پوست و مو

اثرات ویتامین ث بر روی پوست

اثرات ویتامین ث بر روی پوست

>> اثرات ویتامین ث بر روی پوست

اگر هر روز صبح یک لیوان آب پرتقال می‌نوشید بهتر است این را بدانید که پوست تان هر روز از شما به خاطر این سوخت که برایش فراهم کرده‌اید؛ تشکر می‌کند.

ویتامین ث در سیستم ایمنی بدن نقش دارد و هم‌چنین به عنوان منبعی برای جوان‌سازی و محافظت پوست در مقابل عوامل مختلف به شمار می‌آید.

 

اثرات ویتامین ث بر روی پوست

 

بنابراین مصرف ویتامین ث باید جزیی جدایی ناپذیر از رژیم مراقبتی پوست شما باشد؛ درست مثل زمانی که پوست تان را می‌شویید و از کرم ضد آفتاب استفاده می‌کنید.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

در هر صورت تحقیقات ثابت کرده‌اند خانم‌هایی که ویتامین c بیشتری در رژیم غذایی‌شان دارند چین و چروک و خشکی پوست کمتری دارند.

نقش ویتامین c در کلاژن سازی پوست و هم‌چنین خاصیت آنتی اکسیدان آن سبب شده است تا مولکول حیاتی پوست نام گیرد. ویتامین ث موجود در رژیم غذایی و یا حتی فرم موضعی آن فواید ویژه‌ای برای سلول‌های پوستی دارد.

تحقیقات ثابت کرده است که ویتامین c حتی می‌تواند اثرات ضد اشعه UV داشته باشد.

البته دانشمندان معتقدند تعداد تحقیقات انجام شده برای پیدا کردن تمامی فواید ویتامین ث برای پوست تا به حال بسیار محدود بوده است و امیدوارند در آینده تاثیرات بیشتری از مولکول حیاتی پوست به دست بیاورند.

در ادامه تعدادی از عملکردهای ویتامین ث برای پوست را می‌خوانید.

 

>> محافظت در برابر اثر اشعه UV

وقتی که پوست در مقابل اشعه UV قرار می‌گیرد، مولکول‌های مخربی به نام رادیکال آزاد به سلول‌های پوست و کلاژن (که ساختار محافظتی پوست است )حمله می‌کنند.

 

اثرات ویتامین ث بر روی پوست

 

این اتفاق می‌تواند سبب آغاز فرآیند التهابی در پوست و منجر شدن به چین و چروک، لکه‌های ناشی از نور آفتاب و یا حتی سرطان پوست شود.

ویتامین ث از آسیبی که در اثر تابش اشعه UV بر روی پوست ایجاد می‌شود جلوگیری می‌کند.

البته این ویتامین یک ضد آفتاب نیست! چرا که نمی‌تواند اشعه‌های طیف UVA و UVB را جذب کند. اما اثر آنتی اکسیدانی آن باعث می‌شود از اثرات مخربی که  ممکن است به دلیل وجود رادیکال‌های آزاد ناشی از اشعه UV ایجاد شوند جلوگیری کنند.

زمانی که در معرض اشعه UV قرار می‌گیرید، سلول‌های سطحی پوست تان میزان انتقال‌گر های ویتامین ث را افزایش می‌دهند تا بتوانند ویتامین ث بیشتری از بدن جذب کنند و از پوست در مقابل این اشعه‌ها محافظت کنند.

اگر سوال تان این است که ویتامین c چطور از پوست در مقابل اشعه UV محافظت می‌کند؛ محققان به آن این گونه پاسخ داده‌اند که ویتامین c اجازه نمی‌دهد این اشعه‌ها ساختار ژنی DNA را تحت تاثیر قرار بدهند یا مواد التهابی را تحریک و ترشح کند.

هم‌چنین ویتامین ث از خودکشی سلول‌های پوستی (آپوپتوز )در این زمان جلوگیری می‌کند و بقای سلول‌های پوست را افزایش می‌دهد. هم‌چنین گزارش شده است که این اثر آنتی اکسیدانی ویتامین c در همراهی با ویتامین E بیشتر می‌شود.

نتایج برخی مطالعات هم نشان می‌دهد که استفاده از ویتامین ث اضافه شده به رژیم غذایی حتی باعث کاهش تعداد و سایز سرطان ناشی از این اشعه‌ها می‌شود.

 

>> برطرف کردن چین و چروک و آثار پیری پوست

ویتامین ث در کلاژن سازی پوست نقش دارد و همان طور که می‌دانید کلاژن برای ساخت لایه محافظتی اپیدرم ضروری است.

از طرف دیگر تعداد فیبروبلاست‎‌های پوستی که در ساخت کلاژن نقش دارند با افزایش سن کمتر می‌شود اما ویتامین ث باعث افزایش میزان تکثیر فیبروبلاست‌ها می‌شود.

مطالعات علمی مشخص کرده‌اند که رژیم غذایی سرشار از ویتامین c سبب بهتر شدن ظاهر پوست، کاهش میزان چین و چروک‌ها و از بین بردن زبری و خشکی پوست می‌شود.

هم‌چنین مصرف موضعی این ویتامین باعث می‌شود تغییرات ساختاری وابسته به سن کاهش پیدا کند و اثر آن در برخی تحقیقات بیشتر از رژیم غذایی سرشار از ویتامین c بوده است.

گفتیم که این ویتامین سبب تحریک کلاژن سازی میشود اما نقش دیگر و جالب توجه ویتامین c این است که سرعت تخریب کلاژن های پوست را کاهش می‌دهد و در نتیجه ساختار و بافت پوست دیرتر پیر می‌شود.

برای اثبات همین مساله مطالعه‌ای انجام شد و در آن به افراد گفته شد نصف صورتشان را با محصولی که حاوی ویتامین ث بود تغذیه کنند و برای نصف دیگر پوست محصول دیگری استفاده کنند که فاقد این ویتامین بود.

نتایج مطالعه بعد از 12 هفته بسیار جالب توجه بود! چون در آن قسمتی از صورت که کرم محتوی ویتامین استفاده شده بود چین و چروک‌ها کمتر بودند.

 

>> محافظت در برابر شرایط التهابی پوست

التهاب پوست می‌تواند نشانه مشکلات پوستی مثل درماتیت حساسیتی، آکنه و پسوریازیس باشد.

علامت آن هم خارش، خشکی و درد است.

ویتامین ث به عنوان یک ضد التهاب و اغلب همراه با مواد تغذیه‌ای دیگر (مثل ویتامین A، E و چربی‌های امگا ) برای حل این مشکلات و برای مقابله با آکنه پوستی می‌تواند مفید باشد.

البته تحقیقاتی که اثر ویتامین ث را به تنهایی نشان دهند در این زمینه کافی نیستند.

 

>> تسریع در بهبود زخم و سوختگی

بریدگی، سوختگی و آسیب‌های پوستی دیگر که بافت اسکار بر جای می‌گذارند؛ برای ترمیم پوست آسیب دیده به ویتامین ث نیاز دارند.

یکی از مشکلاتی که در کمبود ویتامین ث دیده می‌شود؛ تاخیر در ترمیم زخم است.

تحقیقات نشان داده‌اند در محلی که یک زخم وجود دارد بلافاصله سطح ویتامین c پایین می‌آید که می‌تواند نشان دهنده مصرف سریع این ویتامین در محل زخم باشد.

در این ناحیه واکنش‌های التهابی سبب ترشح رادیکال‌های آزاد می‌شوند که ویتامین ث با خاصیت آنتی اکسیدانی خود همراه با آن‌ها فرآیند پیچیده‌ای را به وجود می‌آورد که در نهایت به بهبود زخم منجر می‌شود.

البته مکانیسم‌های دقیق این واکنش‌ها هنوز به خوبی اثبات نشده است. هم‌چنین قسمتی از پوست که زخم شده است نیاز به کلاژن سازی جدید دارد که ویتامین c در این قسمت نیز می‌تواند کمک کننده باشد.

ویتامین ث روند ساخت سد سلولی جدید بر روی پوست را تسهیل می‌کند که در نهایت به ترمیم زخم منجر می‌شود.

چون دیده شده است این ویتامین روند تکثیر سلول‌هایی به نام کراتینوسیت را تحریک می‌کند که برای بستن قسمت سطحی زخم بر روی پوست ضروری می‌باشد.

مطالعات علمی دقیقا نشان داده‌اند که کمبود ویتامین ث سبب تاخیر در بهبود زخم و مصرف مکمل آن باعث تسریع در ترمیم می‌شود.

البته ممکن است سرعت آن در ترمیم آن قدر قابل توجه نباشد؛ اما مسلم است که کاهش ویتامین ث باعث می‌شود که زخم خیلی دیر خوب شود یا مثل بیماری اسکوروی باشد که فرد مبتلا کمبود ویتامین c شدید دارد و اصلا زخم‌هایش خوب نمی‌شوند!

هم‌چنین در درمان زخم‌های وابسته به فشار مثل زخم بستر از درمان خوراکی این ویتامین به همراه ویتامین E، روی و مواد تغدیه‌ای دیگر استفاده می‌شود.

>> تاثیر بالا در زیبایی و جوانی پوست

از آن جایی که ویتامین ث تعداد فیبروبلاست‌های پوستی را افزایش می‌دهد؛ این سلول‌ها کلاژن بیشتری می‌سازند و در نتیجه باعث می‌شوند پوست استحکام بالایی داشته باشد و نرم به نظر برسد.

از طرفی خط‌هایی که به خاطر چین‌های کوچک و ظریف روی پوست ایجاد شده است از بین می‌روند.

 

>> برطرف کردن خشکی و زبری پوست

مصرف بیشتر ویتامین ث از طریق رژیم غذایی سبب کاهش ریسک ابتلا به خشکی پوست می‌شود.

این ویتامین سبب تحریک ساخت لایه چربی روی پوست و نفوذ ناپذیری این لایه به آب می‌شود. یک مطالعه علمی هم نشان داد که مصرف ویتامین ث موضعی سبب کاهش زبری پوست در نمونه‌های مورد مطالعه شده بود.

البته نقش این ویتامین در خشکی پوست هنوز صد در صد مشخص نشده است.

 

>> روشن شدن پوست و از بین بردن لکه

امکان دارد ویتامین ث با کاهش ساخت ملانین (رنگدانه پوستی ) سبب روشن شدن پوست و رنگدانه های پوستی شود. فرم L-ascorbic acid این ویتامین دیده شده است که با ساخت بیش از حد پیگمان‌های ملانین تداخل ایجاد می‌کند.

اگرچه ممکن است ویتامین c به نسبت مواد روشن کننده دیگر پوست (مثل hydroquinone ) اثر کمتری داشته باشد اما ملایم تر است و برای پوست های حساس کاملا ایده آل می‌باشد.

البته برای حصول نتیجه بهتر و از بین بردن تغییر رنگ‌های نقطه‌ای پوست می‌گویند بهتر است ویتامین ث به همراه عصاره شیرین بیان استفاده شود.

کلینیک پوست و مو رز ارائه دهنده تمامی خدمات پوست و مو و زیبایی اعم از تزریق چربی و … می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *