پوست و مو

دلایل ریزش مو در کودکان چیست

دلایل ریزش مو در کودکان چیست

دلایل ریزش مو در کودکان چیست

ریزش مو در کودکان یک عارضه شایع و مهم است و در برخی موارد می تواند به عنوان یک مشکل دشوار و چالش برانگیز نیز تلقی شود. ریزش مو در گروه کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، زیرا در این گروه سنیِ رو به رشد با پیامدهای روانشناختی قابل توجه تری همراه است و الگوی هایی دارد که با آنچه در بزرگسالان مشاهده می شود متفاوت است.

دلایل ریزش مو در کودکان چیست

این مشکل ریزش مو برگشت ناپذیر می تواند برای والدین و بچه ها نگران کننده باشد. تشخیص این بیماری و پیدا کردن راه حل برای بیمار نیز مشکل است. به همین دلیل مدیریت در این کار لازم است زیرا این امر در رشد روانی و جسمی طبیعی کودکان تأثیر دارد.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

دلایل ریزش مو در کودکان چیست

رشد طبیعی مو

برای درک کامل ریزش مو در دوران کودکی ، درک اساسی از رشد طبیعی مو ضروری است.  به طور کلی ، در 22 هفته از زندگی داخل رحم ، جنین در حالِ رشد، تمام فولیکول های مو تشکیل می شوند. در این مرحله تقریباً یک میلیون فولیکول مو روی سر وجود دارد.

موهای روی پوست سر در حدود 0.3-0.4 میلی متر در روز یا حدود 6 اینچ در سال رشد می کنند. در هر زمان معینی ، تعداد موها در یکی از سه مرحله رشد و ریختن قرار خواهد گرفت: آناژن ، کاتاژن و تلوژن. هر مرحله دارای مشخصات خاصی است که طول مو را تعیین می کند.

هر سه مرحله به طور همزمان اتفاق می افتند. یک رشته مو ممکن است در مرحله آناژن باشد ، در حالی که دیگری در مرحله تلوژن است.

عفونت ها

علل احتمالی ریزش مو در کودکان وجود دارد که به طور گسترده ای توسط عفونت ، دلایل جسمی ، دلایل خود ایمنی و علت واکنشی طبقه بندی می شوند.

کرم حلقوی پوست سر (تینا کاپیت) یکی از دلایل شایع ” ریزش مو ” است اما اغلب به دلیل ارتباط با یافته های پوست سر از جمله یک ضایعه دایره ای قرمز ، ریزش مو و یک حاشیه پوسته پوسته شده ممکن است به راحتی تشخیص داده شود. عفونت های باکتریایی می تواند یکی از دلایل ریزش مو باشد.

این عفونت شبیه به عفونتهای قارچی سر است که  پوسته پوسته می شود. اما به جای اینکه ناشی از عفونت قارچی باشد ، اغلب توسط باکتری های استاف اورئوس ایجاد می شود.

علت های طبیعی

نوازش موها می تواند یک عادت برای نوزادان و کودکان نوپا باشد ، درست مثل مکیدن انگشت شست ، مکیدن پستانک یا مالیدن پتو.

معمولاً وقتی بچه ها حدود دو یا سه سال سن دارند ، این عادت های آن ها ، متوقف می شود ، اگرچه بعضی از آنها تا سه یا پنج سالگی به این عادت  ادامه می دهند. شما باید این عادت های نوازش مو را نادیده بگیرید ، زیرا گاهی اوقات باعث ریزش مو می شود ، می توانید موهای کودک خود را کوتاه نگه دارید و یا سعی کنید در صورت ناراحتی او را به یکی از آن عادت های دیگر  سوق دهید.

آلوپسی انقباضی یکی دیگر از شرایط رایج است که در آن ریزش مو در اثر بستن مو ها با کِش محکم  یا بستن مو به صورت دم اسبی ایجاد می شود. همچنین در نوزادان به دلیل مالش مداوم روی تشک، ممکن است  موهای پشت سر آنها ریزش داشته باشد.

تریکوتیلومانیا یک بیماری نگران کننده تر است که به اختلال وسواس (OCD ) مربوط می شود. این بیماری تریکوتیلومانیا محدود به کودک یا نوجوان تعریف می شود که سریع موهای خود را از کش بیرون میکشند ، قبل از کشیدن یا هنگام تلاش برای مقاومت در برابر کشیدن مو ، لذت میبرند و هنگام بیرون کشیدن مو ، احساس رضایت ،  تسکین دارند.

این کودکان ریزش موی قابل توجهی دارند و اغلب به روانپزشک کودک یا روانشناس متخصص در تریکوتیلومانیا نیاز به درمان دارند.

علت های خود ایمنی

تصور می شود که آلوپسی آرئاتا یک اختلال خود ایمنی شناخته شده است. (سیستم ایمنی کودک به فولیکول های مو حمله می کند). که باعث ریزش کامل مو در لکه های گرد یا بیضی در پوست سر یا قسمت دیگری از بدن می شود.

شرایط خود ایمنی مشابهی وجود دارد ، به نام های آلوپسیا توتالیس و آلوپسیا جهانی ، که در آن ریزش مو به طور گسترده دیده  می شود. آلوپسی آرئاتا اغلب با عفونت قارچی اشتباه گرفته می شود.

برخلاف عفونت قارچی ، آلوپسی آرئاتا باعث ایجاد لکه های صاف و گرد روی پوست سر و بدون هیچگونه قرمزی یا پوسته پوسته شدن است. درمان ها برای این بیماری شامل تزریق استروئید و برخی داروهای موضعی (مانند ماینوکسیدیل ، کرم آنترالین یا کرم های استروئیدی با دوز بالا) است. خوشبختانه ، رشد مو اغلب به خودی خود اتفاق می افتد.

Alopecia totalis و alopecia universalis مشابه آلوپسی آرئاتا است ، به جز اینکه کودک تمام موهای پوست سر ( alopecia totalis) یا کلیه موهای پوست سر و کلیه موهای بدن را از دست می دهد ( alopecia universalis). شانس موفقیت در درمان و رشد مجدد مو برای آلوپسی توتالیس و آلوپسی جهانی در مقایسه با آلوپسی آرئاتا کمتر است.

یک متخصص پوست و مو در کودکان می تواند به فرزند شما در درمان هر یک از این اختلالات کمک کند.

علل واکنشی

یکی از دلایل کلاسیک و پیرو سبک قدیم  که بیشتر مردم به آن فکر میکنند ریزش مو به دلیل وجود سرطان است. اگرچه این قطعاً می تواند باعث ریزش مو شود ، اما معمولاً معالجه سرطان مانند شیمی درمانی یا پرتودرمانی (آناژن افلوویوم) باعث ریزش مو می شود و خود سرطان نیست.

کودکان مبتلا به تلوژن افلوویوم موهای خود را که اغلب در توده های بزرگ برای چند هفته یا چند ماه ادامه می یابد ، ادامه می دهند تا جایی که ممکن است موهایشان بطور قابل توجهی نازک باشد.

اما پس از آن تقریباً در مدت شش ماه موهایشان دوباره شروع به رشد می کنند.

علت های دیگر ریزش مو

علاوه بر عفونت قارچی ، کشیدن مو ، آلوپسی کششی و سایر علل ریزش مو که در بالا ذکر شد ، علت های دیگر ریزش مو می تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. اختلالات تیروئید ، از جمله کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید
  2. بیماری هایی مانند لوپوس اریتماتوز سیستمیک ، دیابت قندی یا کم خونی فقر آهن
  3. سوء تغذیه
  4. سمی بودن ویتامین A

شما معمولاً انتظار داشتید که کودک شما در صورت بروز هر یک از این اختلالات علائم دیگری داشته باشد. به عنوان مثال ، سمیت ویتامین A همچنین باعث سردرد ، تغییر دید ، تحریک پذیری ، استفراغ و ضعف افزایش وزن و غیره می شود.

ریزش مو همچنین می تواند ناشی از ناهنجاری های ساختاری ساقه مو باشد ، که معمولاً منجر به شکستگی آسان و موهای خشک و شکننده می شود. یک متخصص پوست و مو در کودکان معمولاً با دیدن  موهای زیر میکروسکوپ می تواند این نوع ناهنجاری ها را تشخیص دهد.

چه موقع  راجع به آلوپسی یا ریزش مو کودکمان به پزشک مراجعه کنیم ؟

  1. بدون هیچ دلیل واضحی ریزش مو دارد
  2. خارش در پوست سر
  3. بدحالی علاوه بر ریزش مو

اگر فرزند شما در مناطق زیادی موهای خود را از دست می دهد و نسبت به آن احساس ناراحتی میکند ، ممکن است ایده خوبی باشد که به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *