فهرست مطالب
درمان سلولیت
آیا شما هم تا به حال متوجه توده های غیر معمول زیر پوست خود شده اید؟ اگر به دنبال درمان این توده ها هستید، لازم است راجع به سلولیت و راه های درمان آن بیشتر بدانید.
به انباشته شدن چربی یا برخی مواد زاید، به شکل گلوله در زیر پوست، سلولیت می گویند. نواحی تشکیل این توده های چربی در قسمت ران، باسن، لگن، شکم، قسمت پایین کمر، قسمت های پشت و داخل بازوها، قسمت های داخلی زانو، بالای کمر و زیر شانه ها و مچ پا است.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
طبق گفته پزشکان می توان این گونه بیان کرد که سلولیت یک نوع مسمومیت بافت های ارتباطی بدن است. فشار عصبی، نداشتن برنامه غذایی مناسب، کمبود پروتئین در بدن و مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته ای، از جمله مواردی هستند که باعث ایجاد چنین پدیده ای می گردند. سلولیت معمولاً در خانم ها نسبت به آقایان، بیشتر مشاهده شده است.
اگر شما از وجود سلولیت در بدنتان رنج می برید، باید گفت نگران این امر نباشید زیرا افراد زیادی مانند شما از این عارضه رنج می برند. خوشبختانه، متخصصان پوست در این زمینه مطالعات بسیاری انجام داده و به نتایج مطلوبی دست یافته اند. اینک شما را با روش های درمان سلولیت بیشتر آشنا خواهیم کرد.
روش های درمان سلولیت
از جمله روش های درمان این بیماری شامل موارد زیر است:
با استفاده از امواج صوتی و یا لیزر درمانی می توان این توده ها را به راحتی محو کرد. همچنین همانطور که گفتیم تحرک و انجام ورزش های مناسب در حذف این توده های چربی بسیار تاثیرگذار است؛ بنابراین با انجام تمرینات ورزشی و کمک به کاهش وزن می توانید در روند درمان سلولیت تاثیر مثبتی بگذارید.
استفاده از برخی کرم ها و لوسیون ها نیز به درمان موثر این توده ها کمک می کنند. درمان با اولتراسونیک نیز یکی دیگر از روش های درمان سلولیت (Cellulite treatment) به شمار می رود. با استفاده از روش های ذکر شده و با مراجعه به پزشک معالج، می توانید در کاهش سلولیت یا همان بافت چربی اقدام کرده و از آن رهایی یابید.
آیا سلولیت همان چاقی است؟
گاهی اوقات برخی افراد تصور می کنند که علائم سلولیت همان علائم چاقی بوده و آن ها را نادیده می گیرند؛ اما در اینجا تفاوت های این دو را برای شما آشکار می کنیم. اگر چه پوست افراد چاق شل می شود، اما همچنان صاف باقی می ماند. در بیماری چاقی، چربی در نقاط مختلف بدن به طور مساوی تقسیم می شود. فرد چاق در سطح پوست خود احساس درد نداشته و چاقی او ارتباطی با هورمون خاصی ندارد. داشتن رژیم کم کالری به این افراد در درمان چاقی کمک می کند.
در حالی که این موارد در سلولیت متفاوت است. در زائده بافت چربی، پوست افراد دارای فرورفتگی یا برآمدگی است. داشتن رژیم کم کالری تاثیر چندانی ندارد. چربی در نقاط مخصوص بدن مشاهده می شود. کاهش مصرف نمک در غذا تاثیرگذار است.
سلولیت در مردان به ندرت به وجود می آید و بیشتر در بانوان دیده شده است. این بیماری با هورمون استروژن مرتبط بوده و با ایجاد فشار در آن منطقه، فرد احساس درد می کند.
عوامل به وجود آمدن سلولیت چیست؟
همانطور که گفتیم، عوامل ژنتیکی و جنسیت در به وجود آمدن بافت چربی، نقش دارند. طبق مطالعاتی که توسط کارشناسان انجام گرفته، افرادی که در خانواده آن ها سلولیت مشاهده شده، احتمال دچار آن ها به این عارضه نسبت به سایر افراد بیشتر است. از این رو می توان گفت عامل ژنتیک در به وجود آمدن بافت چربی بسیار تاثیرگذار است.
تغییراتی که در هورمون های زنانه به وجود می آیند باعث ایجاد سلولیت می شود. به نظر می آید که هورمون زنانه استروژن در ایجاد این پدیده، مخصوصاً در نواحی ران و باسن، نقش دارد. از این رو بانوان نسبت به آقایان، بیشتر دچار این عارضه می شوند.
نداشتن رژیم و برنامه غذایی مناسب از دیگر عوامل ایجاد بافت چربی در افراد است. استفاده از انواع غذاهای کنسروی، سس ها، نوشابه ها، غذاهای سرخ شده با روغن ناسالم، استفاده از چیپس و پفک در به وجود آمدن سلولیت نقش دارند. پس با کاهش مواد غذایی ناسالم، می توان روند درمان را سریعتر کرد.
افزایش بی رویه وزن در بروز این عارضه تاثیرگذار است. با وجود چربی بیشتر در بدن، احتمال مبتلا شدن به آن افزایش پیدا می کند. از این رو پزشکان متعددی، حفظ تناسب اندام و کاهش وزن در افراد مبتلا به سلولیت را بسیار توصیه می کنند.
با افزایش سن، احتمال مشاهده بافت چربی در بدن بالا می رود. ممکن است اشخاص جوان نیز به این عارضه مبتلا شوند، اما در افراد مسن، به دلیل نازک شدن پوست، بیشتر دیده می شود. با افزایش یافتن چربی و شل شدن پوست ، احتمال ابتلا به سلولیت بیشتر می شود.
استرس، فشار عصبی و خستگی های طولانی در ایجاد این عارضه نقش داشته و باعث تشدید آن می گردد. از این رو جهت داشتن بدنی سالم، متخصصان بسیاری، به حفظ آرامش و استراحت کافی طی شبانه روز تاکید دارند.
عدم تحرک و فعالیت های ورزشی در بروز سلولیت نقش دارد. ممکن است افراد زیادی به دلیل مشغله های کاری، نتوانند زمان زیادی را به ورزش کردن اختصاص دهند؛ اما همانطور که می دانید، کسانی که ورزش می کنند از بدن سالم تری برخوردار بوده و احتمال ایجاد بافت چربی در آن ها کاهش می یابد.
روش های درمان خانگی و تاثیرگذار در درمان سلولیت
انجام نرمش و حرکات ورزشی در کاهش سلولیت نقش دارد. روزانه با انجام چند حرکت ورزشی ساده در درمان خود پیش قدم باشید. همچنین با ورزش کردن می توانید از جسم و روح سالم تری برخوردار شوید.
با اصلاح برنامه غذایی، می توانید از ایجاد بافت های چربی تا حد بسیار زیادی جلوگیری کنید. استفاده بیشتر از میوه ها و سبزیجات و حذف مواد غذایی ناسالم، در سلامت شما نقش داشته و باعث کاهش سلولیت می شود.
ترک عادات ناپسند که برای سلامتی مضر هستند، به شما در درمان این عارضه کمک می کند. ترک سیگار و عاداتی مضر از این قبیل، در حفظ سلامتی و داشتن سبک زندگی سالم برای هر انسانی تاثیرگذار خواهد بود. از این رو عادت های نادرست زندگی خود را تغییر دهید.
ماساژ دادن نقطه ای که درگیر سلولیت است، به بهبود آن کمک می کند. این امر باعث می شود تا گردش خون در بدن به خوبی صورت گرفته و از تجمع مایعات اضافی جلوگیری می کند. استفاده از کرم گیاهی و ماساژ آن نقطه نیز می تواند موثر باشد؛ اما قبل از استفاده، جهت عدم حساسیت، کمی از کرم را امتحان کنید.
با استفاده از نوشیدن قهوه نیز می توانید به کاهش بافت چربی در بدن خود کمک کنید. نوشیدن قهوه در گردش بهتر خون در بدن تاثیرگذار است. از این رو می توان به عنوان یک درمان خانگی به آن اشاره کرد.
یک روش درمانی مبتنی بر سم زدایی، استفاده از جلبک دریایی است. مصرف جلبک دریایی به گردش خون در بدن کمک کرده و همچنین باعث بهبود بافت پوست می شود. خوردن ماهی سالمون می تواند در بهبود سلولیت موثر واقع شود. وجود اسید های چرب امگا ۳ در ماهی سالمون، برای سلامتی مفید بوده و باعث ترمیم و تقویت بافت های پوستی می گردد.
برای بهبود این عارضه می توانید از روغن نارگیل استفاده کنید. پنج قطره روغن نارگیل را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کرده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پوست خود را ماساژ دهید. همچنین می توانید از این روغن به صورت خوراکی، جهت کاهش سلولیت و افزایش متابولیسم بدن استفاده کنید.
با کمک این روش نیز نتیجه مطلوبی حاصل می شود. امیدواریم با ارائه مطالب در این مقاله توانسته باشیم در این زمینه به شما کمک کرده باشیم. در کل بهتر است با مشاهده سلولیت، به پزشک معالج و کلینیک های معتبر، جهت درمان مناسب تر، مراجعه فرمایید.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.