فهرست مطالب
علت سوختگی پس از لیزر موهای زائد
علت سوختگی پس از لیزر موهای زائد
سالانه تعداد زیادی از افراد برای ازبین بردن موهای زائد خود، تحت درمان با لیزر قرار می گیرند. درمان لیزر موهای زائد در حال حاضر یکی از ایمن ترین و موثرترین روش هایی است که برای از بین بردن موهای زائد قسمت های مختلف بدن استفاده می شود.
هنگامی که این عمل توسط یک متخصص زیبایی و با تجربه انجام می شود، نتایج میتواند فوق العاده باشد. با این حال درست انجام نشدن و در واقع اشتباه انجام شدن این عمل توسط یک فرد بی تجربه میتواند منجر به سوختگی های خفیف تا شدید شود و گاها زخم های دائمی را نیز بر جای بگذارد که بسیار برای مراجعه کننده ناراحت کننده باشد.
شرکت در جشنواره لیزر موهای زائد کلینیک رز + دریافت کد تخفیف
اما با دانستن علل بروز این سوختگی ها و عوامل بازدارنده ی آن قبل از شروع لیزر موهای زائد می توان تا حد زیادی از سوختگی ناشی از لیزر جلوگیری کرد.
دلایل سوختگی در زمان لیزر موهای زائد
نحوه ی کار دستگاه های لیزر به این صورت است که نور لیزر با انرژی زیاد به سمت پوست تابیده می شود و توسط پیگمنت های موهای زائد جذب می شود. دلیل این که پیگمنت ها نور لیزر را جذب می کنند این است که لیزر، به طرف اجسام تیره تر در محیط جذب می شود و بیشترین اثر را بر آنان می گذارد.
مو های زائد هم به طور کلی از پوست تیره تر هستند و به همین دلیل توسط لیزر شناسایی می شوند. حال اگر رنگ پوست و مو ها با هم تفاوت فاحشی نداشته باشد چه اتفاقی می افتد؟ در این شرایط لیزر نمی تواند به درستی مو و پوست را از هم تشخیص دهد و بخشی از نور آن توسط پوست جذب می شود.
این نور بعد از جذب به حرارت و انرژی گرمایی تبدیل می شود و به همین دلیل موجب سوختن پوست می شود. در حالی که اگر توسط پیگمنت ها جذب شود، بدون آن که به پوست آسیب برساند، فولیکول های موی زائد را می سوزاند و آن ها را از بین می برد. در ادامه به دلایل اصلی سوختن پوست بر اثر لیزر می پردازیم.
یکی از دلایل اصلی خطر سوختگی لیزر موهای زاید تکنسین های بی تجربه و پزشکان غیر مجاز هستند. چرا که میزان حرارتی که می بایست به سطح پوست فرد با توجه به ترکیب نوع پوست و میزان ضخامت مو برسد می بایست توسط پزشک متخصص یا تکنسین با تجربه تعیین گردد.
پزشک لیزر، با درک درست ترکیب پوست و تعیین صحیح تنظیمات دستگاه می تواند خطرات احتمالی ناشی از سوختگی پس از لیزر موهای زائد را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.
عامل دیگر سوختگی پس از لیزر، انتخاب اشتباه دستگاه لیزر و استفاده تهاجمی در حین انجام این عمل است. دستگاه لیزر مورد استفاده حتما باید دارای تاییده وزارت بهداشت باشد و از کیفیت بالایی برخوردار باشد و متناسب با پوست فرد انتخاب گردد.
در ابتدا گفته شد که تشابه رنگ پوست و مو های زائد یکی از دلایل سوختن پوست توسط لیزر است. اما این یک مشکل بدون راه حل نیست. امروزه دستگاه های لیزر مختلف با ویژگی ها و کارکرد های مختلفی در بازار وجود دارند که تعدادی از آنها برای افرادی طراحی شده که رنگ پوست و موی زائد آن ها شبیه به هم است.
اگر تکنسین از تجربه ی و مهارت بالایی برخوردار باشد و همچنین از تکنولوژی روز و دستگاه های جدید اطلاعات داشته باشد، می تواند با انتخاب دستگاه مناسب برای پوست و موی فرد مراجعه کننده، از سوختن پوست او به راحتی جلو گیری کند.
همچنین استفاده از دستگاه های لیزر در خانه و عدم آگاهی فرد از نحوه درست استفاده از دستگاه می تواند منجر به آسیب به پوست فرد و ایجاد سوختگی شود.
استفاده از داروهای خاص به خصوص داروهای جدید یا آنتی بیوتیک، می توانند باعث ایجاد حساسیت به نور شوند که در نتیجه می تواند منجر به سوختگی بد ناشی از لیزر موهای زائد شود؛ بنابراین اگر از چنین داروهایی استفاده می کنید حتما قبل از انجام لیزر موهای زاید با پزشک خود مشورت کنید.
چگونه می توان از سوختگی بعد از لیزر موهای زائد جلوگیری کرد ؟
برای به حداقل رساندن خطر صدمات به وجود آمده از سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد، باید در انتخاب متخصص مناسب بسیار دقت کنید و به نکات زیر توجه کنید:
اعتبار پزشک : اگر پزشک مورد نظر دارای سایت است حتما نظرات بیماران قبلی را در آنجا بخوانید و ببینید که آیا نظرات آن ها مثبت است و از درمان خود توسط این متخصص زیبایی راضی هستند و او را توصیه می کنند یا اینکه اکثرا دارای نظرات منفی بوده و ناراضی هستند؟
کلینیک متخصص : به کلینیک متخصص مراجعه کرده و به اطراف خود نگاهی بیندازید. ببینید محیط آنجا چگونه است چه از نظر بهداشت محیط و چه برخورد کارکنان آنجا. ببینید اولین تصور شما از محل چیست؟ همچنین به تجهیزات مورد استفاده نیز نگاهی بیندازید و ببینید آیا واقعا از دستگاه هایی با کیفیت بالا برای لیزر موهای زائد استفاده می کنند یا نه
پروانه تکنسین : درمان با لیزر فقط باید توسط پزشک متخصص و یا تکنسین های دارای مجوز انجام شود. مهم نیست که عوامل دیگر چقدر چشمگیر هستند، اگر تکنسین مجوز نداشته باشد، آن کلینیک را از لیست خود خارج کنید. چرا که همانطور که پیش تر اشاره شد عدم تجربه کافی تکنسین یکی از عوامل اصلی آسیب های ناشی از لیزر موهای زاید است.
دستگاه لیزر موهای زائد باید توسط وزارت بهداشت و درمان تأیید شود. حتما اطمینان حاصل کنید که از تجهیزات با کیفیت بالا استفاده می شود. دستگاه مناسب بسیار می تواند در بالا بردن کیفیت عمل لیزر و همچنین از آسیب ها و سوختگی های پس از آن جلوگیری کند.
علاوه بر کیفیت دستگاه مورد استفاده، اینکه متخصص، از دستگاه لیزر موهای زائد مناسب با پوست شما استفاده کند بسیار حائز اهمیت است بنابراین دستگاه مورد استفاده باید متناسب با نوع و رنگ پوست شما باشد.
از کارهایی که می توانید خود شما قبل از انجام عمل لیزر موهای زائد انجام دهید تا از آسیب های احتمالی بعد از آن جلوگیری کنید این است که قبل از شروع درمان لیزر برای موهای زائد خود، از برنزه شدن در زیر آفتاب جدا خودداری کنید. هنگامی که شما می خواهید شروع به درمان با لیزر کنید، مهم است که در شش هفته منتهی به معالجه خود، از آفتاب گرفتن و برنزه شدن خودداری کنید.
چرا که تحقیقاتی نشان داده است که درمان لیزر با پوست برنزه می تواند منجر به سوختگی و تاول شود. اجتناب از آفتاب و استفاده از ضد آفتاب به طور کلی در حین انجام درمان های لیزر موهای زائد توصیه می شود تا خطر عوارض جانبی مانند سوختگی و تغییر رنگدانه ها به حداقل برسد زیرا پوست برنزه می تواند مستعد عوارض ناشی از لیزر موهای زاید باشد.
اقداماتی که به جهت جلوگیری از سوختگی پیش از لیزر موهای زائد باید انجام شود ؟
24 ساعت قبل از شروع کار با لیزر حتما باید قسمت هایی که قرار است تحت درمان با لیزر قرار بگیرد شیو شود، زیرا تکنسین لیزر شما قادر به عبور از مناطقی با موهای بالاتر از سطح پوست شما نخواهد بود؛ بنابراین بلند بودن مو در ناحیه مورد نظر احتمال سوختگی و همچنین آسیب به دستگاه را افزایش می دهد و همچنین باعث می شود که در حین لیزر درمانی بیشتر صدمه ببینید و درد بیشتری را نیز تحمل کنید.
مهم ترین عاملی که می تواند از بروز سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد جلوگیری کند این است که از مراجعه به مراکز و افراد فاقد صلاحیت و اعتبار خود داری کنید. همانطور که پیشتر گفته شد مهم ترین دلیل سوختن پوست بعد از لیزر، مهارت و دانش پایین تکنسین مربوطه است.
دستگاه های لیزر طوری ساخته و طراحی می شوند تا کمترین خطر را برای افراد داشته باشند و آسیب رسان نباشند؛ اما به شرطی که توسط فردی ماهر و کاربلد به کار گرفته شوند.
و در آخر و در واقع مهمترین عامل در کاهش خطر سوختگی لیزر موهای زائد، انجام آزمایش پچ است. بیشتر متخصصان زیبایی معتبر قبل از انجام لیزر موهای زائد، آزمایش پچ را انجام می دهند.
سپس تست پچ مورد بررسی قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که هیچ تغییر رنگ، سوختگی یا دردی وجود ندارد و در صورت موفقیت در آزمایش پچ، این عمل توصیه می شود. هیچگاه بدون اینکه ابتدا آزمایش را بر روی قسمتی از بدن که می خواهید تحت درمان قرار بگیرد انجام دهید، تحت هیچ نوع روش لیزر موهای زائدی قرار نگیرید.
اگر دچار سوختگی ناشی از لیزر مو های زائد شدیم چه کار کنیم؟
درمان سوختگی بر اثر لیزر می تواند کار سخت و پیچیده ای باشد. در موارد بسیاری پیش می آید که فرد در حین عمل لیزر موهای زائد دچار سوختگی می شود و آن را حس می کند.
نشانه ی آن این است که پوست شما به طور غیر عادی داغ می شود و با گذشت زمان هم خنک نمی شود. بلافاصله باید این موضوع را با تکنسین در میان بگذارید و عمل لیزر را متوقف کنید.
معمولا فردی که کار لیزر را انجام می دهد درمان های اولیه برای مقابله با سوختگی ناشی از لیزر را می داند. در این مواقع او می تواند به شما کمک کند تا جلوی وخیم شدن وضعیت را بگیرید.
توجه داشته باشید که بعضی از زخم های ناشی از لیزر ( و کلا همه ی زخم ها) اگر به درستی درمان نشوند، می توانند آثار عمیقی روی پوست بگذارند که از بین بردن آن ها به زمان زیادی نیاز دارد.
این که زخم شما بعد از گذشت چند وقت بهبود می یابد به همین مراقبت های اولیه و درمان اصولی و درست بستگی دارد. همچنین شدت سوختگی نیز بسیار تاثیر گذار است.
سوختگی ناشی از لیزر شاید در ابتدا با درد و سوزش همراه باشد ولی این درد و سوزش گذرا خواهد بود. مسئله ی مهم این است که با اقدام سریع برای مقابله با آن از به جا ماندن زخم برای طولانی مدت جلوگیری کنید.
بعد از انجام اقدامات اولیه به هنگام بروز سوختگی، دکتر به شما دستورالعمل های و کرم هایی را می دهد تا به تدریج زخم ناشی از لیزر را به طور کامل از بین ببرد و پوستتان به حالت اول برگردد.
مهم ترین این دستور ها عبارت هستند از جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید به ناحیه ی سوخته شده. همچنین استفاده از کرم هایی که ویتامین C دارند و به تولید کلاژن در پوست کمک می کنند بسیار اثر گذار است و باعث می شود در طولانی مدت هیچ اثری از سوختگی روی پوست شما نماند.
آیا رنگ پوست در میزان سوختگی لیزر موهای زائد تاثیر دارد ؟
در طی تحقیقاتی که اخیرا بر روی افراد مختلف با انواع رنگ پوست صورت گرفت، نشان داده شد افرادی که پوست تیره تری دارند در طول درمان مستعد سوختگی بیشتری هستند. به همین دلیل در اکثر مراکز متخصصان زیبایی معمولاً قبل از انجام یک درمان کامل، در یک نقطه از بدن فرد آزمایش ارائه می دهند. اگر محل تست دچار سوختگی شود، ممکن است درمان ارائه نشود.
آیا سوختگی پس از لیزر در همه افراد مشاهده می شود ؟
همانطور که اشاره شد سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد به دلایل مختلفی رخ می دهد که با رعایت نکات مهمی هم از جانب پزشک متخصص و هم از جانب خود فرد تا حد زیادی می توان از بروز این آسیب ها پس از لیزر موهای زائد جلوگیری کرد و در صورت عدم رعایت این نکات، ممکن است آسیب های زیادی از جمله سوختگی برای فرد رخ دهد که در برخی موارد می تواند دائمی نیز باشد.
سوختگی ناشی از لیزر برای همه ی افراد به یک شکل اتفاق نمی افتد و شدت آن متفاوت است. برای عده ای تنها در حد قرمزی پوست و کمی سوزش احساس می شود مانند سوختگی ناشی از آفتاب گرفتن.
در موارد شدید تر ممکن است فرد دچار تورم و زخم و تاول در ناحیه ی سوختگی شود و همچنین رنگ پوست به کلی عوض شود. به این نوع سوختگی، سوختگی درجه اول می گویند که بعد از حدود یک تا دو سال به تدریج بهبود می یابد و آثار آن از بین می رود.
بنابراین احتمال وقوع سوختگی پس از لیزر موهای زاید(laser hair removal) برای همه افراد در صورت عدم رعایت نکات ذکر شده قبل و حین عمل لیزر می تواند باشد. هر چند که شرایط فیزیکی خود فرد نیز همچون نوع پوست، رنگ پوست و میزان حساسیت پوست نیز می تواند در بروز این آسیب ها موثر باشد.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک لاغری مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.