فهرست مطالب
تخلیه جوش صورت در خانه به شیوه حرفه ای
تخلیه جوش صورت در خانه
جوش یا همان آکنه از جمله چیزهایی هستند که بسیاری از افراد در طول عمر خود با آن سروکار دارند. برخی تصور می کنند که جوش تنها در زمان نوجوانی و بلوغ به وجود می آید؛ اما افرادی هستند که پس از گذشت این دوران نیز همچنان دچار آکنه می شوند و برای رفع آن به فکر تخلیه جوش می افتند.
جوش به دلایل مختلفی ایجاد می شود که اصلی ترین و عمده ترین عامل آن تغییرات هورمونی در بدن است. به همین دلیل است که جوش در نوجوانی بیشتر از هر سنی دیگری مشاهده می شود. تغییر در میزان ترشح هورمون هایی همچون استروژن، پروژسترون و تستوسترون می تواند عاملی برای ایجاد آکنه باشد.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
در اغلب موارد افراد سعی می کنند که از طریق روش های خانگی و سنتی جوش های خود را از بین ببرند؛ اما در مواردی که تعداد جوش هایی که فرد می زند، زیاد باشد و به آسانی و با روش های خانگی درمان نشود بنابراین فرد می بایست به پزشک مراجعه کرده تا در صورت نیاز داروهای خاصی مصرف کند.
خطرات ناشی از تخلیه جوش در خانه
تخلیه جوش یکی از راه کارهایی است که بسیاری افراد به منظور از بین بردن جوش های خود انجام می دهند؛ اما قبل از انجام این کار باید به این نکته توجه داشت که آیا تخلیه جوش می تواند موثر باشد و در این صورت این تخلیه جوش می بایست به چه شکلی انجام شود.
در بسیاری از موارد تخلیه جوش نه تنها کمکی به بهبود جوش شما نمی کند بلکه آن را بدتر هم می کند. تخلیه جوش می تواند باعث زخم شدن محل آکنه یا بروز عفونت در آن ناحیه شود. همچنین این عفونت می تواند به سایر نقاط در بدن شا نیز منتقل شود.
گاهی تخلیه جوش می تواند به مویرگ هایی که در ناحیه جوش قرار گرفته اند نیز آسیب برساند و منجر به پاره شدن مویرگ ها و بروز زخم در آن ناحیه شود که این موضوع خود باعث دیر خوب شدن جوش و همچنین جای جوش می شود. حتی در مواقعی جای زخم ایجاد شده از تخلیه نادرست جوش برای همیشه باقی می ماند.
در مواقعی هم که تخلیه جوش به درستی انجام نشود ممکن است بخشی از عفونت جوش خارج شود اما بخش دیگری در آن باقی بماند سپس وارد جریان خون شود و نه تنها منجر به التهاب بافت در آن ناحیه می شود بلکه سبب ایجاد آکنه در سایر قسمت ها نیز خواهد شد.
زمان تخلیه جوش صورت در خانه
همه ما از دیدن ناگهانی یک لکه قرمز بر روی پوست خود به ویژه پوست صورت خود بسیار ناراحت می شویم. به همین دلیل است که اغلب هم پس مشاهده یک آکنه بر روی صورت خود به دنبال یک راهکار فوری برای تخلیه و از بین بردن آن هستیم.
هر چند که دستکاری و تخلیه جوش در خانه توصیه نمی شود و بهتر است که از دست زدن به جوش خودداری کنید و در صورت مشاهده جوش های زیاد و طولانی مدت حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا تحت درمان قرار گیرید.
اما با این حال در اینجا راهکار هایی هستند که گاهی می توانند برای از بین بردن و تخلیه جوش به شیوه درست آن کمک کننده باشند. یکی از مهمترین نکاتی در رابطه با آکنه و تخلیه و از بین بردن آن وجود دارد، زمان است. زمان یکی از فاکتورهای مهم در به موقع عمل کردن در مقابل جوش است.
اگر جوشی بر روی صورت یا نقطه دیگری از بدن شما ظاهر شد، در همان زمان و ساعات اولیه به مدت 20 تا 40 ثانیه بر روی آن یخ قرار دهید. این عمل منافذ را جمع می کند و قرمزی و التهاب ناشی از جوش شما نیز کمتر می نماید.
کمپرس یخ می تواند از بزرگ شدن و عفونی شدن جوش شما نیز جلوگیری کند. همچنین داروهایی که حاوی اسید سالیسیلیک هستند نیز می توانند باکتری ها را از بین ببرند و مانع از التهاب آکنه شما شوند تا دیگر نیازی به تخلیه جوش خود در خانه نداشته باشید.
هرگز سعی نکنید تا زمانی که جوش شما آماده پاکسازی و تخلیه نشده است آن را تخلیه کنید. تخلیه در زمان نادرست نه تنها کمکی به شما نخواهد کرد، بلکه هم به بافت های اطراف جوش ما آسیب وارد می کند و حتی باعث می شود تا آکنه شما بزرگتر به نظر برسد؛ بنابراین در تخلیه جوش زود وارد عمل نشوید.
زمان مناسب تخلیه جوش هنگامی است که سر آن کاملا سفید شده باشد و پوست روی آن کاملا شفاف، چرا که این سفیدی روی جوش به این معنا است که چرک آکنه شما به بالاترین سطح خود بر روی پوست رسیده است و آماده تخلیه است.
مراحل تخلیه جوش صورت در خانه
هنگامی که به زمان مناسب برای تخلیه جوش صورت خود رسیدید، با طی کردن مراحلی پشت سر هم و گام به گام می توانید جوش صورت خود را به درستی، به شیوه ای حرفه ای و کاملا بهداشتی تخلیه و پاکسازی کنید.
در مرحله اول می بایست برای جلوگیری از هر گونه آلودگی و ورود باکتری بیشتر به جوش خود، دست هایتان را کاملا با آب و صابون بشویید و تمیز کنید. سپس از یک حوله تازه و خشک به منظور خشک کردن دستانتان استفاده کنید.
توجه به این نکته بسیار ضروری است که در هنگام شستن و تمیز کردن دست ها حتما زیر ناخن ها نیز تمیز کنید. چرا که تمیز نبودن ناخن ها هم می تواند سبب شود تا عفونت در ناحیه ای که جوش زده است، بروز کند. همچنین ناخن ها می توانند به پوست شما در هنگام تخلیه جوش آسیب برسانند.
در مرحله دوم برای تخلیه جوش تمیز کردن و ضد عفونی کردن خود جوش است؛ که برای اینکار ابتدا باید سر یک گوش پاک کن را آغشته به الکل کنید و سپس به آرامی آن را بر روی محل جوش و اطراف آن بمالید. این کار هم جوش شما و نواحی اطراف آن را ضد عفونی می کند و تا حدودی سبب تسکین جوشتان می شود.
در مرحله سوم مقداری پنبه در دست داشته باشید و آماده تخلیه جوش خود باشید. هرگز سعی نکنید که جوش خود را با ناخن هایتان فشار دهید؛ زیرا این کار نه تنها کمکی به تخلیه درست و بهداشتی جوش شما نمی کند بلکه باعث ایجاد زخم نیز می شود.
مقداری پنبه را در دو سمت آکنه خود نگه دارید آنگاه به آرامی شروع به فشار دادن جوش از دو سمت مخالف بکنید. در این هنگام تنها یک درد لحظه ای که مربوط به سوراخ شدن نوک جوش است را احساس می کنید که سریعا هم برطرف می شود.
در غیر این صورت اگر درد به وجود آمده به سرعت برطرف نشد و چرک به راحتی از آن خارج نشده این معنا است که جوش شما هنوز آماده تخلیه کردن نیست و شما باید به آن زمان بدهید؛ بنابراین در این حالت اصلا سعی نکنید که با ایجاد فشار بیشتر بخواهید آکنه خود را تخلیه کنید.
بنابراین به طور کلی تا حد امکان از دست کاری و تخلیه جوش صورت خود در خانه خودداری کنید. مگر آنکه آکنه صورت شما به گونه ای باشد که طبق توضیحات گفته شده آماده برای تخلیه کردن باشد. در غیر این صورت با دستکاری کردن جوش خود تنها آن را بدتر کرده و بیشتر به جوش و نواحی اطراف آن آسیب وارد می کنید.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.