزش مو داشته و خواستار درمان آن می باشد. این عامل موجب شده که برخی از زنان از طاسی سر خود ناراضی بوده و اعتماد به نفس خود را از دست دهند. برای پوشش ظاهری موهای ریخته شده، بسیاری از زنان از کلاه گیس های موجود در بازار استفاده می نمایند.
عده ای درمان هایی نظیر استفاده از یک داروی موضعی را برای از بین بردن طاسی خود امتحان می کنند.
اما به دلایلی مانند غیر دائمی بودن و عدم داشتن ظاهر طبیعی ناشی از کلاه گیس بسیاری از زنان هنگام استفاده از این وسایل احساس خوبی نخواهند داشت.
انتظارات عده ای نیز از درمان های موضعی و غیرجراحی برآورده نشده و به دنبال افزایش کارایی درمان ها می باشند.
در این صورت می توان از کاشت مو برای از بین بردن طاسی و پوشش مناطق کم پشت سر استفاده نمود.
Hair transplant زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که فرد از راه حل های موجود احساس ناراحتی کرده و به دنبال درمانی موثرتر می باشد.
تفاوت های کاشت مو در زنها و مردها
در قسمت های قبلی درباره تفاوت الگوی ریزش مو در مردان و زنان بحث شد. به دلیل اینکه نوع ریزش مو و طاسی در مردان و زنان با یکدیگر متفاوت است، نوع درمان طاسی سر نیز متفاوت خواهد بود. زیرا باید بنابر برطرف نمودن نیازهای طرفین، این درمان ها انجام شود.
در زیر به تعدادی از این تفاوت ها اشاره شده است.
1- زنها به اسکارهای پشت سرشان توجه کمتری می کنند
بیماران مرد مجبور هستند که موهای پشت سرشان را کوتاه نگه دارند و بخاطر همین روش نواری کاشت مو یا FUT برای آنها مناسب نیست. زنها برعکس مردها، از ” کاشت مو به روش FUT ” استقبال بیشتری می کنند زیرا تمایل دارند تعداد گرافت های خود را افزایش بدهند و در عین حال هم هزینه کمتری برای کاشت مو پرداخت کنند.
علاوه بر این، پزشک نمی تواند از نواحی پشت سر زنان برای درمان ریزش مو استفاده نماید زیرا این ناحیه در زنان مستعد نازک شدن می باشد.
همچنین بیشتر هدف زنان از انجام کاشت مو، بازگردان زیبایی به چهره و حفظ موهای جلوی سر خود می باشند این در حالی است که پزشک در هنگام انجام ترمیم موی طبیعی در زنان به فکر افزایش تراکم موها می باشد به همین دلیل انجام روش FUE برای زنان مناسب تر است.
اما در مردان برای استخراج موها از نواحی پشت سر استفاده می شود زیرا این نواحی نسبت به نواحی دیگر در سر از ریزش مو مصون تر می باشند.
2- زنها فولیکول های بیشتری برای اهدا دارند
زنهایی که الگوی ریزش موی مردانه ندارند، فولیکول های بیشتری برای اهدا دارند زیرا فرق سر و قسمت بالای موهایشان مستعد ریزش نیست. مردها بر عکس زنها، مراحل پیشرفته تری از ریزش مو دارند و فقط در قسمت پشت سر و کناره ها دارای فولیکول هایی برای اهدا به نقاط طاس هستند.
3- زنها نمی توانند از موهای بدنشان برای اهدا به نقاط کم پشت یا طاس استفاده کنند
بسیاری از مردها می توانند از بقیه بخش های بدن خود مثل ریش و موی بدن برای کاشت در سر استفاده کنند ولی زنها نمی توانند از این آپشن استفاده کنند.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد کاشت مو در زنان و شرایط آن مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره 02144067005 تماس بگیرید.
همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.