فهرست مطالب
آنژیوم گیلاسی و درمان آن
آنژیوم گیلاسی و درمان آن
آنژیوم گیلاسی را می توان نوعی عارضه پوستی دانست که در اکثر مواقع در سنین بالا قابل مشاهده شدن است. در واقع این عارضه نوعی خال های گوشتی است که به رنگ قرمز روشن بر روی پوست ظاهر می شود و در صورتی که درمان های مناسب با آن صورت نگیرد امکان افزایش آنها بر روی سطح پوست بیشتر می شود.
در واقع آنژیوم گیلاسی می تواند در برخی از مواقع به بروز سرطان پوست بیانجامد. همچنین امکان خونریزی در این عارضه در صورتی که به آن ضربه ای وارد شود، وجود دارد. ممکن است برای درمان این خال های گوشتی از روش های متفاوتی در این خصوص استفاده شود.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
به همین دلیل هر زمانی که این خال های غیر طبیعی را بر روی سطح پوست خود مشاهده کردید حتما به پزشک مناسبی مراجعه کنید تا در مراحل اولیه بتوانند درمان ها را شروع کنند. در این صورت روند بهبودی سریع تر اتفاق خواهد افتاد.
آنژیوم گیلاسی چیست؟
آنژیوم گیلاسی را رشد نوعی خال قرمز گوشتی می نامند که ممکن است در همه نقاط پوست بدن به وجود بیاید. در بیشتر مواقع خال گوشتی نوعی تومور خوش خیم است که به آنژیوما سالخورده یا لکه های کمپل دمورگان نیز نامیده می شوند.
ایجاد این عارضه را می توانید در افراد بالای 30 سال بیشتر مشاهده کنید و افراد کم سن کمتر دچار این مشکل پوستی می شوند. در واقع رنگ قرمز آنژیوم گیلاسی به دلیل تجمع رگ های خونی کوچک در درون آنهاست که ظاهری قرمز رنگ را به این خال بخشیده است.
در بیشتر مواقع نیاز نیست که در مورد ایجاد این عارضه در پوست خود نگران باشید؛ اما در صورتی که شاهد خونریزی یا تغییر شکل در اندازه و رنگ آنژیوم گیلاسی بودید حتما با پزشک متخصص پوست در این زمینه مشورت کنید.
زیرا ممکن است در صورتی که این خال های گوشتی در پوست شما زیاد شوند این علائم نشان دهنده سرطان پوست باشد. به همین دلیل تعداد این خال ها بر روی پوست به مرور زمان می تواند افزایش پیدا کند که باید در این مورد بسیار محتاط عمل کنید.
آنژیوم گیلاسی به چه دلایلی ایجاد می شود؟
در مورد نحوه پیدایش آنژیوم گیلاسی نمی توان به طور دقیق اطلاعات علمی در این زمینه یافت. در واقع علت های ایجاد این عارضه بر روی پوست در بسیاری از مواقع ناشناخته است. با این حال عوامل مختلفی را در ایجاد آنژیوم گیلاسی می توان سهیم دانست. برخی از عواملی که در ایجاد خال گوشتی نقش دارند را می توان اینگونه بیان کرد.
- یکی از این موارد را می توان عامل ژنتیکی دانست. این عامل می تواند در ژن برخی از افراد وجود داشته باشد. از این طریق افراد خاصی ممکن است که به آن دچار شوند.
- مورد دیگری که می تواند بر روی پوست تاثیرات منفی بر جای بگذارد را می توان آب و هوا دانست. به طبع نور خورشید می تواند یکی از این عوامل باشد که در ایجاد آنژیوم گیلاسی نقش موثری دارد. نورهای فرابنفش می تواند بر روی پوست به ایجاد این خال ها بیانجامد. به همین دلیل هرگز در معرض نور خورشید بدون استفاده از کرم ها ضد آفتاب قرار نگیرید.
- مواد شیمیایی بسیاری وجود دارد که قرار گرفتن در مجاورت آنها می تواند خال گوشتی را بر روی پوست شما ایجاد کند. برای این منظور از تماس مستقیم با مواد شیمیایی اجتناب کنید.
- برخی از افراد دارای بیماری های پوستی خاصی هستند. از آنجایی که ایجاد آنژیوم گیلاسی بر روی پوست ایجاد می شود و نوعی عارضه پوستی است می توان گفت که امکان ایجاد آن بر روی پوست های حساس و بیمار بیشتر است.
- افزایش سن و سال را می توان عامل دیگری در ایجاد آنژیوم گیلاسی دانست. در واقع این عارضه در افرادی که بالای 30 سال دارند بیشتر مشاهده می شود.
همچنین در بیشتر مواقع و تا 75 درصد در افرادی که بالای 75 سال سن دارند نیز آنژیوم گیلاسی می تواند تغییر پیدا کند و افزایش یابد. به همین دلیل افزایش سن یکی از مهمترین دلایلی است که به بروز این عارضه می انجامد.
شکل آنژیوم گیلاسی چگونه است؟
آنژیوم گیلاسی مانند خال گوشتی هستند که بر روی پوست وجود دارند. در بیشتر مواقع این خال ها به رنگ قرمز روشن هستند که به اشکال دایره و بیضی قابل مشاهده شدن است. در واقع اگر بخواهیم قطر آنژیوم گیلاسی را در نظر بگیریم می توانیم بگوییم که تا یک چهارم اینچ می تواند قطر داشته باشد.
در برخی از موارد ممکن است این خال ها مانند پوست شما صاف و مسطح باشند و در بعضی از شرایط افزایش قطر و ضخامت پیدا کنند. همچنین این خال ها بر روی تنه، بازوها، پاها و شانه ها بیشتر از سایر نقاط پوست ممکن است دیده شوند و رشد کنند.
برای نگهداری از این خال های گوشتی باید نهایت دقت و توجه را به خرج دهید؛ زیرا در صورتی که هر گونه فشار، خارش و برشی بر روی این خال ها ایجاد شود می تواند خونریزی در آنها را ایجاد کند. به همین دلیل از دست زدن به آنها تا حد ممکن خودداری کنید.
درمان آنژیوم گیلاسی چگونه است؟
آنژیوم گیلاسی (cherry angioma) از آنجایی که نوعی خال گوشتی است در بیشتر مواقع نیازی به درمان آن وجود ندارد؛ زیرا نمی تواند بسیار خطرناک باشد؛ اما برخی از افراد به دلایل زیبایی شناختی می خواهند که از شر این خال ها خلاص شوند. به همین دلیل روش های متفاوتی را می توان برای از بین بردن آنژیوم گیلاسی پیشنهاد داد.
لازم به ذکر است که در برخی از مواردی که این خال ها داری برآمدگی زیادی هستند ممکن است کمی خونریزی مشاهده شود که جای نگرانی در این مورد نیست. در زیر به روش هایی اشاره می کنیم که می توانید برای از بین بردن خال گوشتی مورد استفاده قرار دهید.
- جراحی کرایو را می توان یکی از روش های مناسب برای حل این معضل دانست. در این روش در واقع آنژیوم گیلاسی را با استفاده از نیتروژن مایع فریز می کنند. سرمای شدید می تواند این خال گوشتی را به راحتی از بین ببرد.
همچنین روشی بسیار کارآمد و سریع برای درمان این عارضه می تواند باشد. این روش به صورت سرپایی و در یک جلسه انجام می شود و مایع مورد نظر در مدت زمان ده ثانیه بر روی خال مورد نظر اسپری می شود. دوره بهبودی آن نیز طولی نمی کشد و نیازی به مراقبتهای خاص بعد از این درمان نیست.
- استفاده از جریان الکتریکی برای سوزاندن آنژیوم گیلاسی توسط یک میله بسیار نازک صورت می گیرد. در واقع در این روش خال مورد نظر با سوزاندن از بین می رود. برای اینکه به مناطق دیگر پوست در این روش آسیبی وارد نشود معمولا در اطراف آنژیوم گیلاسی از پد های مخصوصی بر روی پوست استفاده می کنند.
- استفاده از لیزر پال رنگی PDL می تواند در از بین بردن خال گوشتی نقش موثری داشته باشد. این لیزر در واقع دارای پرتویی به رنگ زرد بسیار غلیظ است که می تواند با ایجاد گرمایی زیاد این ضایعه را از بین ببرد.
در این درمان نیازی به بستری شدن نیست؛ زیرا به صورت سرپایی قابل انجام شدن است. همچنین با توجه به تعداد خال های گوشتی شما ممکن است درمان تا چند جلسه نیز به طول بیانجامد. ممکن است کبودی بسیار کمی را نیز بعد از لیزر مشاهده کنید.
- تراشیدن آنژیوم گیلاسی که توسط برش در این نواحی صورت می گیرد می تواند به برداشتن این خال های گوشتی منجر شود. بعد از برش در نواحی پوست بخیه زده می شود.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.