فهرست مطالب
همه چیز درباره تزریق چربی
همه چیز درباره تزریق چربی
چربی یک بافت بسیار نرم در بدن است که بیشتر نقش پرکنندگی و به وفور در بدن موجود است. چربی موجود در بدن از جمله مواد پرکننده بسیار عالی برای فضاهای خالی بدن انسان است.
دریافت تخفیف ویژه تزریق چربی + مشاوره رایگان
تزریق چربی که autologous یا پیوند چربی نیز نامیده می شود، عبارتست از انتقال چربی از قسمت هایی از بدن که میزان چربی بالا و اضافه ای دارند، به قسمت های مورد نیاز و کم چربی بدن.
تزریق چربی که یک جراحی پلاستیک و در زمره جراحی های زیبایی جای گرفته است، علاوه بر خاصیت های درمانی که برای کاهش صدمات و آسیب های زخم های باز ایجاد شده در بدن و از بین بردن اثرات به جا مانده از آنها دارد، با انتقال چربی از قسمت های پرچربی و دارای چربی اضافه به قسمت هایی که چربی کمتری دارند، در زیبایی و تناسب اندام نیز موثر است.
ایده تزریق چربی
البته باید این نکته را بدانید که تزریق چربی یا انتقال چربی از قسمت هایی از بدن که چربی زیادی دارند، مانند شکم و ران ها به قسمت های دیگر مانند سینه یک ایده جدید نیست. ایده تزریق چربی برای اولین بار در سال 1893 توسط آقای نیبر (Neuber) برای رفع نواقصی که در یک عضوی که با کمبود چربی بود، انجام شد.
آقای نیبر موفق شد با یک جراحی ساده تزریق چربی، قسمتی از چربی اضافی که در ساعد بیمار بود را برای ترمیم و پر کردن زخمی در صورت او استفاده کند. در واقع این اولین جراحی پیوند چربی در دنیا بود.
البته قبل از آقای نیبر نیز تلاش هایی برای جراحی تزریق چربی توسط پزشکان و جراحان مختلف صورت گرفته بود که به سرانجام نرسیده بود.
با اینکه وی یک تزریق چربی موفقیت آمیز داشت، اما بعد از او این نوع از جراحی پلاستیک، ادامه دار نشد و برای سال های زیادی کسی اقدامی درباره آن ننمود.
بالاخره در پی تلاش های بی وقفه آقای ایلویز (ILLouz) در مورد لیپوساکشن و انتقال چربی از مناطقی از بدن که چربی زیادی داشتند، به سینه ها و پستان، پیوند چربی در جهان گسترش یافت.
البته در دنیای امروز برخلاف تصور عامه مردم که بر این باورند که پیوند چربی فقط برای زیبایی و در قسمت هایی از بدن مانند پستان و باسن انجام می گیرد، تزریق چربی بیشتر برای ترمیم زخم های خشن و ماندگار بدن، بازسازی قسمت های آسیب دیده و از این دست پروژه ها صورت می گیرد.
در سال 1991 آقای فیورنیر (Fournier) با ادامه راه آقای ایلویز، منطق خود را در تزریق چربی به جهان ارائه داد.
آقای فیورنیر میزان تزریق چربی و قسمت هایی از پستان که چربی باید در آن فضاها تزریق می شد را به طور دقیق تبیین نمود. وی حدود تزریق چربی برای هر پستان را بین 100 تا 250 میلی لیتر تعریف کرد و محلی دقیق برای اعمال آن بیان نمود.
بسیاری از پزشکان آن زمان با نظریه آقای فیورنیر مخالفت کردند. آنها بر این عقیده بودند که آقای فیورنیر تشریح کامل و درستی از امکان نکروز چربی (بافت مردگی چربی) در هنگام انتقال آن از یک عضو به عضو دیگر را بیان ننموده است.
علاوه بر آن تکنولوژی تصویربرداری از بافت های پستان در آن زمان، به پیشرفت امروزی نبود و از آنجایی که هرگونه تورم و اختلال در پستان بعنوان هشداری برای سرطان پستان تعریف می شد، پزشکان نگران بودند، تزریق چربی در پستان، امکان تشخیص سرطان پستان را با مشکل مواجه کند.
آنها مشکل اساسی که با عمل جراحی تزریق چربی داشتند در این بود که بعد از انتقال چربی بسیاری از بافت های درونی چربی ها با مردگی همراه خواهند شد.
وجود این بافت مردگی در پستان، امکان تشخیص درست سرطان پستان را از پزشکان می گرفت و این نقطه تاریکی برای طرفداران عمل جراحی پیوند چربی در آن زمان بود.
تزریق چربی یک عمل جراحی پلاستیک زیبایی
اولین تلاش برای تزریق چربی به عنوان یک جراحی پلاستیک زیبایی در سال 1910 توسط لکسر (Lexer) انجام شد. وی از تزریق چربی برای جوانسازی چین و چروک پوست صورت و شیارهای آن استفاده کرد. وی مطالعات زیادی برای حفظ سلامت بافت چربی در هنگام انتقال و پیوند نمود و رمز موفقیت این جراحی دشوار را در زنده ماندن بافت های چربی اعلام کرد.
در سال 1911 آقای برانینگ (Brunning) نیز تزریق چربی به بینی یک بیمار در جهت عمل زیبایی بینی رینوپلاستی را انجام داد.
وی اولین نفری بود که برای تزریق چربی از یک سرنگ استفاده نمود. البته نتیجه جراحی وی بعد از پیوند چربی در وهله اول مطلوب بود، اما پس از گذشت زمانی کوتاه نتیجه مطلوب جراحی تزریق چربی آقای برانینگ به علت عدم پیوند مناسب در سایت دریافت کننده چربی از میان رفت.
در سال 1912 آقای یوجین هولاندر (Eugene Holländer) در آلمان تصویربرداری انجام شده از تزریق چربی به دو بیمار که مبتلا به لیتوآپروفی چهره (lipoatrophy) بودند را منتشر نمود. تغییرات ظاهری ایجاد شده در بیماران پس از عمل جراحی تزریق جراحی نه مانند زمان حال ولی در آن زمان بسیار مطلوب بود.
تاریخچه تزریق چربی
در زمان جنگ جهانی دوم متفقین به تزریق چربی به صورت جاسوس های خود برای تغییر چهره آنها متهم شدند. طبق گفته محققین آنها برای ایجاد تغییرات دائمی در چهره افراد از روش تزریق چربی اتولوگ (autologous) و برای دریافت نتایج موقت و قابل تغییر از تزریق چربی همولوگ (homologous) استفاده می نمودند.
اتولوگ روشی در انتقال چربی است که در آن قسمتی از بدن خود فرد برای دریافت چربی استفاده می شود و در واقع برای تزریق چربی از بدن خود بیمار استفاده می شود.
چربی از قسمت هایی که چربی زیادی دارند مانند شکم، ران یا باسن، دریافت شده و به قسمت هایی که برای ترمیم یا تقویت به چربی نیاز دارند، منتقل می شود.
تزریق چربی اتولوگ که مورد استفاده متفقین برای تغییر چهره جاسوسان خود قرار گرفت، برای اولین بار توسط آقای زرنی (Czerny) در سال 1895 به کار گرفته شده بود.
آقای زرنی در آن زمان برای بازسازی سینه و پستان یک بیمار از تزریق چربی اتولوگ که در آن سایت اهدا کننده پشت بیمار بود، استفاده نمود.
آقای می (May) در سال 1941 روش جدیدی برای جراحی پیوند چربی ارائه نمود. وی که سالهای زیادی را صرف تحقیق و بررسی روی تزریق چربی مطلوب برای بازسازی پستان بیماران نموده بود، نتیجه تحقیقات و بررسی های خود را با اعمال آن روی یک بیمار که نتیجه مطلوبی در برداشت، توصیف کرد.
وی برای بازسازی پستان معیوب یک بیمار برای تزریق چربی علاوه بر چربی دریافت شده از سایت اهدا کننده که در جراحی وی ران بیمار بود، از چند لایه چربی فاسیا (fascia-fat) از سطح پوست ران برای بهبود نتیجه جراحی خویش استفاده نمود.
فاسیا یا نیام چربی لایه ای و پرده مانند است که در سطح پوست قرار می گیرد. این نوع چربی برای جداسازی ماهیچه ها در بدن و یا ثابت نگه داشتن آنها کاربرد دارد. از بافت های فیبری مانند تشکیل شده و قدرت کششی بسیار بالایی دارد.
اطراف ماهیچه های بدن، زیر پوست و در اطراف رگ ها سرشار از چربی فاسیا است. آقای می معتقد بود که استفاده از فاسیا در کنار بافت های چربی دیگر در تزریق چربی می تواند برای زنده نگه داشتن بافت های چربی بسیار مثمر ثمر بوده و نتیجه پیوند را به شدت بهبود بخشد.
در سال 1975 پدر و پسری به نام های آرپاد و جورجیو فیشر (Arpad and Giorgio Fischer) تکنیک جالبی برای عمل تزریق چربی را ارائه نمودند که پایه و اساس جراحی های پیوند چربی امروزه قرار گرفت.
این پدر و پسر که مالکان یک لوازم آرایشی و بهداشتی بزرگ بودند، تکنیک جراحی تزریق چربی به روش لیپوساکشن را توسعه دادند. آنها اولین کسانی بودند که تکنیک ساکشن کراس-کراس را که پایه تکنیک های مدرن امروزی لقب گرفت را ارائه نمودند.
آنها برای انتقال چربی از سایت اهدا کننده به محل دریافت کننده چربی برای اولین بار از یک کانولای باریک استفاده نمودند. کانولا لوله بسیاری باریکی است که حدود یک میلی متر قطر دارد و از آن برای انتقال بافت های چربی به سایت دریافت کننده استفاده شد.
آقای ایلویز در سال 1977 تکنیک ارائه شده تیم جراحی فیشر را اصلاح و مورد بازبینی قرار داد. این روش در طول این مدت محبوبیت زیادی پیدا کرده بود و متقاضیان زیادی برای جراحی تزریق چربی به این روش به جراحان مراجعه نمودند.
آقای ایلویز تجهیزات جدید و مدرنی برای پیوند چربی به روش لیپوساکشن تولید کرد. این تکنیک به روشی با کمترین عوارض، آسیب و خطر برای بیماران تبدیل شده بود. در این روش برای دریافت چربی از سایت اهدا کننده و انتقال آن به قسمتی از بدن که نیاز به دریافت چربی دارد، هیچ برشی نیاز نبود.
در سال 1988 آقای لوئیز تولدو برزیلی (Luiz Toledo) استفاده از سرنگ های یکبار مصرف را در جراحی تزریق به روش لیپوساکشن ترکیب کرد. وی با استفاده از این سرنگ های مدرج، حجم چربی انتقال داده شده را بطور دقیق اندازه گیری نمود.
اندازه گیری دقیق چربی در روش لیپوساکشن با سرنگ انقلاب جدیدی در جراحی تزریق چربی در جهان بوجود آورد. در این روش با توجه به عدم استفاده از هیچگونه برشی در بدن بیمار علاوه بر کاهش آسیب ها و خطرات جراحی، استفاده از سرنگ برای اندازه گیری دقیق بافت چربی مورد انتقال، کیفیت و نتیجه پیوند چربی را به شدت افزایش می یابد.
البته این روش در سال های بعد توسط پزشکان و جراحان مختلف با تغییرات و ایده های جدیدی نیز همراه بود که هر کدام بسته به شرایط و نتایجی که دربرداشت، مورد توجه یا عدم قبول قرار گرفت.
مثلا یک سال بعد از آقای تولدو، آقای فورنیر (Fournier) تکنیک جدیدی به نام لیپوفیلینگ (Lipofilling) را به عمل لیپوساکشن تزریق چربی اضافه نمود که نیاز به پرخوری و تغییرات زیادی در نتیجه بعد از عمل داشت که مورد پذیرش عموم قرار نگرفت و خیلی زود از چرخه جراحی های پیوند چربی حذف گردید.
بیرکول (Bircoll) چند سال بعد روش لیپوساکشن را با چربی اتولوگ برای درمان هیپوپلیزی بدخیم سینه با متد تزریق سریالی بافت چربی گسترش داد. وی پیشنهاد داد به جای تزریق چربی در یک جلسه و انتقال تمام بافت ها با یک سرنگ، بافت چربی با حجم کم و در جلسات متعدد به بدن بیمار تزریق شود.
النبوژن (Ellenbogen) در سال 1986 با یک عمل پیوند چربی موفقیت آمیز روش لیپوساکشن را برای اصلاح چین و چروک صورت، چین و چروک بینی، آکنه صورت، آتروفی یا تحلیل رفتگی صورت و افتادگی پلک و زخم های کهنه و قدیمی بدن و لیفت کردن چانه استفاده نمود.
وی به طول حدود 4 تا 6 میلی متر پیوند چربی را در قسمت های ذکر شده بدن فرد داوطلب با موفقیت پشت سر گذاشت.
تغییرات اساسی و ویژه در تاریخ پیوند چربی در سال 1986 با انتشار نتایج و بررسی های آقای کلمن (Coleman) صورت گرفت.
وی همه مطالعات انجام شده پیشین را درباره پیوند چربی مطالعه و مورد بررسی قرار داد و برای همه آنها اصلاحات جدیدی برای پیشرفت آنها ارائه نمود. وی یک پروتکل اساسی و اصولی را نیز برای انتقال و درمان بافت چربی ارائه داد. او کلید موفقیت و پیروزی در جراحی پیوند چربی را مطابق زیر اعلام کرد.
تمام بافت های چربی زیر پوستی بدن فرد داوطلب باید جمع آوری، پالایش و برای انتقال آماده شود. تمام بافت های جمع آوری شده باید در این روش مورد پالایش قرار گیرند.
پالایش قسمتی از بافت ها نتیجه را مطابق انتظار نخواهد کرد. جراح پس از تصفیه بافت های چربی و جدا سازی مواد اضافی آن، باید آن را به محل مورد نظر بطور یکنواخت تزریق نماید. این متد باعث می شود که بافت های چربی در طول جراحی و پس از آن زنده بمانند و کمترین آسیب به بافت های چربی انتقال داده شده وارد شود.
امروزه با گسترش و پیشرفت های چشمگیر در زمینه پزشکی و جراحی، تزریق چربی به یک عمل جراحی معمولی و رایج در دنیا تبدیل شده است. اما با این وجود باز هم با دردسرهایی در نتایج و سرانجام جراحی های تزریق چربی روبرو هستیم که بسته به ویژگی های مختلف جراح و جراحی از جنبه های مختلف قابل بررسی است.
روش ها و چگونگی عمل پیوند چربی
قبل از جراحی و تزریق چربی، توسط جراح یک جزوه ای حاوی اطلاعات، نحوه و روش جراحی و البته خطرات و عواقب ممکن جراحی پلاستیک پیوند چربی در اختیار بیمار قرار می گیرد. بیمار باید این جزوه را مطالعه و رضایت نهایی خود را مبنی بر انجام عمل پیوند چربی اعلام دارد.
جراحی پیوند چربی مدل های متنوعی داشته و برای کاربردهای گوناگون اقدام به پیوند چربی می شود.
ترمیم پوسیدگی های پستان، بازسازی سینه، افزایش حجم و زیبایی سینه، باسن و اندام های دیگر، ترمیم زخم های قدیمی، ترمیم زخم هایی که آسیب فیزیکی ماندگار در بدن ایجاد نموده اند و از این دست موارد که کاربردهای پیوند چربی می باشند.
دقت داشته باشید که عمل پیوند چربی یک جراحی پلاستیک برای یک هدف مشخص است، ممکن است در پایان جراحی محل چربی های بدن شما جابجا شده باشند، اما این به معنای کاهش وزن و کاهش چربی های بدن نیست.
در نظر داشته باشید که در صورت کاهش وزن در پی تزریق چربی، احتمال بروز مشکلات جسمی متعدد و مهم تر از آن احتمال عدم نتیجه درست از عمل ممکن است.
روش کار کلی در تزریق چربی به این صورت است که ابتدا مناطقی از بدن که نیاز به دریافت چربی دارند، توسط عکسبرداری و معاینات اولیه مشخص می شوند. دقت نمایید ابن پروسه به علت سوال و جواب با بیمار، تست های بدنی وی و بررسی سلامت جسمی او زمان بر است.
جراح در این پروسه نقش بسیار اساسی را ایفا می کند. تعیین محل دقیق تزریق چربی بسیار مهم و حیاتی است و نتیجه جراحی به شدت به این مسئله ارتباط پیدا می کند.
در صورتی که به هر دلیلی محل دریافت کننده چربی در جراحی تزریق چربی به درستی تعیین نشود، به شدت نتیجه جراحی را تحت الشعاع قرار داده و نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد.
از این رو پزشک جراح موظف است، زمان لازم و کافی را برای تعیین محل دقیق تزریق چربی، با استفاده از عکسبرداری های مختلف از جهات مختلف پستان، یا هر بخش دیگری که برای تزریق چربی به آن، مراجعه شده است، بطور دقیق نقطه یا نقاط ورود چربی را تعیین نماید.
بعد از این مرحله نوبت به تعیین سایت اهدا کننده چربی یا قسمتی از بدن که قرار است چربی از آنجا استخراج شده و به محل تعیین شده انتقال یابد، می رسد. تعیین این نقطه از بدن نیز با حساسیت های بالایی مواجه است.
حساسیت هایی از قبیل صدمه ندیدن سایت اهدا کننده پس از جراحی، به هم نریختن فرم مناسب سایت اهدا کننده و وجود کافی بافت چربی در این قسمت، برای جراح پلاستیک وجود دارد. در اکثر موارد ناحیه شکم انتخاب اصلی جراح و بیمار برای انتقال چربی می باشد.
زیرا این ناحیه هم همیشه مقدار چربی بالایی دارد و برای جراحی از این نظر مناسب است و هم بیماران از برداشت چربی و کم شدن چربی شکم خود استقبال می نمایند. این بیشتر جنبه زیبایی فرم بدن را برای آنها داراست.
بعد از دریافت بافت چربی از قسمت اهدا کننده، توسط یک سرنگ، این بافت در آزمایشگاه به سرعت مورد بررسی قرار گرفته و مایعات آن، از آن جدا می شود و در نهایت با سرنگ جدید به محل اصلی تعیین شده برای دریافت چربی تزریق می شود.
عمل تزریق چربی بصورت بی حسی موضعی در نواحی از بدن فرد بیمار که نقش اهدا کننده و دریافت کننده را دارند، صورت می پذیرد و نیازی به بیهوشی کلی ندارد.
انتقال چربی در روش لیپوساکشن هم معمولا طی 3 تا 4 جلسه در فاصله زمانی 3 تا 6 ماه روی بدن بیمار صورت می گیرد.
عمل جراحی تزریق چربی به روش های مختلفی انجام می پذیرد، اما ماهیت اصلی همه آنها مطابق با نکات بیان شده در بالاست. تفاوت های اندک آنها هم در نوع مواد تزریق شده و ناحیه ای است که چربی از آنها دریافت می شود.
زنده ماندن بافت چربی
اولین و مهمترین نگرانی جراحان از ابتدا تاکنون برای یک عمل پلاستیک تزریق چربی، زنده ماندن بافت های چربی در حین انتقال و پس از آن می باشد.
از ابتدای پیدایش این عمل پلاستیک مهم در دنیا، پزشکان به دنبال روش هایی بودند که بتوانند بافت چربی را بعد از عمل زنده نگه داشته و همچنین پس از عمل میزان جذب چربی های تزریق شده را کاهش دهند و مانع از مردن سلولهای چربی در قسمت دریافت کننده بدن فرد داوطلب شوند.
بر اساس اطلاعات و آمار، در حال حاضر بعد از جراحی حدود 25 تا 75 درصد از بافت های چربی انتقال داده شده در عمل تزریق چربی جذب شده و از بین می روند. چالش بزرگی که هنوز هم جراحان و پزشکان را به خود مشغول نموده است.
در اوایل مدتی که ایده روش اتولوگ برای تزریق چربی مورد استفاده قرار می گرفت، مشکل زنده ماندن بافت های چربی نیز همراه آن فکر و اندیشه جراحان را به خود مشغول نموده بود.
در سال 1978 انجمن جراحان پلاستیک دنیا با انتشار بیانه ای میزان زنده ماندن بافت های چربی در جراحی های اتولوگ را 30 درصد در یک سال پس از جراحی قلمداد کرد.
دو تئوری اصلی و مهم در زنده ماندن سلول های چربی اضافه شده به بدن یا همان آدفسیت ها (adipocytes) در عمل تزریق چربی وجود دارد.
تئوری اول که اولین بار توسط نئوف (Neuhof) بسط داده شده است به بازسازی تدریجی سلول های چربی بعد از تزریق چربی می پردازد. وی با بیان این مطلب که در روزهای اولیه پس از تزریق چربی سلول ها شروع به مردن می نمایند و پس از گذشت یک ماه کم کم شروع به بازسازی خود می نمایند.
این بازسازی گاهی به این صورت می باشد که سلول های چربی کاشته شده خود به خود ترمیم یافته و خود را بازسازی می نمایند. گاهی نیز بازسازی و ترمیم سلول های چربی انتقال داده شده منجر به تولید و تکثیر سلول های جدید چربی در محل دریافت بافت های چربی می شود.
تئوری دوم که توسط پیر (Peer) بسط داده شده است، بیان می دارد که سلول های باقی مانده و زنده مانده چربی بعد از تزریق بطور مستقیم بستگی به تعداد سلول های زنده چربی در زمان تزریق چربی به بدن بیمار دارد.
پیوند چربی اتولوگ
پیوند چربی اتولوگ که برای اولین بار بطور گسترده در جنگ جهانی دوم صورت گرفت، روشی بسیار موثر در تزریق چربی است که در آن، جراح چربی تزریق شده به بدن فرد داوطلب را از بدن خود او استخراج می نماید.
محل استخراج چربی به یک چالش شیرین بین پزشک جراح و بیمار تبدیل شده است.
این یک مزیت بزرگ برای این روش است. زیرا فرد می تواند با انتخاب قسمتی از بدن خود که چربی اضافی زیادی دارد و بد فرم شده است، علاوه بر عمل پیوند چربی خود، این قسمت را نیز از شر چربی اضافی رها نموده و فرم مناسبی را به آن دهد.
پیوند چربی اتولوگ یا پیوند چربی از بدن خود فرد (Autologous fat grafting (AFG)) در میان جراحان پلاستیک، روشی رایج و مطلوب برای افزایش و تزریق بافت چربی در ناحیه دریافت کننده بافت چربی می باشد.
پیوند چربی اتولوگ به این دلیل مورد استقبال پزشکان و جراحان پلاستیک قرار گرفته است که چون پیوند چربی از بدن خود فرد داوطلب انجام می شود، سیستم ایمنی بدن در برابر بافت تزریق شده یا انتقال داده شده واکنش منفی از خود نشان نداده و بافت را به عنوان بافت بیگانه یا خارجی نمی شناسند و با آن مبارزه نمی کند.
اما پیوند چربی اتولوگ در مقایسه با پیوند چربی غیر اتولوگ ( پیوند ایمپلنت یا مواد پروتز که در آنها از بافت های چربی بدن خود داوطلب برای انتقال و تزریق چربی استفاده نمی شود) مزیت بسیار بزرگی دارد.
که در آن جراح و پزشک با یک تیر دو نشان می زنند. آنها علاوه بر اینکه بافت چربی را از بدن خود فرد داوطلب استخراج می نمایند که با این عمل باعث عدم واکنش سیستم ایمنی بدن او به تزریق چربی می شود، باعث می شود میزان چربی بدن فرد در قسمت هایی که چربی اضافه دارد، کاهش یابد.
این روش مورد استقبال بیماران نیز واقع شده است.
نکته بسیار مهم و حائز اهمیت در این متد که می تواند رمز موفقیت و قابل قبول بودن یک پیوند چربی را نتیجه دهد، زنده ماندن بافت های چربی است.
عوامل متعددی در از دست رفتن بافت های چربی بعد از تزریق چربی به بدن فرد داوطلب موثر است که مهمترین آنها، واکنش منفی سیستم دفاعی و ایمنی بدن خود فرد است. این روش باعث می شود که بافت های چربی از این واکنش جان سالم به در برده و زنده بمانند.
در زمینه پیوند چربی اتولوگ تمرکز اصلی و ویژه ای روی بازسازی و پروتز سینه وجود دارد. که در آن پیوند چربی اتولوگ جایگزین بسیار مناسبی برای ایمپلنت ها یا مواد پروتزی پستان است.
در ابتدا پیوند چربی اتولوگ برای بازسازی پستان نگرانی هایی را در مورد ایمنی فرد و حتی کارآیی و اثربخشی بافت چربی تزریق به همراه داشت که در بخش هایی قبلی بطور مفصل به این نگرانی ها که بابت تشخیص سرطان های پستان بود، پرداخته شد.
در نهایت انجمن جراحان بازسازی، ترمیم و پلاستیک آمریکا با بررسی ها و مطالعات بسیار در مورد نکروز و بافت مردگی و تقسیم سلولی بافت چربی تزریق شده (سرطان سینه)، این نگرانی ها را که خودشان دامن زده بودند، برطرف نمودند.
تزریق چربی برای چه کسانی مفید است؟
هدف از یک جراحی پیوند یا تزریق چربی، افزایش یا پرکردن مناطقی از بدن است که با کمبود چربی روبرو هستند و یا نیاز به فرم دادن و شکل گرفتن هستند. مناطق مختلفی که معمولا از اهداف تزریق چربی در بدن فرد داوطلب هستند عبارتند از :
دست ها، صورت (شامل لب ها، گونه، چانه، بینی و پیشانی)، مناطقی از پوست که دارای افتادگی و بد فرمی هستند (این افتادگی می تواند دلایل مختلفی از جمله زخم شدن، نتیجه ظاهری یک عمل جراحی و … باشند)، پستان و باسن(برای تقویت، فرم دادن، زیبایی و بازسازی) و اندام های تناسلی.
بنابراین افرادی که قصد دارند تا نواحی مختلف بدن و اندام خود از جمله موارد ذکر شده در قسمت فوق را برجسته تر و حجیم تر کنند می توانند استفاده از روش تزریق چربی را در الویت گزینه های خود قرار دهند.
البته باید شما مناطق اهدا کننده چربی را نیز مشخص کنید. اگر قرار است به روش اتولوگ این جراحی صورت گیرد، حتما باید در بدن فرد مناطق اهدا کننده ای که قرار است چربی ها از آن استخراج شوند نیز مشخص شوند.
معمولا پزشکان قبل از انجام برداشت و تزریق چربی در یک جلسه مشاوره ای به بررسی و معاینه نواحی مناسب برای اهدای چربی در بدن شخص خواهند پرداخت تا ناحیه هدف را به خوبی مشخص نمایند.
معمولا پزشکان قسمت هایی را برای برداشت و تزریق چربی انتخاب می کنند که دارای چربی های ماندگار و بادوام هستند و در زمانی که فرد دچار تغییر وزن می شود، چربی های این ناحیه تغییرات کمی داشته باشند.
عمدتا نواحی شکم و پهلو ها و همچنین ران ها توسط پزشکان برای برداشت چربی مورد نیاز برای تزریق به ناحیه هدف انتخاب می شوند. لذا کسانی که در این نواحی دارای چربی کافی برای برداشت باشند گزینه های مناسبی برای انجام این عمل زیبایی محسوب می شوند.
در ضمن برخلاف تصور عموم مردم که فکر می کنند تزریق چربی یک جراحی پلاستیک ساده بوده و هر فردی با مراجعه به پزشک می تواند عمل تزریق چربی را انجام دهد، برای آمادگی جهت جراحی پیوند چربی بدن فرد نیز باید از سلامت جسمانی برخوردار باشد.
داشتن بیماری های خاص، ضعف های بدنی و وضعیت پزشکی ناسالم مربوط به عوامل مختلف نظیر استعمال دخانیات معمولا فرد را با مشکلاتی برای عمل تزریق چربی روبرو می نماید.
بنابراین در صورتی که مشکل شخص قابل حل باشد باید آن را برطرف نماید و سپس به انجام تزریق چربی اقدام کند، در غیر این صورت انجام این عمل زیبایی برای این دسته از افراد پیشنهاد نمی شود.
انواع جراحی تزریق چربی
انواع مختلفی از پیوند چربی در جهان وجود دارد که برخی از آنها نادر و برخی نیز رایج هستند. در این بخش مروری بر انواع جراحی های رایج تزریق چربی خواهیم داشت.
تزریق چربی صورت
اگر به سن پیری نزدیک می شوید و پوست صورتتان به شدت چین و چروک افتاده است یا هنوز سنی از شما نگذشته ولی چین و چروک های صورتتان سن شما را دو برابر نشان می دهد، می توانید قسمتی از چربی های شکم یا ران خود را برداشته و به صورت خود تزریق نمایید.
عمل جراحی پیوند چربی در صورت می تواند به علت وجود خط های پیشانی، خطوط لبخند، خطوط بین بینی و دهان و افتادگی پوست صورت نیز باشد. جراح متخصص پیوند چربی با استفاده از روش اتولوگ پیوند چربی، پوست صورت شما را به 10 سال جوانتر تبدیل نماید.
همچنین از تزریق چربی به صورت نیز می توان برای برجسته کردن و افزایش حجم برخی نواحی همچون گونه ها نیز استفاده کرد که تاثیر زیادی بر زیبایی شخص به همراه خواهد داشت.
تقویت یا افزایش سایز پستان
اگر تمایل دارید که اندازه و سایز سینه خود را مقداری افزایش دهید، شما کاندیدای خوبی برای عمل تزریق چربی خواهید بود. اما برای این نوع از جراحی توجه به نکاتی مهم ضروری است. تزریق چربی به سینه برای افزایش حجم به همین راحتی ها هم نیست.
سینه و پستان شما باید قابلیت و ظرفیت این عمل جراحی را داشته باشد. اگر سینه های ضعیف با پوست ضعیف دارید، احتمالا پیوند چربی برای شما مناسب نباشد.
با توجه به اینکه این پیوند نیاز به بافت زیادی از چربی دارد که حداقل افزایش لازم در سینه های شما را ایجاد کند، از حساسیت خاصی برخوردار است و از عهده هر پزشکی بر نخواهد آمد.
اما در صورتی که شخص مورد نظر کاندید مناسبی برای تزریق چربی به سینه باشد و شرایط و معیار های مورد نظر را دارا باشد، می تواند بدون نگرانی این عمل زیبایی را انجام دهد. با تزریق کردن چربی ها به این ناحیه، سینه ها فرم و شکل و همچنین حجم مناسبی را به خود خواهند گرفت.
ایمپلنت پستان و پیوند چربی
در صورت استفاده از پروتز سینه برای تزریق چربی به پستان های خود نیاز به جراحی پستان خواهید داشت.
البته گاهی ممکن است عمل تزریق چربی به پستان بعد از جراحی با بی نظمی هایی در فرم سینه ها همراه باشد که این بی نظمی و ناهنجاری ها را می توان پر کرده و دوباره سینه صاف و خوش فرمی داشته باشید.
بازسازی پستان با تزریق چربی
اگر بعد از جراحی های ناشی از بیماری های مختلف مانند سرطان پستان نقص هایی در سینه های شما بوجود آمده باشد، عمل تزریق چربی به پستان ها می تواند بهترین گزینه برای ترمیم، بازسازی و خوش فرم کردن دوباره سینه ها باشد.
البته با توجه به حجم بالای چربی لازم برای فرم دادن به پستان لازم است استفاده از تزریق چربی در این مورد معمولا نیاز به 3 الی 4 جلسه بررسی و در نهایت تزریق چربی به روش های مختلف در پستان را دارد.
تقویت و حجیم شدن لب با تزریق چربی
بسیاری از افراد تمایل دارند حجم و فرم لب های خود را تغییر داده و حجم لب ها در ناحیه مرکزی آن را افزایش دهند. تزریق چربی در این موارد بسته به روش اتخاذ شده آن توسط جراح، می تواند به این داوطلبین کمک کند.
لیفت لب بالا به سمت بالا و افزایش حجم لب پایین به سمت پایین زیبایی خاصی است که در خانم ها طرفداران زیادی داشته و جراحان حرفه ای به بهترین شکل این نوع از پیوند چربی را انجام می دهند.
جوان سازی دست با تزریق چربی
پیوند چربی به دست ها برای اضافه کردن حجم در برخی نقاط، پرورش و ترمیم مناطق چروکیده شده دست، پوشش عروق روی پوست دست و تاندون های زیرین، و البته افزایش کیفیت پوست دست انجام می پذیرد.
جوان سازی با استفاده از تزریق چربی یکی از پرطرفدارترین نوع از کاربردهای تزریق چربی در افراد می باشد که با توجه به سن، بسیار جراحی شایعی می باشد.
با تزریق کردن چربی به نواحی مورد نیاز دست ها، پوست دست دچار تغییرات چشمگیری خواهد شد و با رفع شدن چین و چروک و خطوطی که به دلایل مختلف در دست ها ایجاد شده، ظاهر و جلوه بسیار زیبا و جوان تری را به دست های شخص خواهد داد.
تقویت و حجیم شدن باسن
تقویت و افزایش حجم باسن نیز یکی از عمل های پرکاربرد تزریق و پیوند چربی در بین زنان است. شکل و فرم درخواستی و انتظار آنان از یک عمل پلاستیک تزریق چربی، بسیار در نتیجه عمل می تواند تاثیرگذار باشد.
شایان ذکر است که با توجه به نیاز به بافت چربی زیاد برای تغییر شکل و فرم دادن باسن، افرادی که برای این عمل داوطلب می شوند باید از سلامت جسمانی فوق العاده ای برخوردار باشند.
ورزش کردن و تقویت عضلات بدن می تواند آمادگی شما را برای یک جراحی پیوند چربی در باسن کمک کند.
افراد سیگاری معمولا با این پیوند سازگاری نخواهد داشت. البته مهم ترین نکته در این نوع از عمل جراحی پیوند چربی انتظار بیمار از نتیجه آن است.
دقت داشته باشید که برای یک جراحی و تزریق چربی موفق و کارساز، 2 عامل بسیار مهم هستند تا نتیجه بدست آمده برای شما کاملا مطلوب باشد. عامل اول در رعایت بهداشت فردی و سلامت جسمانی فرد است.
شما هرچقدر بدن قوی تر و آماده تری داشته باشید، عمل پیوند چربی برای شما مطلوب تر و بهتر نتیجه خواهد داد.
عامل دوم که عامل بسیاری مهمی در تعیین نتیجه عمل تزریق چربی دارد، انتظارات واقع بینانه شما از این جراحی است. قرار نیست با یک پیوند چربی در بدن شما معجزه شود.
افزایش 20 سایز، اندازه سینه اگر شدنی هم باشد، با مشکلاتی روبرو خواهد بود. سعی کنید از جراح خود انتظارات واقع بینانه داشته باشید تا نتیجه جراحی به انتظارات شما نزدیک بوده و رضایت شما از پیوند حاصل شود.
مزایا و معایب تزریق چربی
تزریق چربی نیز همانند بسیاری از اقدامات و عمل هایی که در جهت زیبایی و یا حتی درمانی مورد استفاده قرار می گیرند دارای برخی مزیت ها و معایب نیز می باشند. برخی از مزایای تزریق چربی با روش های مختلف عبارتند از:
- تزریق چربی معمولا یک درمان زیبایی طبیعی، چند منظوره، طولانی مدت و البته ایمن است که توسط بسیاری از سازمان های بهداشت و درمان و همچنین پزشکان و متخصصان در دنیا تایید شده است.
- امکان بروز آلرژی های مختلف در آن از قبل کاملا بررسی شده و احتمال بروز آلرژی در افراد بسیار اندک است. علت عمده این عامل استفاده کردن از چربی های بدن خود شخص مورد نظر می باشد و در واقع هیچ گونه ماده شیمیایی بیگانه وارد بدن نمی شود.
- یکی از مزایای محبوب تزریق چربی در افراد، ماندگاری و طول مدت نتایج آن است. به احتمال زیاد پس از جراحی پیوند چربی بین 30 تا 70 درصد از بافت های انتقال داده شده دوباره جذب بدن می شوند ولی مقدار بافت های باقیمانده در منطقه تزریق شده برای سال های زیادی دوام دارد.
- تزریق چربی به راحتی می تواند با سایر روش های درمانی ترکیب شده و نتیجه و اثر مطلوب آنها را چندین برابر نماید.
- حذف چربی های اضافه قسمت هایی از بدن که بعلت چربی زیاد فرم و شکل نامناسبی دارند، از دیگر مزایای تزریق چربی به روش اتولوگ است. این مورد برای افرادی که در نواحی مختلف بدن خود دارای چربی زائد بوده و باعث آزار آن ها می شود بسیار مفید است و به این ترتیب با یک تیر دو نشان می زنند.
- روش های درمانی دیگر ممکن است برای مدت کوتاهی نتیجه بخش باشند، که در اینصورت شما هر چند وقت باید هزینه ای بابت ترمیم آنها بپردازید. این هزینه در روش تزریق چربی به حداقل ممکن رسیده و نسبت به روش های دیگر مقرون به صرفه تر خواهد بود.
- دقت داشته باشید که نتیجه ایجاد شده از تزریق چربی به شدت طبیعی خواهد بود. تشخیص طبیعی یا غیر طبیعی بودن آن، بستگی دارد تا جراح و کلینیک زبردستی را انتخاب نموده باشید، واقعا برای بسیاری از افراد سخت و حتی غیرممکن است.
- جوان سازی اکثر اندام هایی که زیبایی آنها برای افراد اهمیت زیادی دارد، نیز از مزایای قابل توجه پیوند چربی است.
- استفاده از تزریق چربی برخلاف سایر عمل های جراحی دارای نتایج و تاثیرات طبیعی است و تشخیص آن برای سایر افراد و مخاطبان بسیار دشوار می باشد.
معایب تزریق چربی
تزریق چربی مانند بسیاری از روش های درمانی جراحی پلاستیک معایبی نیز دارد که انکارناپذیر است. معایبی مانند طولانی شدن دوره جراحی و درمان که معمولا حداقل یک ماه زمان برا آن لازم است.
البته این دوره زمانی بیشتر بستگی به انتظار شما از عمل جراحی پلاستیک تزریق چربی دارد. هرچه انتظارات بیشتری از آن داشته باشید، قاعدتا دوره و تعداد جلسات درمانی شما بیشتر خواهد شد.
تزریق چربی باعث ایجاد تورم در عضو مورد جراحی قرار گرفته می شود که البته معمولا این عوارض کوتاه مدت بوده و دوره درمانی خاص خود را دارا می باشند. و بعد از مدتی دوباره به حالت طبیعی و عادی خود بازخواهند گشت.
اقدامات بعد از عمل
بعد از جراحی تزریق چربی معمولا مدت زمانی طول می کشد که شما به حالت طبیعی خود برگردید. اولین نکته در اقدامات بعد از عمل پیوند چربی، کبودی های ممکن در محل تزریق است.
شما باید دقت داشته باشید که در هفته اول این کبودی های معمولا بسیار واضح است اما از هفته دوم این کبودی ها کم کم حذف خواهند شد.
انجام کارهای عادی روزمره شما بستگی به نظر پزشک دارد. وی با توجه به نوع جراحی و شرایط بدنی شما، مدت زمانی را برای طول درمان و اجتناب از برخی کارهای سنگین به شما تجویز خواهد کرد.
از هفته سوم شما معمولا کاملا شبیه خودتان می شوید. اگر لازم می بینید آرایش کنید. شما در این هفته به راحتی می توانید در بین افراد و جامعه حضور داشته باشید.
نحوه مراقبت از محل پیوند های چربی نیز بسیار متفاوت است. پزشک متخصص نحوه مراقبت های لازم را با توجه به ناحیه ای که جراحی در آن صورت گرفته است برای شما اتخاذ خواهد نمود.
شخص باید از فشار دادن و ماساژ ناحیه برداشت شده و تزریق شده خودداری کند، در هنگام خواب حتما توجه داشته باشد که بر روی نواحی مورد نظر نخوابید و فشار نیاورد. این مراقبت ها مهم بوده و باید تا یک هفته حتما به آن توجه شود.
همچنین نباید ناحیه برداشت شده با آب تماس داشته باشد زیرا امکان دارد که در ناحیه هدف عفونت به وجود آید، لذا توصیه می شود تا مدت زمان تعیین شده توسط پزشک که معمولا حداکثر 48 ساعت می باشد از رفتن به حمام و استخر خودداری نمایید.
حتما شخص سعی کند به تغذیه خود پس از تزریق چربی توجه داشته باشد و تا یک هفته سعی کند حتما از مواد غذایی و خوراکی های مفید و دارای ویتامین های مختلف استفاده نماید تا بدن شخص به خوبی روند بهبودی را طی کرده و ریکاوری شود.
برای داشتن بهبودی کامل و نتیجه مطلوب حتما نظرات پزشک خود را شنیده و آنها را مو به مو اجرا نمایید. در وقت های دیگر در صورت بروز هرگونه اتفاق حتی اگر از نظر شما کم اهمیت بود، به مطب پزشک خود مراجعه و موارد را با او در میان بگذارید. این کار می تواند در نتیجه طولانی مدت جراحی شما به شدت اثربخش باشد.
انتخاب جراح
برای جراحی که انتخاب می نمایید حتما دقت داشته باشید که به همین راحتی و هر جراحی برای شما مناسب نیست. تعداد متخصصین جراحی پلاستیک در شهرهای بزرگ بسیار زیاد است اما شما حتما برای انتخاب به نکاتی از قبیل نکات زیر توجه فرمایید.
- جراح باید تحصیلات آکادمیک خود را در دانشگاهی معتبر گذرانده و گواهینامه ها و مدارک لازم برای جراحی را دارا باشد. زیرا انجام عمل زیبایی تزریق چربی آسان نیست و نیازمند دانش و مهارت در این زمینه می باشد پس سعی کنید به هیچ وجه به سراغ کلینیک ها و پزشکان غیر معتبر مراجعه نکنید.
- تجربه جراح در جراحی های تزریق و پیوند چربی بسیار حائز اهمیت است. قطعا تجربه و سابقه درخشان یک پزشک یا کلینیک مورد نظر می تواند تضمینی بر نتیجه ای که قرار است از تزریق چربی بدست آید باشد.
- بهترین کلینیک تزریق چربی و پزشک را در محل زندگی خود انتخاب نمایید و نمونه کار ها از قبل انجام شده را حتما بررسی نمایید.
- سطح راحتی جراح را با خودتان بررسی کنید. اگر جراح شما ارتباط مناسبی با شما نداشته باشد، در آینده می تواند دردسرهایی برای شما داشته باشد.
- دقت داشته باشید که نتیجه یک جراحی و میزان مطلوبیت آن و دوره درمانی لازم برا بهبود جسمانی شما به شدت و بطور مستقیم به جراح انتخابی شما دارد. حتما قبل از عمل درباره جراحی که انتخاب می نمایید تحقیقات لازم را انجام دهید.
حتما سعی کنید نکات و توصیه های فوق را به خوبی و کامل انجام دهید و به آن اهیمت قائل شوید زیرا انتخاب یک پزشک متخصص خوب تاثیرات بسیار ویژه ای در نتایج حاصل از تزریق چربی خواهد داشت.
جمع بندی :
تزریق چربی یک جراحی پلاستیک بسیار رایج در جهان است که شما با توجه به نیاز خود می توانید به پزشک متخصص مراجعه و با او مشورت نمایید. و در صورت صلاحدید پزشک می توانید اقدام به جراحی پیوند چربی نمایید.
نکاتی که قبل از جراحی شما باید آنها را رعایت نمایید معمولا توسط پزشک بستگی به شرایط بدنی شما، به شما انتقال داده می شود.
برخی از نکات عمومی که لازم است همه افراد قبل از جراحی تزریق چربی آنها را رعایت کنند، عدم استعمال دخانیات 4 الی 6 ماه قبل از جراحی، تقویت قوای جسمانی با استفاده از ورزش و رژیم غذایی مناسب و رعایت نکات بهداشت فردی فرد است.
تزریق چربی در بدن بیمار در سه مرحله عمده صورت می گیرد. این مراحل مطابق زیر می باشد.
مرحله اول : جمع آوری : در این مرحله شما با مشورت با پزشک خود منطقه ای از بدن را برای استخراج چربی انتخاب می نمایید.
یک بی حسی موضعی به منطقه مورد نظر تزریق شده و سایت مورد نظر برای برداشت بافت های چربی آماده می شود. جراح با استفاده از کانول بسیار کوچک استریل شده و یک سرنگ چربی مورد نیاز را از منطقه اهدا کننده استخراج می نماید. به این عمل در اصطلاح لیپوساکشن می گویند.
مرحله دوم : خالص سازی و انتقال : در این مرحله پزشک بافت های چربی استخراج شده از بدن شما را با استفاده از روش های خاصی خالص سازی نموده و بافت های اضافی و مواد خارجی اضافی را از آن می زداید. بافت های چربی برای عبور از سرنگ های بسیار ریز آماده می شوند.
مرحله سوم : قرار دادن : منطقه مورد نظر برای تزریق چربی در این مرحله آماده می شود. بافت های پردازش شده در مرحله قبل در این مرحله توسط یک کانول و سرنگ ریز به محل مورد نظر تزریق می گردد.
دقت داشته باشید که زخم های ایجاد شده در مناطق اهدا کننده و دریافت کننده بسیار کوچک بوده وبا یک پانسمان کوچک و طی چند روز بهبود می یابند.
مهمترین و حیاتی ترین مرحله در جراحی زیبایی تزریق چربی، انتظار شما از نتیجه آن است. اگر انتظارات معقولانه مد نظر شما باشد، با کمک و انتخاب یک جراح حاذق نتیجه مطلوب از عمل تزریق چربی دور از انتظار نخواهد بود.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد تزریق چربی مشورت نمایید.
جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید. همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.