فهرست مطالب
رنگ کردن مو ها و عوارض آن
در این مقاله می خواهیم به عوارض رنگ کردن مو ها بپردازیم. در ابتدا کمی به بررسی ساختار مو می پردازیم. پس با ما همراه باشید.
ساختار مو
توجه به این نکته ضروری است که مو بخشی از پوست بدن ما می باشد. درحقیقت آن بخشی از مو را که ما می بینیم و روی پوست مانند زائده وجود دارد، ساقه مو نام دارد و به قسمتی از مو که قابل دیدن نیستند و در زیر پوست قرار دارد، ریشه ی مو گفته می شود. لایه بیرونی پوست که اپیدرم نامیده می شود، در محل هایی به داخل لایه زیرین(لایه درم)، فرو رفته و کیسه هایی به نام فولیکول تشکیل می دهند که مو ها در آن جا ساخته شده، رشد می کنند و به سطح پوست می رسند. موها فاقد حس هستند چرا که اگر حس داشتند با هر بار کوتاه نمودن موها، درد شدیدی برای فرد به وجود می آمد.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
وظایف مو
مو در سطح بدن وظیفه محافظت و پوشش را دارا می باشد. نوعی سد دفاعی در روی پوست برای ورود میکروب ها و باکتری ها به داخل بدن می باشد. مو نقش مهمی در سلامت پوست را دارد.
بر روی سر انسان ها حجم مو در مقایسه با نقاط دیگر زیادتر است که چه بسا به زیبایی فرد کمک شایانی می کند. همان قدر که این حجم به زیبایی و مراقبت از سر و جمجمه کمک میکند، قاعدتا باید محافظت بسیار زیادی برای آن انجام داده شود.
انواع رنگ کردن مو ها
امروزه برای افزون تر کردن زیبایی موی سر، رنگ های مصنوعی و طبیعی مختلفی در بازار وجود دارند. رنگ کردن مو ها طرفداران بسیار زیادی به خصوص در خانم ها پیدا کرده اند. رنگ های طبیعی همانند حنا و قهوه ضرر خیلی کمتری نسبت به مواد شیمیایی موجود در رنگ های مصنوعی دارند. حتی برخی از این مواد طبیعی مانند حنا، سبب تقویت ریشه ی مو و سر حال شدن ساقه ی مو ها می شوند. رنگ کردن مو ها با روش مصنوعی را می توان به دو دسته ی موقتی و دائمی تقسیم کرد. رنگ های موقت فقط به بیرونی ترین لایه ساقه مو نفوذ می کنند و با شستن سر با شامپو از بین می روند. اما تاثیر و نفوذ رنگ های دائمی بیشتر از رنگ های موقتی می باشد.
پراکسید هیدروژن، ماده اصلی در رنگهای دائمی مصنوعی، رنگ طبیعی موی شما را از بین می برد و پراکسید به مو آسیب می رساند.
بررسی عوارض رنگ کردن مو ها
رنگ کردن مو ها همواره عوارضی برای مو ها به دنبال دارد. رنگ های مصنوعی به دلیل داشتن مواد شیمیایی داخل خود، علاوه بر آسیب زدن به ساقه مو با از بین بردن مولکول های چربی سطح خارجی خود، به سطح داخلی تر مو افراد هم نفوذ کرده و مولکول های سازنده ی رنگ طبیعی موها واکنش داده و سبب باعث آسیب به آن می شوند.
همانطور که می دانید مو از نوعی پروتئین به نام کراتین ساخته شده که رنگ کردن موها سبب تجزیه قسمتی از این پروتئین می شوند. با تجزیه شدن پروتئین ها، ضخامت بافت مو کاهش پیدا کرده و در واقع مو ضعیف می شود. لازم به ذکر است که میزان روشن بودن رنگ موی مصنوعی، با میزان کاهش ضخامت مو رابطه دارند؛ بدین معنا که هر چقدر رنگ مو مصنوعی روشن تر باشد، میزان آسیب به مو و کم شدن ضخامت آن بیشتر است. پس با این وجود می توان گفت رنگ کردن مو ها با رنگ های تیره تر آسیب کمتری به موها وارد می کنند.
رنگ کردن مو ها و آلرژی
در اینجا به بررسی رنگ کردن مو ها و آلرژی احتمالی می پردازیم. آلرژی نوعی واکنش بدن در مقابل موادی است که حساسیت ایجاد می کنند. حساسیت و علائم آلرژیک سبب قرمزی، خارش، التهاب، آبریزش بینی و … می شود. رنگ کردن مو ها به دلیل داشتن مواد شیمیایی در ترکیب خود، می توانند آغاز کننده ی واکنش های آلرژیک باشند. . به همین دلیل به افرادی که اگزما و پسوریازیس دارند، رنگ کردن مو ها پیشنهاد نمی شود.
ابتلا به سرطان فقط با رنگ کردن مو ها
با تیتر بالا ممکن است ترس به جان شما افتاده باشد که حتی تصمیم گرفته باشید دیگر به هیچ وجه موهای خود را رنگ نکنید. اما نگران نباشید؛ مخاطب ما کسانی هستند که مدت زیادی است در فواصل زمانی کم اقدام به رنگ کردن مو ها می کنند. این افراد باید هوشیار باشند که امکان مبتلا شدن انها به سرطان و به ویژه سرطان دستگاه لنفاوی بدن، حدود یک سوم بیشتر از دیگر افراد جامعه می باشد. رنگ موهای مصنوعی به دلیل تاثیری که روی غدد درون ریز بدن می گذارند، امکان ابتلا به سرطان سینه را نیز تا حدود زیادی در خانم ها افزایش می دهند. این ها بخشی از عوارض رنگ کردن مو ها می باشد. به زنان باردار توصیه می شود از رنگ کردن مو ها بپرهیزند.
عوارض رنگ کردن مو ها
رنگ کردن مو ها و مشکلات تنفسی
رنگ کردن مو ها می تواند سبب مشکلات تنفسی شود. اختلال در نفس کشیدن و در موارد شدیدتر آسم، بیشتر برای آرایشگران و کسانی که به میزان زیاد در معرض رنگ مو و مواد شیمیایی موجود در آن می باشند، اتفاق می افتد. رنگ کردن مو ها و استنشاق مداوم مواد شیمیایی رنگ ها، باعث سرفه، گلو درد و التهاب ریه می شود
ضایعه روی پوست از عوارض رنگ کردن مو ها
ضایعه های پوستی در افرادی که به رنگ مو حساسیت دارند، به وجود می آیند. بیشتر اوقات این ضایعه ها در محل هایی که رنگ مو با پوست افراد درتماس قرار بگیرد، پدید می آیند که با مشاهده این گونه ضایعه ها حتما باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. ضایعه روی پوست از دیگر عوارض رنگ کردن مو ها می باشد.
شکنندگی موها از دیگر عوارض رنگ کردن مو ها
همانطور که در بالا اشاره شد، مواد شیمیایی رنگ های مصنوعی وقتی وارد بافت مو می شوند، علاوه نازک و ضعیف نمودن تار مو، به دلیل خشک شدن این مواد شیمیایی داخل بافت مو، سبب شکنندگی موها می شوند و همین امر باعث ” ریزش مو در زنان ” می شود. با رنگ کردن مو ها، مواد شیمیایی موجود در رنگ موها سبب کاهش رطوبت داخل مو شده و موها به حالت خشک و شکننده درمی آیند.
رنگ کردن مو ها و کاهش درخشندگی موها
اگر رنگ کردن مو ها به صورت مکرر اتفاق بیفتد، باعث کاهش شفافیت و درخشندگی مو ها می شود.
نکاتی برای کاهش اثرات منفی رنگ کردن مو ها
در وهله ی اول باید گفت تا آنجا که امکان دارد از رنگ موهای مصنوعی کمتر استفاده کنید چرا که هرچقدر کارخانجات مختلف مدعی استفاده نکردن از مواد شیمیایی در ترکیب محصولات خود باشند، باز هم میزان قابل توجهی از مواد شیمیایی درون تمام رنگ موها یافت می شود.
قبل استفاده از هر نوع محصولی ابتدا بهتر است تست حساسیت به آن انجام شود، تا از ایجاد هرگونه حساسیت مانند قرمزی، تاول، التهاب، خارش پوست و یا خارش چشم، جلوگیری کرد. برای تست رنگ مو هم بهتر است میزان کمی از آن را روی پوست دست امتحان می کنیم. اگر علایم بالا را روی دست دیدیم، باید از رنگ کردن مو ها با آن رنگ مو خودداری نماییم.
بهتر است رنگ کردن مو ها را در فضای با تهویه مناسب انجام دهید. در مکان با تهویه ی نا مناسب سوزش و خارش چشم، سوزش بینی و گلو بیشتر می شود.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید. همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.