فهرست مطالب
همه چیز درباره کاشت مو
همه چیز درباره کاشت مو
موها نقش بسیار مهمی در زیبایی صورت دارند. با بالا رفتن سن، موها کم کم شروع به ریزش می کنند و ظاهری نازیبا را به وجود می آورند که همین امر باعث از دست دادن اعتماد به نفس در شخص می شود، به طوریکه از ظاهر خود ناراضی شده و دوست ندارد در اجتماع ظاهر شود.
البته ریزش مو می تواند به دلایل ارثی نیز به وجود آید. این دسته از افراد ممکن است از روش های موقتی مانند اکستنشن مو یا کلاه گیس استفاده کنند. اما این روش ها موقتی هستند و باید به دنبال درمان و راه حل قطعی برای این امر بود.
دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان
به همین منظور، روش های کاشت مو، برای افرادی که دچار ریزش مو شده اند بهترین راه حل است زیرا این روش راه حلی ماندگار و همیشگی است و می تواند مانند یک معجزه برای این دسته از افراد باشد.
انجام این عمل برای اکثر افراد کارآمد و نتایج بسیار خوبی را در بر داشته است و می توان گفت انجام این عمل می تواند به نوعی برای شما مانند تضمینی جهت از بین بردن مشکلات باشد.
با کاشت موی دائم، موهای طبیعی و از دست رفته باز خواهد گشت. با توجه به شرایط و سن بیمار از روش های گوناگونی برای کاشت مو استفاده می شود، که هر روش مزایای خاص خود را دارد.
هر کدام از روش هایی که برای کاشتن مو مورد استفاده قرار می گیرند کاربرد و همچنین نحوه ی انجام منحصر به فردی دارد و نمی توان از یک روش برای کاشتن مو برای همه ی افراد استفاده کرد.
تاریخچه استفاده از روش های جراحی مدرن برای کاشت مو به قرن 30 ام میلادی بر می گردد که جراحان در آن زمان از برداشتن فولیکول های مو برای پیوند زدن به قسمت هایی از ابرو و مژه استفاده می کردند.
روش های سنتی برای افراد نتایج قابل قبولی داشت اما مشکلات گوناگونی را برای فرد بیمار درست می کرد اما روش های به روز و همچنین مدرن که امروزه با هدف از بین بردن مشکلات افراد استفاده می شود
نسبت به روش های سنتی دارای کاربرد های بیش تری بوده و همچنین نتایج فوق العاده بهتری نسبت به روش های قدیمی دارد به طوری که می توان گفت روش های جدید و روش های قدیمی به هیچ عنوان با یکدیگر قابل مقایسه نمی باشند. افراد بیمار می توانند با انتخاب یکی از روش های موجود به درمان مشکل طاسی و همچنین کم پشتی موی سر خود بپردازند.
کاشت مو یک نوع عمل جراحی است که در آن مو از قسمت هایی از بدن به قسمت کم مو پیوند زده می شود. در کاشت مو از موهایی برای پیوند استفاده می شود که در برابر ریزش مقاوم هستند. روش کاشت مو بدون شک یکی از بهترین و موثرترین راه های پیوند و ترمیم مو است.
در روش های نوین جراحی و کاشت مو از روش هایی استفاده می شود که بدون آسیب زدن به پیاز مو، بدون کوچکترین تغییر و دستکاری، پیاز مو به محل مورد نظر انتقال داده می شود و به همین دلیل موهای کاشته شده ظاهری کاملا طبیعی خواهند داشت. در هر پیاز مو به طور متوسط 1 الی 4 تار مو رشد می کند.
در کاشت مو به روش طبیعی، فولیکول های مو و هر تار موی کاشته شده تا آخر عمر شخص باقی می مانند و امکان ریزش آن ها وجود نخواهد داشت. کاشت مو برای قسمت های مختلفی از بدن مانند سر، ریش، ابرو، مژه، ناحیه تناسلی، سینه و قسمت هایی از بدن که دچار اسکار هستند، قابل انجام است.
در هر جلسه ای از کاشت مو، به طور معمول 1500 تا 3000 گرافت مو پیوند زده می شود. معمولا درصد موفقیت در جراحی کاشت مو، 98 درصد است و این درصد موفقیت به عوامل بسیاری از جمله تبحر جراح بستگی دارد.
کاشت مو چگونه انجام می شود؟
کاشت مو معمولا عملی است که بدون بیهوشی و به صورت سرپایی انجام می شود و بیمار پس از عمل نیازی به استراحت ندارد و می تواند به کارها و فعالیت های روزانه اش بپردازد. به همین دلیل، کاشت مو بسیار محبوب و پرطرفدار است.
برای کاشت مو، ابتدا محل مورد نظر به صورت موضعی بی حس می شود و بیمار در حین عمل هیچ گونه دردی را احساس نمی کند. سپس پزشک معالج قسمت هایی از پوست ناحیه ای که از آن باید موگرفته شود را بر میدارد و به قسمت های مورد نظر پیوند می زند.
معمولا از موهای پشت سر برای پیوند استفاده می شود. پس از پیوند مو، روی سر پانسمان می شود که بیمار روز بعد برای عوض کردن پانسمان باید مجددا به پزشک مراجعه کند.
به این علت از موهای پشت سر جهت کاشتن مو استفاده می کنند که این موها نسبت به موهای دیگر مناطق بدن سازگاری بیش تری با پوست روی سر دارد و به دلیل داشتن بانک موی مناسب می تواند نسبت به مناطق دیگر رشد و زیبایی بیش تری داشته باشد.
برای مثال در صورتی که پزشک مجبور به استفاده از موهای سینه جهت کاشتن آن ها بر روی سر شود مشکلاتی از قبیل نداشتن رشد منظم به دلیل ناسازگاری این موها با پوست سر و همچنین قابل تشخیص بودن عمل به دلیل تفاوت رنگی موهای سینه با مو های سر. همچنین باید گفت در صورتی که افراد از بانک موی مناسبی جهت کاشت مو برخوردار نباشد پزشک از روش های مخصوص جهت انجام این عمل استفاده خواهد کرد.
دلایل ریزش مو
ریش موها دلایل بسیاری می تواند داشته باشد که عبارتند از:
1- تغذیه: کمبود آهن، کلسیم، روی، پروتئین و … در مواد مصرفی غذایی می تواند یکی از عوامل مهم در ریزش موها باشد.
2- اختلالات هورمونی: هر گونه به هم خوردن تعادل هورمون های مردانه و زنانه می تواند باعث ریزش مو شود.
3- بیماری تیروئید: کم کاری و پرکاری تیروئید هر دو باعث ریزش موها می شوند.
4- چربی و شوره سر، این مورد می تواند یکی از رایج ترین دلایل برای ریزش مو در کشورمان باشد. افرادی که دچار ریزش مو نیستند معمولا نسبت به انتخاب شامپوی مناسب جهت شست و شوی موهای خود نیستند که به این علت و همچنین استفاده از آب بیش از حد داغ در زمان استحمام دچار چربی و شوره ی سر می شوند که هردوی آن ها سبب ریزش موی افراد می شود.
5- خشکی بیش از حد پوست سر، برخی از افراد هم به دلیل اینکه پوست سر خود را بیش از حد خشک می کنند دچار این بیماری می شوند. افراد نباید پوست سر خود را به دلایلی همچون استفاده ی بیش از حد از شامپو و شست و شوی آن خشک کنند بهتر است در صورتی که افراد به این مشکل مبتلا هستند نسبت به درمان آن قبل از اینکه مو های خود را از دست بدهند اقدان کنند.
6- عفونت های قارچی، به دلیل اینکه برخی افراد بهداشت را رعایت نمی کنند به این عفونت های قارچی مبتلا می شوند. یکی از دلایلی که سبب ریزش مو به صورت یک الگوی نامنظم می شود، عفونت های قارچی است که باعث می شود ظاهر افراد نامناسب شده و اکثر آنان دچار افسردگی شوند. افراد باید بسیار مراقب باشند تا به این عفونت دچار نشوند.
7- کم پشتی و طاسی موها به صورت ارثی، رایج ترین مشکل افراد که سبب ریزش موهای آن ها و همچنین کاهش زیبایی می شود کم پشتی و طاسی موهای سر به دلایل ارثی می باشد که درمان آن با انجام این عمل امکان پذیر می باشد و افراد بیمار می تواند با استفاده از یکی از روش های مناسب دوباره زیبایی کامل خود را به دست بیاورند.
8- مصرف برخی از دارو ها مانند داروهای ضد انعقاد خون، داروهای شیمی درمانی، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد نقرس و … می توانند باعث ریزش موها شوند. افرادی که مبتلا به بیماری های خاصی هستند، مجبور می شوند از داروهایی که دارای خاصیت های ذکر شده هستند استفاده کنند که مصرف این نوع داروها سبب می شود تا موهای فرد مصرف کننده دچار ریزش شود.
9- در دوران بارداری ممکن است به دلیل به هم ریختن هورمون های زنانه، موها دچار ریزش شوند. از دلایلی که معمولا در اکثر زنان هم وجود دارد کم پشت شدن موها به علت بارداری می باشد که باید به این مورد اشاره کنیم که پس از پایان این دوره امکان برگشت موها وجود دارد. اما در صورتی که این کم پشتی بیش ازحد باشد افراد می توانند از این عمل استفاده کنند.
بررسی علل ریزش مو قبل از عمل کاشت مو
قبل از اقدام به جراحی کاشت مو، باید علل ریزش مو بررسی شود تا بتوان تصمیم درستی در مورد انجام یا عدم انجام جراحی گرفت. نظر نهایی در مورد صلاحیت فرد برای انجام این جراحی، توسط جراح متخصص صورت میگیرد.
در صورتی که مصرف داروهای خاص سبب ریزش مو شوند، فرد نمی تواند عمل کاشت مو را انجام دهد. فردی که قرار است جراحی برای کاشت مو انجام دهد، باید از یک الگوی طاسی مشخص برخوردار باشد.
چه کسانی می توانند عمل کاشت مو انجام دهند؟
- آقایانی که دچار طاسی شده اند. می توان گفت بهترین کاندید و همچنین بیشترین مراجعه کننده جهت انجام این عمل، آقایانی هستندکه دچار طاسی سر شده اند و می خواهند با انجام این عمل مشکل خود را برای همیشه از بین ببرند.
- خانم هایی که خط رویش موهای آنها دچار ریزش شده و دچار کم پشتی مو شده اند.
- افرادی که در جراحت یا سوختگی موهای خود را از دست داده اند. البته این افراد به شرطی می توانند این کار را انجام دهند که منطقه مورد نظر دارای خون رسانی باشد. پس از تجربه ی این اتفاقات دردناک افراد می توانند در صورت وجود شرایط از انجام این عمل و گرفتن نتایج لازم بهره مند شوند.
چه کسانی نمی توانند از کاشت مو استفاده کنند؟
- افرادی که به دلیل شیمی درمانی دچار ریزش مو شده اند.
- افرادی که دارای موی کافی برای پیوند نیستند یا به عبارتی بانک موی قوی برای پیوند ندارند.
- خانم هایی که قسمت بسیار زیادی از موهای سرشان دچار ریزش شده است.
- خانم های باردار
- افرادی که در ناحیه سر دچار اسکارهایی به صورت برآمدگی هستند.
بهترین سن برای کاشت مو
بطور معمول کاشت مو برای افراد زیر 25 سال و بالای 50 سال مناسب نیست. معمولا از سنین 15 تا 20 سال، اوج ریزش مو در آقایان است که ممکن است آنها را نگران کند. اما این نوع ریزش، بسیار طبیعی است.
کاشت مو در سنین پایینتر از 25 سال، ممکن است ظاهر نازیبایی به موهای شما بدهد. زیرا در این سنین، پزشک نمی تواند به درستی الگوی ریزش مو که در آینده برای فرد اتفاق می افتد را تشخیص دهد.
بطور مثال ممکن است پزشک، فولیکول های مو را به قسمت های جلو سر که در حال ریزش است پیوند بزند و در آینده موهای پشت سر فرد نیز بریزند و پشت سر دچار طاسی و فرمی نازیبا شود و در آینده نیز از بانک موی قوی برخوردار نباشد تا بتوان به نواحی دچار ریزش، مو پیوند زد.
به همین دلیل پزشکان پیشنهاد می کنند که فرد حداقل تا 30 سالگی صبر کند و سپس اقدام به کاشت مو نماید. هر چه پزشک بهتر الگوی طاسی را بتواند تشخیص دهد، نتیجه کاشت مو بسیار بهتر و موفق تر خواهد بود.
عمل کاشت مو برای پر پشت شدن موهای کم تراکم
اگر فرد بطور کامل طاس باشد، فرایند کاشت مو نیز به راحتی انجام می شود و فولیکول های مو به قسمت مورد نظر پیوند زده می شوند.
اما هنگامی که فرد دچار کم پشتی مو است، در واقع باید فولیکول های مو به قسمت های کم تراکم پیوند زده شود و به همین دلیل باید فضای کافی بین موها برای پیوند وجود داشته باشد.
اگر بخواهید با استفاده از ایجاد شکاف یا به زور بین موها فضا ایجاد کنید، به موهای سالم اطراف نیز آسیب می رسد. معمولا باید 50 درصد از حجم و تراکم موها در قسمت مورد نظر کاسته شده باشد تا بتوان عمل پیوند مو را انجام داد.
تعداد جلسات لازم برای کاشت مو
تعداد جلسات لازم برای کاشت مو، برای هر شخصی محدود است زیرا از ناحیه اهدایی بین 8000 تا 10000 تار مو را می توان برداشت کرد و بیش از این مقدار مجاز نیست.
به عبارتی تا اندازه ای می توان از محل مورد نظر مو برداشت کرد که شکل و ظاهر آن ناحیه زشت نشود و پوست نیز قابلیت تحمل و برداشت را داشته باشد.
تشخیص تعداد جلسات مناسب برای هر شخص به نظر پزشک بستگی دارد که وی با در نظر گرفتن شرایط بیمار آن را تعیین می کند. معمولا بین 1 تا 2 جلسه برای کاشت مو کافی است و بین این جلسات باید چندین ماه فاصله انداخته شود تا اسکارها و زخم های بوجود آمده در جلسه قبلی، ترمیم شوند.
فرض کنید که یک شخص پس از جلسه اول کاشت مو که دارای تراکم مناسبی نیز می باشد تقاضا می کند که موهای بیشتری کاشته شوند تا تراکم موهای کاشته شده بیشتر شوند. در ظاهر این کار هیچ مشکلی ندارد و ظاهر شخص نیز بهتر خواهد شد.
اما نکته ای که شخص باید در نظر داشته باشد این است که کاشت موی مجدد در آن ناحیه مستلزم برداشت موی مجدد از ناحیه اهدایی است و همین باعث می شود که بانک موی فرد برای آینده و برای مناطقی که دچار طاسی خواهند شد، ضعیف شده و در صورت ریزش مو در آینده، شخص دیگر نمی تواند از کاشت مو استفاده کند، زیرا دیگر مویی برای پیوند وجود ندارد.
پس بهتر است که شخص در این زمینه همیشه محتاط عمل کرده و آینده نگر باشد.
کاشت مو به روش Fut
کاشت مو به روش Fut یکی از قدیمی ترین روش های انجام پیوند مو است. در این روش یک قسمت از موی پشت سر به عرض 1 الی 2 سانتی متر و طول 20 الی 25 سانتی متر، برش داده می شود و فولیکول های مو از آن برداشته شده و به قسمت مورد نظر پیوند زده می شود و محل مورد نظر بخیه زده می شود.
روش Fit یک روش کاشت مو با استفاده از جراحی است که نیاز به اتاق عمل دارد و بیمار معمولا بیهوش می شود. این روش معمولا به یک جلسه نیاز دارد. از معایب این روش می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1- در این روش تمامی بافت های قسمت مورد نظر که به بسیاری از آن نیاز نیست، برداشته می شود و همین امر سبب می شود که در قسمت پشت سر بیمار ،محل اسکار کاملا نمایان باشد.
2- ظاهر مو و خط رویش آن غیر طبیعی است.
3- زخم ها خیلی دیرتر بهبود می یابند.
اگر جراح به اندازه کافی حاذق باشد می تواند عوارضی که در بالا گفته شد را به کمترین میزان برساند و بیمار هیچ گونه مشکلی نداشته باشد، بطوریکه محل زخم ها مشخص نشوند و خط رویش کاملا طبیعی بنظر برسد.
کاشت مو به روش Fit
کاشت مو به روش Fit یکی از روش های کم عارضه و راحت پیوند مو است. روش Fit به صورت سرپایی انجام شده و از بی حسی موضعی در محل مورد نظر استفاده می شود.
در این روش پزشک موها را به صورت تار به تار بوسیله پانچ از پشت سر بر می دارد و به قسمت مورد نظر به وسیله شکاف پیوند می زند. این روش نیازی به برش و بخیه ندارد.
در روش Fit به دلیل اینکه می توان تعداد موهای بیشتری را از ناحیه بانک مو برداشت کرد، بهتر است این روش را در 2 یا 3 جلسه استفاده کرد که بیمار نیز خسته نشود. دراین روش در هر جلسه بین 1000 تا 1500 فولیکول مو به قسمت مورد نظر پیوند زده میشوند.
روش Fit برای کسانی که دارای موهای مشکی و ضخیم هستند خیلی مناسب است. درصد موفقیت این عمل به تجربه و تبحر جراح خیلی بستگی دارد.
مزایای کاشت مو به روش Fit عبارتند از :
- این روش نیازی به جراحی و بیهوشی ندارد.
- در این روش نیازی به بخیه و برش در قسمت مورد نظر نیست.
- در این روش جای خط اسکار باقی نخواهد ماند.
- در این روش دوره بهبود پس از عمل خیلی سریع است و نقاطی که برای برداشت فولیکول ها بوجود آمده است، بعد از مدتی محو می شوند.
- تعداد جلسات بیشتر که باعث می شود بیمار خسته نشود.
- هزینه این روش پایین است.
با همه ویژگی های مثبت و خوبی که روش Fit دارد اما این روش دارای معایبی نیز می باشد که عبارتند از:
- تورم، درد، خونریزی، ورم و خارش در برخی از بیماران رخ می دهد.
- کم شدن تراکم موها در قسمتی که موها از آنجا برداشته شده است.
- خط رویش مصنوعی که به دلیل عدم تبحر و تجربه جراح بوجود می آید.
- در برخی موارد بعد از یک الی دو سال موهای کاشته شده شروع به ریزش می کنند و این به دلیل محدودیتی است که جراح در برداشت موها از منطقه مناسب جهت پیوند دارد.
- تراکم کم موها در قسمت کاشته شده
کاشت مو به روش Sut
کاشت مو به روش Sut یکی از بهترین روش های کاشت مو است که طرفداران بسیاری در سراسر دنیا دارد.
در این روش از دستگاه پانچ لیزری جهت برداشت مو استفاده می شود و پس از فریز کردن تارهای مو، می توان آن را به محل مورد نظر پیوند زد. در روش Sut در هر جلسه می توان تا 14000 مو را برداشت نمود و به محل پیوند زد.
این روش بدون جراحی انجام می شود و در واقع نوع پیشرفته تری از روش Fit می باشد. مزایای این روش عبارتند از:
- این روش بدون جراحی، درد و خونریزی است.
- به فولیکول های مو آسیبی نمی رسد.
- خط رویش مو کاملا طبیعی است.
- نیازی به جلسات زیاد و مکرر نیست و بیمار در هر جلسه خسته نمی شود.
- هیچ گونه اسکار و جای زخمی در محل برداشت و کاشت مو وجود ندارد.
- دوران نقاهت کوتاهی دارد.
با اینکه روش Sut یکی از بهترین روش ها برای کاشت مو است، اما این روش نیز معایبی دارد که عبارتند از:
- با این که در این روش از دستگاه های پیشرفته جهت برداشت مو استفاده می شود، ممکن است به گرافت های مو آسیب برسد.
- دستگاه به هنگام برداشت موها باید استریل شود زیرا ممکن است باعث ایجاد عفونت در محل برداشت و کاشت مو شود.
- در برخی موارد ممکن است دستگاه به هنگام برداشت مو باعث ایجاد اسکار در قسمت هایی از محل برداشت شود.
در این روش میزان درصد موفقیت و کمتر شدن عوارض، همگی بستگی به تبحر جراح دارند و اگر به درستی انجام شود معایب این روش خیلی کم خواهد شد.
کاشت مو به روش PRP
روش کاشت مو به روش PRP در واقع روشی جهت درمان ریزش مو است.
در این روش از خون خود بیمار که حاوی پلاسمای غنی و پلاکت است، استفاده می شود. پزشک پس از گرفتن خون بیمار، پلاکت های آن را جدا می کند و پس از بی حسی موضعی محل مورد نظر، پلاکت به قسمت های مورد نظر تزریق می شود.
مشاهده نتیج اولیه در این روش حداقل 2 الی 3 هفته و حداکثر 2 ماه به طول می انجامد. هر جلسه بین 60 تا 90 دقیقه به طول می انجامد. مزایای این روش عبارتند از:
- در این روش چون از خون خود شخص استفاده می شود ، هیچ گونه بیماری مانند ایدز و هپاتیت و … به بیمار منتقل نمی شود و با بدن وی سازگار است.
- از ریزش مو جلوگیری می شود.
- به نوعی درمان کننده بیماری آلوپسی است.
- خون رسانی به قسمت میانی سر افزایش می یابد.
- دوران نقاهت خیلی کوتاه است.
این روش عارضه خاصی ندارد و روشی بسیار عالی جهت درمان ریزش مو است.
این روش برای کسانی که عادت به استفاده از مشروبات الکی، سیگار و مواد مخدر دارند و همچنین اشخاصی که دارای بیماری های سندرم اختلال پلاکت، انواع عفونت ها، بیماری های پوستی، کبدی، سرطان، درمان های آنتی کلاژن و اختلال های سیستماتیک بدن هستند، نباید استفاده شود.
روش کاشت مو BHT
روش کاشت مو BHT روشی جدید در پیوند مو است که از موهای کناره های پشت سر یا سایر نواحی بدن مانند سینه، کمر، ران ها، ساق پا، کتف و سایر نقاط پرموی بدن، برای پیوند به قسمت مورد نظر استفاده می شود.
این روش برای کسانی که دارای بانک موی ضعیفی در قسمت پشت سر هستند، انجام می شود. اما یکی از مشکلات این روش این است که بافت، نوع پوست و نوع ضخامت مو در سر نسبت به سایر قسمت های بدن متفاوت است و ممکن است همین امر باعث شود که به هنگام رشد موها، نوع موها با سایر موهای سر تفاوت داشته باشد.
بهتر است ابتدا این روش برای روی قسمت کوچکی از سر آزمایش شود و در صورتی که نتیجه مطلوب بود، بر روی سایر قسمت های سر نیز استفاده شود. از مهمترین مزایای این روش رشد موها و طبیعی بودن خط رویش مو است.
کاشت مو به روش Safer
کاشت مو به روش Safer، در واقع نوع پیشرفته تری از روش Fit است با این تفاوت که برای برداشتن مو از دستگاهی بنام Safer استفاده می شود. این دستگاه از طریق ساکشن اقدام به برداشت فولیکول های مو می نماید و سپس بوسلیه روش پانچ، موها به قسمت مورد نظر پیوند زده می شوند.
در این روش از جراحی استفاده نمی شود و محل مورد نظر به صورت موضعی بی حس می شود. همین امر سبب می شود که هیچ گونه زخمی پس از عمل بر جای نماند.
روش نیوگرافت
در واقع نیوگرافت یکی از ابزارهای مورد استفاده در برداشت فولیکول های مو است که می توان از آن با روش Fit استفاده نمود. این دستگاه کمک می کند تا به فولیکول های مو کمتر آسیب برسد.
این دستگاه با استفاده از فشار هوا به برداشت فولیکول های مو اقدام می نماید و سپس جراح به کمک انبرهای جراحی فولیکول های مو را به قسمت مورد نظر پیوند می زند.
همچنین در این روش جای هیچ گونه اسکار وزخمی به هنگام برداشت موها، مشاهده نمی شود. با استفاده از این دستگاه، همه گرافت ها یک اندازه و با یک ضخامت هستند و همین باعث می شود که موها ظاهری منظم و طبیعی به هنگام کاشت و رشد داشته باشند.
اما دقت شود که در صورتی که جراح تبحر کافی در استفاده از دستگاه را نداشته باشد، گرافت های مو به دلیل فشار بالای دستگاه ممکن است خشک و شکننده شوند و به آن ها آسیب برسد. از مهمترین مزایای این روش عبارتند از:
- کار با دستگاه راحت است و برای تکنیسین ها و پزشکانی که در کاشت مو زیاد تجربه ندارند، می تواند استفاده شود.
- حدود 50000 گرافت را می توان به سر بیمار پیوند زد.
- خونریزی و درد ندارد و جای زخم و اسکار باقی نخواهد ماند.
فرآیند رشد موها پس از کاشت مو
در 1 تا 5 روز پس از عمل کاشت مو، بیمار معمولا در ناحیه پیشانی و پشت سر که موها از آنجا گرفته شده است، دچار ورم می شود و در قسمت هایی که مو کاشته شده است در محل برش ها، دچار قرمزی و التهاب می شود که این التهابات پس از دو هفته معمولا از بین می روند.
سپس در روزهای 6 تا 10ام پس از عمل، التهابات از بین رفته و پوست سر، شروع به پوسته ریزی می کند. پزشک با شست و شو و مالش گرافت های کاشته شده، باعث می شود که این پوسته ها از بین بروند. در روز 10ام بخیه های سر کشیده می شود و موها شبیه موهای کوتاه شده به نظر می آیند.
از هفته دوم و سوم تا هفته چهارم این موها شروع به ریختن می کنند. در هفته چهارم این ریزش ها متوقف خواهند شد و ظاهر موهای سر مانند قبل عمل کاشت مو می شود.
در این زمان بیمار می تواند موهایش را رنگ بزند و به فرمی که دوست دارد به آن حالت بدهد. در ماه دوم تا چهارم برخی از موها شروع به رشد می کنند. البته باید توجه کنید، معمولا موهایی که در این قسمت رشد می کنند نازک هستند.
سپس در ماه پنجم تا نهم، موها شروع به رشد کرده و حدود 8 سانتی متر رشد می کنند. البته موهایی که به این صورت رشد می کنند نسبت به دیگر قسمت های مو کم پشت تر هستند و در اواخر ماه نهم موها شروع به ضخیم تر و پر پشت تر شدن می نمایند.
80 درصد از موها در سال اول از کاشت موها، رشد می کنند و در سال دوم موها کاملا رشد کرده و ظاهر و فرم آنها کامل شده و پر پشت و ضخیم می شوند. البته در برخی افراد ممکن است در همان پایان سال اول این اتفاق بیافتد و ظاهر موها کامل شود.
نکاتی مهم قبل از جراحی کاشت مو
در جراحی کاشت مو نیز مانند سایر جراحی ها، باید نکاتی را قبل از عمل رعایت کنید تا بهترین نتیجه را از کاشت مو بگیرید. این نکات عبارت اند از:
- دو هفته قبل از عمل از خوردن ویتامین E، مکمل ها و قرص آسپرین خودداری نمایید زیرا این داروها باعث رقیق شدن خون می شوند.
- دو هفته قبل از عمل از مصرف الکل خودداری نمایید و سعی کنید کمتر چایی بخورید.
- دو هفته قبل از عمل از گرفتن رژیم های لاغری که باعث که بهبود پس از عمل را به تعویق می اندازد، خودداری نمایید. دو هفته پس از عمل می توانید رژیم را شروع کنید.
- یک هفته قبل از عمل از انجام ورزش های سنگین خودداری نمایید.
- از یک هفته قبل از عمل سیگار و قلیان کشیدن را کنار بگذارید.
- چندروز قبل از عمل سعی کنید شب ها را بدون استرس و راحت بخوابید.
- یک روز قبل از عمل از خوردن ایبوپروفن و ناپروکسن خودداری نمایید.
- شب قبل از عمل غذایی بخورید که پروتئین، کربوهیدرات و قند به میزان کافی داشته باشد. بدین منظور می توانید از سیب زمینی سرخ شده یا پخته و خوردن بستنی بعد از شام استفاده نمایید.
- روز عمل لباسی را بپوشید که به راحتی از بدن درآید.
- در صورتی که داروی خاصی مصرف می کنید یا بیماری خاصی دارید آن را پزشک معالج خود درمیان بگذارید.
- شب قبل از عمل موها را بخوبی بشویید و تمیز کنید.
- بهتر است اگر موهای بلندی دارید موهایتان را با نمره شماره 2 بزنید زیرا هنگام عمل نتیجه عمل بهتر خواهد شد و پس از عمل شست و شو خیلی راحت تر است.
مراقبت های پس از عمل کاشت مو
دوره نقاهت کاشت مو، به نوع روش کاشت مو دارد که ممکن است برخی از روش ها دوره های نقاهت کوتاه تر یا بلندتری داشته باشد. پس از کاشت مو باید موارد ذیل را رعایت نمود تا هر چه زودتر محل عمل بهبود یابد.
1- بهتر است 3 الی 5 روز پس از عمل بیمار استراحت نماید. گرچه می توان از فردای روز عمل کارهای شخصی خود را انجام داد و به سرکار بازگشت.
2- بدلیل اینکه برخی از داروهای تزریقی آرام بخش و مسکن هستند، بهتر است که شخصی همراه بیمار باشد تا در صورت وقوع هر گونه مشکلی بتواند به وی کمک کند.
3- بیمار باید سعی کند به هنگام خوابیدن طوری سرش را بر روی بالشت بگذارد که فولیکول های کاشته شده نریزند و در صورتی که این ریزش غیر طبیعی باشد، بیمار باید مسئله را با پزشک خود درمیان بگذارد.
4- معمولا در روزهای اول پس از عمل، در قسمت هایی که مو کاشته شده است، معمولا خون خشک شده وجود دارد که منظره نازیبایی را بوجود می آورد و اگر اطرافیان بیمار این صحنه را ببینید، ممکن است وی را از ادامه مسیر منصرف کنند. پس بهتر است در روزهای ابتدایی پس از عمل کسی موهای کاشته شده را نبیند.
5- دو روز پس از عمل، محل کاشت باید با شامپوی مخصوصی که پزشک تجویز نموده است شسته شود. البته در بسیاری از موارد خیلی از جراحان پیشنهاد می کنند که به منظور جلوگیری از دلمه بستن زخم ها، موها همان روز پس از عمل شسته شوند.
6- در روزهای ابتدایی از پوشیدن روسری و کلاه اجتناب کنید زیرا باعث کندن موها شده و از طرفی باعث عرق کردن موهای سر شده که همین امر باعث عفونت در قسمت مورد نظر می شود.
7- بهتر است در روزهای اول به حالت نیمه نشسته بخوابید.
8- با محلول سالین که پزشک به بیمار می دهد باید به مدت 2 الی 3 روز، محل کاشت به مدت 30 الی 60 دقیقه مالیده شود. این امر باعث مرطوب شدن ناحیه مورد نظر شده و همین امر به بهبود هر چه سریعتر ناحیه کاشت مو کمک می نماید.
9- به مدت یک هفته از انجام ورزش های سنگین خودداری نمایید.
10- به مدت 10 الی 14 روز پس از عمل از شنا کردن در آب های کلر دار و برداشتن وزنه های سنگین خودداری نمایید.
11- می توانید یک هفته پس از عمل از اسپری و تافت مو استفاده کنید. اما پس از آن موها را باید بشویید.
12- پس از خوب شدن دلمه های مو، می توانید موها را فر و رنگ کرده و آن ها را اصلاح کنید.
13- داروهای ضد التهاب، ضد درد و ضد عفونت را با مشورت پزشک مصرف نمایید تا عوارض عمل نیز کاهش یافته و زخم ها هر چه سریعتر بهبود یابند.
14- از مصرف الکل و کشیدن سیگار و قلیان خودداری نمایید.
15- بلافاصله پس از عمل، از کمپرس یخ تا موقع خواب و در هر ساعت به مدت 20 دقیقه استفاده کنید.
بهترین روش کاشت مو برای هر شخص بین روش های Fut وFit
روش های کاشت مو، بسیار زیاد هستند و معمولا بهترین روش کاشت مو برای هر شخص، پس از بررسی ویژگی های بیمار توسط پزشک، مشخص می شود. اما با توجه به اینکه روش های Fit و Fut به دلایل کاربرد آنها امروزه خیلی بکار برده می شوند، معمولا انتخاب بسیاری از افراد هستند.
به طور کلی می توان بهترین روش کاشت مو برای هر شخص را به صورت ذیل پیشنهاد داد.
1- اگر بیمار قصد دارد برای قسمت هایی از بدن مانند ابرو، ریش و … که دارای موهای کمتری هستند و به موی زیادی برای کاشت نیاز ندارند، مو بکارد، بهترین روش کاشت، Fit می باشد.
2- اگر بیمار نمی خواهد همه موهایش را بزند، استفاده از روش Fut برای وی مناسب است.
3- برای بیمارانی که در قسمت جلوی سر دچار ریزش مو شده اند و خط رویش مو ندارند، بهترین روش برای آن ها Fut است.
4- اگر به تراکم موی خیلی بالا در یک جلسه نیاز دارید بهتر است از روش Fut استفاده نمایید.
عوارض کاشت مو
کاشت مو اگر توسط یک جراح متبحر و با تجربه انجام شود، هیچ گونه عارضه ای ندارد. همچنین سایر عوامل شایع در کاشت مو، پس از مدتی از بین می روند و نباید نگرانی بابت این مسئله وجود داشته باشد. از شایع ترین عوارض کاشت مو می توان به موارد ذیل اشاره نمود.
1- تورم پس از جراحی کاشت مو یکی از شایع ترین عوارض پس از کاشت مو است. این عارضه پس از مدت کوتاهی از بین می رود.
2- خونریزی در حین جراحی گاهی بدلیل اشتباهات جراح ممکن است اتفاق بیافتد.
3- التهاب فولیکول های مو یکی از شایع ترین عوارض پس از کاشت مو است که ممکن است به شکل جوش یا زخم در ناحیه کاشت مو ظاهر شود.
4- معمولا موها در قسمتی که از آن موها برداشته شده است، نازک تر می شوند که این امر طبیعی است و پس از مدتی دوباره موها ضخیم می شوند و به حالت قبل خود باز می گردند.
5- خارش در قسمت مورد نظر یکی از شایع ترین عوارض در کاشت مو است که در صورت وجود خارش نباید محل مورد نظر را بخارانید زیرا زخم ها کنده شده و دیرتر بهبود می یابند. با شست و شوی روزانه موها با شامپوی مخصوص، خارش مو التیام پیدا می کند.
6- بی حسی در محل کاشت مو یک عامل کاملا طبیعی است و معمولا هفته ها پس از عمل این مشکل برطرف می شود.
7- در برخی از بیماران به دلیل تحریک پایانه های عصبی ممکن است سکسه رخ دهد که این امر طبیعی است و برای جلوگیری از این امر باید بیمار داروهای ضد استروئیدی مصرف کند.
8- در برخی از بیماران کیست هایی به رنگ بنفش در قسمتی که موها کاشته شده است ممکن است بوجود آید که جای نگرانی نیست و این کیست ها پس از 2 الی 3 هفته از بین می روند.
9- در برخی از بیماران زخم هایی در محل بوجود می آید که پس از مدتی از بین می روند.
خط رویش مو توسط پزشک چگونه تعیین می شود؟
خط رویش مو در هر شخص کاملا متفاوت است و پزشک با توجه به عواملی مانند سن، شکل سر و صورت و میزان ریزش مو می تواند خط رویش را برای بیمار تعیین کند.
گاهی ممکن است بیمار اصرار کند که خط رویش خیلی پایین بیاید و این امر باعث شود که صورت خیلی گرد و غیر طبیعی بنظر آید.
اکثر بیمارانی که خط رویش پزشک را نپذیرفته اند و خودشان پیشنهاد داده اند، پس از عمل از نتیجه کار ناراضی بوده اند. بنابراین بهتر است بگذارید خود پزشک خط مناسب را برای شما انتخاب کند. اگر به هر دلیلی از خط رویش مو ناراضی باشید، می توان خط مو را پایین تر آورد اما نمی توان خط را بالاتر برد.
هزینه کاشت مو، میزان مهارت جراح
هزینه ی جراحی برای پیوند مو بسیار اهمیت دارد. جراحی پیوند مو، ممکن است یک تیم جراحی متشکل از چندین پرستار، جراح و تکنسین را نیاز داشته باشد. هم چنین موادی که برای این امر می بایست مصرف شود، در بردارنده هزینه می باشند.
به همین خاطر در صورتی که مایل به استفاده از امکانات بیشتر برای دست یافتن به نتایج بهتر هستید، لازم است هزینه های بیشتری را صرف نمایید.
گاهاً تبلیغاتی مبنی بر هزینه های پایین و استفاده از بهترین روش جهت پیوند مو صورت می گیرد که خلاف واقع خواهد بود.
میزان توانایی و مهارت جراح، از دیگر نکات حائز اهمیت در رابطه با کاشت مو می باشد. زیرا جراحان ماهر و با تجربه، به نحوی عمل میکنند که فرد متقاضی جراحی پیوند مو، در حین عمل، شرایط بهتر و راحت تری داشته باشد.
هم چنین هر آن چه که باید قبل و بعد از جراحی مراعات گردد، باید توسط جراح یادآوری می شود. یک جراح با سابقه می تواند درصد موفقیت عمل را بیشتر نماید. بنابراین توصیه می شود که قبل از انجام جراحی پیوند مو، در مورد سابقه جراح خود، سؤال بپرسید.
” کلینیک کاشت مو رز “ با سابقه ای درخشان در زمینه کاشت مو و با بکارگیری جدیدترین تکنولوژی ها و پزشکان حاذق ، می تواند شما را در زمینه کاشت مو کمک نماید. شما می توانید از قسمت دریافت نوبت آنلاین از رز کلینیک، نوبت آنلاین دریافت کنید تا یک جلسه مشاوره با پزشک مورد نظرتان داشته باشید.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد کاشت مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.
همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.