فهرست مطالب
مدت بی حسی بعد از کاشت مو
مدت بی حسی بعد از کاشت مو
درمان های متفاوتی برای جلوگیری از ریزش مو وجود دارد که در این بین کاشت مو را می توان درمانی دائمی و بدون هیچ گونه عوارض جانبی دانست. در واقع کاشت مو از جمله جدیدترین و به روز ترین درمان هایی است که برای ریزش موها و برطرف کردن ضایعه طاسی به طور طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد.
برای اینکه بتوانید کاشت مو دائم را انجام دهید نیاز دارید که در این زمینه با پزشک مورد نظر خود مشورت کنید. از آنجایی که روش های متفاوتی برای کاشت مو مورد استفاده قرار می گیرد می توان گفت که در همه این روش ها برای انجام کاشت مو از بی حسی استفاد می شود.
دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان
بسیاری از افراد در هنگام انجام درمان های زیبایی نگرانی هایی از قبیل ایجاد درد در حین و پس از درمان را خواهند داشت. برخی از افراد به این فکر می کنند که برای کاهش و از بین بردن درد باید دوره نقاهت طولانی مدتی طی شده و فرد مدت زمان زیادی از فعالیت ها و برنامه های خود عقب بماند.
از آنجایی که کاشت مو به صورت سرپایی و بدون هیچ گونه عمل جراحی صورت می گیرد برای جلوگیری از ایجاد دردهای احتمالی قبل از پیوند مو، بی حسی موضعی بر روی سر افراد استفاده می شود تا در زمان برداشتن موها، برای کاشت و پیوند آن در نواحی مورد نیاز دردی توسط مراجعه کننده حس نشود.
این بی حسی مانند بیهوشی نیست و در طی کاشت مو افراد هوشیار هستند. از آنجایی که کاشت دائم مو به مدت 2 ساعت و یا بیشتر ممکن است به طول بیانجامد برای این منظور پیوند مو، باید توسط بی حسی انجام شود.
استفاده از بی حسی موضعی و آرام بخش موجب شده که مراجعه کننده دردی حس نکرده و آرامش درونی نداشته باشد. همچنین از آنجایی که کاشت مو تقریبا درمانی طولانی مدت بوده و جداسازی فولیکول ها و قراردهی آنها در محل های مورد نظر پروسه ای زمانبر می باشد، مراجعه کننده قادر به تحمل درد آن نبوده و پیوند مو امکان پذیر نخواهد بود.
برای بی حس کردن نواحی از سر که دچار طاسی است و به کاشت مو نیاز دارد از ترکیبی از داروهای بیهوشی و عروقی استفاده می شود. از این طریق عصب های موجود در سر در مرکز آن بی حس می شود تا از این طریق عارضه ای همچون درد در مراجعه کنندگان ایجاد نشود.
آیا مدت بی حسی بعد از کاشت مو طولانی است؟
در مورد مدت زمان بی حسی باید گفت که این زمان به عوامل متفاوتی بستگی دارد و در هر فرد می تواند تا مدتی متفاوت دیده شود.
در حالت کلی اگر از لیدوکائین برای بی حسی موضعی در سر استفاده شود این ماده دارای ماندگاری کوتاهی است و در حالت عادی و بدون استفاده از هیچ ماده ای تا 2 ساعت نیز می تواند اثرات خود را بر روی مراجعه کننده داشته باشد.
ممکن است که همزمان با تزریق لیدوکائین از آدرنالین نیز استفاده شود. در این صورت مدت طولانی تری اثرات این ماده را خواهید دید. در صورت مصرف آدرنالین همراه با تزریق لیدوکائین مدت زمان ماندگاری بی حسی تا 4 ساعت نیز می تواند به طول بیانجامد.
هرگونه ماده ای که در داروهای مختلف بی حسی، موجود می باشد تنها قادر به بی حس کردن اطراف نواحی تزریق شده خواهد بود. این ماده قادر به بیهوش کردن کامل فرد نداشته و برای جراحی و درمان هایی که مراجعه کننده درد زیادی متحمل می شود، مناسب نخواهد بود.
ممکن است هر فردی نیاز به تعداد جلسات بیشتری برای کاشت مو داشته باشد در این صورت تزریق بی حسی می تواند به دفعات برای این فرد انجام شود. همچنین ممکن است که نیاز به گذراندن جلسه طولانی تری برای کاشت مو باشد.
تزریق بی حسی به این دلیل است که مراجعه کننده هیچ گونه دردی در ناحیه گیرنده حس نکند؛ اما به دلایلی نظیر نوع ماده بی حسی و مقدار دوز تزریق شده، اثرات این مواد از بین می رود به همین علت پزشک مجبور به افزایش تعداد تزریقات در طول یک جلسه کاشت مو می باشد.
در طول یک جلسه با توجه به تعداد موهایی که باید پیوند شود، پزشک می تواند از 2 تا 3 تزریق بی حسی برای مراجعه کننده استفاده کند. با ایجاد فواصل حدود 2 تا سه ساعت این امر به راحتی امکان پذیر است؛ زیرا اثر لیدوکائین در این بازه زمانی از بین میرود و نیاز به تزریق مجدد برای ادامه کاشت دائم مو است.
این ماده می تواند در کوتاه مدت بی حسی را در افراد ایجاد کند. ممکن است بنا به صلاحدید پزشک از مواد و بی حس کننده های دیگری مانند بوپیواکائین و بوپیواکایین برای مدت زمان طولانی تری استفاده شود. این مواد دارای اثرات طولانی تری هستند.
با توجه به بالا بودن قیمت و تاثیر آنها نسبت به لیدوکایین، از این مواد برای جراحی های بزرگتری استفاده می شود. در کاشت مو نیازی به استفاده از این مواد نیست زیرا در پیوند مو، از برشی برای این منظور استفاده نمی شود.
در واقع در روشهای قدیمی کاشت مو ممکن بود که در نواحی از سر برش هایی زده می شد تا بتوان موهای پیوندی را از آن نواحی استخراج کرد؛ اما در روش های جدید کاشت مو نیازی به برش پوست سر نیست و برداشت موها توسط دستگاه های پیشرفته تری در این خصوص انجام می شود.
بی حسی کاشت مو از طریق چه دارویی انجام می شود؟
بی حسی قبل از کاشت مو می تواند توسط مواد مختلفی انجام شود. در گذشته ممکن بود از مرفین، فنتانیل و مپریدین برای این منظور استفاده می شد. البته در برخی از کشورها هنوز هم همین مواد مخدر برای بی حسی استفاده می شود.
استفاده از داروهای پروکائین و کلروپروکائین نیز می تواند واکنش های آلرژیک را در افراد ایجاد کند. به همین دلیل کمتر از این مواد برای بی حسی استفاده می شود. لیدوکائین را می توان دارویی دانست ک امروزه برای بی حسی های موضعی تا چند ساعت از آن استفاده می شود.
در واقع این ماده با تزریق در بدن فرد می تواند شرایطی را ایجاد کند که عمل های زیبایی سرپایی بدون هیچ گونه عوارضی در اثر بیهوشی، بر روی افراد انجام شود. همانطور که می دانیم کاشت مو دارای روش هایی است که نیازی به جراحی و ماندن در اتاق عمل ندارد.
به همین دلیل اکثر کلینیک های زیبایی و یا مطب های شخصی کاشت دائم مو را در کمترین زمان ممکن و بدون هیچ گونه بیهوشی برای شما انجام می دهند.
پزشکان متخصص و کاردان هیچگاه از بیهوشی کامل برای انجام کاشت مو استفاده نخواهند کرد زیرا این نوع از بیهوشی موجب به خواب رفتن عمیق مراجعه کننده شده و پس از، از بین رفتن بیهوشی و به هوش آمدن شخص، برای وی در آینده مشکلات و عوارض جانبی خطرناکی به وجود خواهد آورد.
اگرچه در هنگام انجام hair transplant از بی حسی موضعی استفاده خواهد شد اما ممکن است شما هنگام استخراج فولیکول متوجه شوید با این حال حسی که در این لحظه خواهید داشت درد نبوده و تنها کمی فشار خواهد بود.
برای اینکه بتوانید پیوند مو را به راحتی انجام دهید و هیچ گونه دردی در حین کاشت مو حس نکنید نیاز است که پزشک مورد نظر شما قبل از کاشت مو بی حسی موضعی را بر روی نواحی از سر شما که نیاز به پیوند مو دارد انجام دهد.
در این صورت حتی ایجاد درد های احتمالی نیز نمی تواند در شما مشکلی ایجاد کند. برای این منظور امروزه استفاده از این ماده می تواند در کوتاه مدت بدون هیچ گونه عارضه ای بر روی افراد و فقط در محل هایی که آنها ممکن است درد را حس کنند انجام شود.
علاوه بر داروهای بی حسی، داروهای دیگری نیز در جهت کاهش درد تزریق می شوند از جمله این داروها می توان به داروهای ضد التهاب اشاره نمود.
اینگونه داروها به منظور کاهش درد به دلیل ایجاد التهاب های ممکن در حین کاشت مو تزریق می شوند.
معمولا زمانی درد احساس می شود که در محلی، خونریزی اتفاق بیفتد. مهار کننده های خون وظیفه جلوگیری از خونریزی داشته و در صورت خونریزی، به بند آمدن هرچه سریعتر آن کمک می کنند.
هنگام برداشت و یا کاشت فولیکول ها ممکن است کمی خونریزی اتفاق بیفتد به همین دلیل پزشکان از این داروها برای کاهش خونریزی و در نتیجه آن کاهش درد استفاده می کنند.
برخی از اوقات پزشکان برای جلوگیری از تزریق مجدد و کاهش درد تحت درمان، از یخ و سرما استفاده می کنند. به این صورت که در ناحیه اهدا کننده سرما اعمال کرده و موجب بی حسی آن ناحیه خواهند شد.
تزریق آرام بخش در حین عمل موجب ایجاد حس آرام و جلوگیری از بروز استرس در افراد خواهد شد. پزشکان از این روش برای برقراری آسودگی خاطر در مراجعه کنندگان استفاده خواهند کرد.
تمامی این تزریقات به جهت عدم حس کمترین درد از جانب مراجعه کننده می باشد؛ بنابراین می توان گفت مراجعه کننده هیچ گونه دردی در ناحیه درمان حس نخواهد کرد.
بی حسی کاشت مو چگونه است؟
بی حسی در واقع با استفاده از تزریق انجام می شود. زمانی که فرد برای کاشت مو مراجعه میکند نوعی بی حسی به آن تزریق می شود که می تواند به طور موقت حس در آن نواحی را ازبین ببرد. این بی حسی تا 2 ساعت می تواند بر روی افراد باقی بماند و بعد از آن در صورت نیاز دوباره تزریق لیدوکائین انجام می شود.
در حین کاشت مو فرد هوشیار است و این بی حسی فقط در نواحی از سر افراد ایجاد می شود تا عصب های موجود در سر را بی حس کند تا در زمان کاشت و یا برداشت مو دردی در متقاضی ایجاد نشود. رگ های خونی با تزریق ماده بی حسی به صورت موقت گشاد می شود و این امر می توان به افزایش تاثیر لیدوکائین بیانجامد.
زیرا از این طریق انتشار این ماده در خون سریع تر اتفاق می افتد. این اثرات تا مدت دو ساعت بعد از بین می رود و بعد از اتمام پیوند مو، مسکن هایی برای کاهش درد های احتمالی به مراجعه کنندگان تجویز می شود.
عده ای از پزشکان نیز برای بی حس کردن مراجعه کننده از تسکین دهنده و آرام بخش هایی استفاده می نمایند که تزریقی نمی باشند.
در واقع مراجعه کننده با استشمام نوعی عنصر حس آرامشی یافته و دردی در حین درمان احساس نخواهد کرد.
اما پیشرفته ترین نوع بی حسی بدن، بی حسی با جت است. در این روش از بی حسی از هیچ گونه سوزن باریک و یا هیچ گونه تزریقی برای انتشار ماده بی حسی استفاده نخواهد شد بلکه انرژی مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از انرژی مکانیکی برای ایجاد فشار و پخش ماده بی حس کننده خواهد بود. این نوع از بی حسی به قدری قدرتمند و کارآمد بوده که برای انتشار یک دوز محلول بی حسی تنها به دهانه بسیاری کوچکی نیاز خواهد بود.
این نوع از بی حسی به دو صورت انجام می شود
1- با استفاده از انژکتوری که بدون سوزن بوده و با بدنه ای از جنس پلاستیک می باشد
با استفاده از این روش تنها 1 الی 2 دقیقه طول خواهد کشید تا محلول بی حسی تاثیر گذاشته و در بدن پخش شود فشار کمی بر پوست اعمال می شود
2- با استفاده از انژکتور بدون سوزن با بدنه استیل
در این روش مقدار بیشتری ماده بی حسی وارد بدن شخص خواهد شد زیرا فشار بیشتری بر پوست اعمال می شود
به طور کلی هرچه نحوه انجام کاشت مو با خونریزی بیشتری همراه باشد، درد بیشتری حس شده و نیاز به داروی بی حسی بیشتری خواهد بود. در بین روش های موجود برای انجام پیوند مو، کاشت مو به روش FUE با درد کمتری همراه خواهد بود.
طبق مطالعات انجام شده افرادی که از روش FUE برای درمان ریزش مو و طاسی خود استفاده کرده اند، نسبت به افرادی که تحت درمان توسط سایر روش های موجود نظیر FUT قرار گرفته اند، درد و ناراحتی کمتری گزارش کرده اند.
آیا می توان بی حسی پس از کاشت مو را کاهش داد؟
بی حسی پس از کاشت مو (Anesthesia after hair transplant) امری است که باید قبل از آن انجام شود. در واقع با توجه به مواد مختلفی که برای تزریق استفاده می شود طول دوره اثرات آن می تواند متفاوت باشد. از نوع مشخصی از ماده بی حسی برای کاشت دائم مو استفاده می شود.
این ماده دارای اثرات کوتاه مدتی است و نیاز نیست از این بابت نگرانی به خود راه دهید؛ زیرا بعد از این دوره بی حسی خود به خود از بین می رود و نیازی به کاهش بی حسی بعد از کاشت مو نیست.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک کاشت مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.