فهرست مطالب
طاسی مو افراد در سنین پایین و دلایل آن
طاسی مو افراد در سنین پایین
طاسی موی سر دلایل مختلفی دارد. در برخی موارد این عارضه به چند دلیل اتفاق می افتد. ریزش مو به مرور زمان باعث طاسی مو می شود و تاثیر بسیار زیادی بر روی اعتماد به نفس افرادی که به این عارضه مبتلا شده اند می گذارد.
اکثر افراد تصور می کنند که طاسی مو در سنین بالا و میانسالی به بعد اتفاق می افتد و افراد جوان دچار ریزش و طاسی مو نمی شوند اما این تصور صحیح نیست زیرا افراد جوان نیز در بسیاری از موارد خیلی زود مو های خود را از دست می دهند و طاسی مو را تجربه می کنند.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
آیا دلایل ریزش مو در سنین بالاتر با ریزش در سنین پایین تفاوتی دارد؟
وقتی در مورد ریزش و طاسی مو در سنین پایین صحبت می شود اکثر افراد معمولا ریزش در این سنین را به دلیل تغییرات هورمونی می دانند.
با این که اکثر افراد طاسی مو را به دلیل تغییرات هورمونی می دانند اما سایر علت های طاسی در افراد جوان بیشتر دیده می شوند. نوع ریزش مو مشخص می کند که چه ناحیه ای از پوست سر تحت تاثیر قرار می گیرد
طبق تحقیقاتی که توسط محققان به عمل آمده است، تغییرات هورمونی، اختلالات تیروئید، استرس و برخی دیگر از بیماری ها علل شناخته شده برای از بین رفتن مو ها در سنین پایین و در زنان و مردان جوان هستند.
اما دلایل دیگری نیز می توانند باعث ریزش و در نتیجه طاسی مو شوند از جمله می توان به:
استفاده ی بیش از حد از رنگها، ژل ها، نرم کننده ها و سایر موادی که برای زیبایی مو ها استفاده می شوند، اختلالات غذایی مانند بی اشتهایی، رژیم های غذایی که به اندازه ی کافی پروتئین یا آهن ندارند، زایمان، جراحی های شدید، تب شدید، عفونت، استرس، تریکوتیلومانیا که یک بیماری کشیدن مو است و همچنین قرص های ضد بارداری نیز اشاره کرد.
استرس تا چه حد بر روی ریزش مو تاثیر گذار است؟
چرخه ی مو دارای چند مرحله ی رشد مو، توقف رشد و ریزش است که این مراحل با نام های آناژن، کاتاژن، تلوژن و اگزوژن شناخته می شوند.
مو در مرحله ی اول یعنی آناژن از دو تا شش سال رشد می کند و پس از مرحله ی رشد، موها وارد فاز کاتاژن می شوند که فولیکول مو کم می شود در مرحله ی تلوژن مو ها پایدار می شوند و سر انجام مو وارد فاز اگزوژن می شود که از بین می رود این روند مدام ادامه دارد.
با توجه به چرخه ی مو روزانه باید مقداری ریزش مو داشته باشیم که این ریزش باید بین 50 تا 100 تار مو باشد اما استرس عامل مهمی است که بر روی چرخه ی مو تاثیر گذاشته و باعث ریزش بیش از حد و غیر طبیعی مو می شود. در واقع استرس می تواند مرحله ی رشد مو را قطع کند و خیلی زودتر از زمان طبیعی مو را وارد مرحله ی ریزش قرار دهد.
این موضوع همچنین بر روی حیوانات دیگر مانند موش و میمون که از لحاظ سیستم بدنی مانند انسان هستند نیز تست شده است محققان مشاهده کردند که با قرار دادن این حیوانات تحت استرس مداوم آن ها نیز مانند انسان ها دچار ریزش بی رویه ی مو و طاسی مو می شوند.
همچنین اگر ریزش و طاسی مو به دلایل هورمونی باشد داشتن سابقه های خانوادگی نیز بر روی آن تاثیر گذار است.
آیا زمانی که متوجه ریزش شدید مو هایمان می شویم راهی برای کم کردن ریزش و جلوگیری از طاسی مو وجود دارد؟
برگشت پذیر بودن مو به تشخیص پزشک و دلایل ریزش بستگی دارد به طور مثال در ریزش موی هورمونی و خانوادگی انتظار می رود با انجام درمان توسط پزشک ریزش متوقف شود و یا موهای از دست رفته دوباره بازگردد.
در صورتی که ریزش به دلیل یک بیماری مانند اختلالات تیروئیدی، کمبود آهن، و یا کم خونی باشد با درمان این بیماری ها مو دوباره رشد می کند.
در مواردی که ریزش به دلیل یک رویداد استرس زا یا بیماری به طور ناگهانی که به طور معمول تا سه ماه بعد اتفاق افتاده باشد، ممکن است بدون هیچ درمانی ریزش متوقف شود و روند رشد موها دوباره به حالت عادی خود باز گردد.
اما متاسفانه انواع مختلفی از طاسی مو وجود دارد که در آن ها فولیکول مو آسیب دیده و در برخی موارد مو نمی تواند در آن نواحی دوباره رشد کند. در این موارد هدف از انجام درمان محافظت از مو های باقیمانده و جلوگیری از آسیب دیدن این موها و همچنین جلوگیری از طاسی مو است.
یکی دیگر از روش های حل مشکل ریزش مو نیز مرتبط با کاشت مو می باشد، البته برای اینکه بتوان کاشت مو را تجربه کرد حتما باید تا سن مناسب کاشت مو صبر کرد! این کار به این دلیل است که بتوان از ریزش مجدد تارهای مو بعد از کاشت مو جلوگیری کرد و نتایج به دست آمده از پیوند مو دائمی باشد.
با انجام چه کار هایی می توان به تقویت مو برای جلوگیری از ریزش کمک کرد؟
بیوتین یکی از داروهایی است که می تواند به افراد مبتلا به ریزش مو کمک کند. همچنین مصرف روزانه ی مولتی ویتامین می تواند تمام مواد مغذی که بدن برای رشد مو نیاز دارد را تامین کند.
علاوه بر این شما می توانید مینوکسیدیل که معمولا توسط متخصصین پوست و مو برای ریزش و جلوگیری از طاسی مو توصیه می شود، را امتحان کنید.
این محصول می تواند ریزش مو را کاهش داده و سرعت رشد مو را افزایش دهد. همچنین در صورتی که از شوره ی سر رنج می برید یک شامپو ضدشوره نیز می تواند محیط مناسبی را برای رشد مو بر روی پوست سر فراهم کند.
مهم ترین نکته مراجعه ی به موقع به یک متخصص است در واقع زمانی که شما حس می کنید موهایتان در حال نازک شدن است و شروع به ریزش می کند شما باید در اسرع وقت این موضوع را با یک متخصص در میان بگذارید و برای درمان اقدام کنید تا از طاسی مو جلوگیری کنید.
اما اکثر افراد فقط در صورتی که ریزش شدید مو را مشاهده کنند به پزشک مراجعه می کنند در صورتی که در این مرحله درمان بسیار دشوارتر است.
همانطور که گفته شد ریزش و در ادامه طاسی مو فقط در سنین بالا اتفاق نمی افتد و افراد جوان از این مشکل مصون نیستند. در صورتی که از این عارضه رنج می برید حتما به یک پزشک متخصص برای درمان و پیشگیری از طاسی مو مراجعه کنید.
زیرا در اکثر موارد عامل ریزش یکی از دلایل ذکر شده و یا ترکیبی از آن دلیل ها است و متخصصی که شما به آن مراجعه می کنید می تواند مشکل را شناسایی کند و با مداخلات پزشکی، تغذیه ای و سایر مواردی که به رشد موها کمک می کند این عارضه را درمان و مو را به چرخه ی طبیعی خود بازگرداند.
همچنین رژیم غذایی نیز می تواند تاثیر بسیار زیادی را بر سلامت مو بگذارد بنابراین تصحیح رژیم غذایی یکی از مواردی است که در پیشگیری از ریزش و طاسی مو و همچنین درمان آن موثر است. استفاده از سبزیجات در رژیم غذایی عامل مهمی است که می تواند به درمان و پیشگیری از ریزش و همچنین طاسی مو کمک کند.
ریزش مو در صورتی که در مراحل اولیه تشخیص داده شود و اقدام برای درمان آن صورت بگیرد در اکثر مواقع کنترل و درمان می شود و همچنین به مرحله ی طاسی نمی رسد.
در بین تمامی نکات گفته شده برای کنترل ریزش مو اما دائمی تر روش پیش رو کاشت مو می باشد، شما با کاشت موی طبیعی می توانید ظاهر از دست رفته موهای خود را مجددا بازگردانید و کیفیت دلپذیر زندگی را تجربه نمایید. فراموش کنید همانطور که گفته شد برای کاشت موی دائمی باید تا سن مناسب آن صبر کنید.
اگر نگران مو هایتان هستید و از طاسی مو واهمه دارید در صورتی که ریزش مو را مشاهده کردید حتما در اسرع وقت با یک پزشک متخصص تماس گرفته و برای انجام معاینه به مراکز درمانی مراجعه کنید.