پوست و مو

تغییرات پوستی در دوران بارداری و راه حل های آن

تغییرات پوستی در دوران بارداری و راه حل های آن

تغییرات پوستی در دوران بارداری

دوران بارداری دوران بسیار شیرینی در زندگی هر خانم است. اما به هر حال چالش ها و سختی هایی را نیز برای مادر به وجود می آورد که یکی از آن ها تغییرات پوستی واضحی است که زیبایی را تهدید می کند.

تغییرات پوستی در دوران بارداری

به علت تغییرات هورمونی که حین بارداری در بدن ایجاد می شود، امکان تغییرات پوستی زیادی وجود دارد. بعضی از این دگرگونی ها عبارتند از: تیره شدن رنگ پوست، ایجاد جوش و آکنه، واریس، استرچ مارک (ترک پوستی)، خارش پوست و لکه های پوستی.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

در ادامه در مورد این موضوعات صحبت کرده و راه حل هایی برای بهبود آن ها ارائه می دهیم. پس در ادامه نیز با ما همراه باشید.

تغییرات پوستی در دوران بارداریتغییرات رنگ پوست

گاهی اوقات لکه هایی تیره روی صورت و بدن فرد ایجاد می گردد که ظاهری ناخوشایند دارد. تقریبا همه ی خانم ها در طی بارداری درجاتی از تیره شدن پوست را تجربه می کنند.

این تغییرات پوستی خصوصا در خانم هایی با پوست تیره تر یا آن هایی که سابقه ی فامیلی دارند، اتفاق می افتد.

این تغییر رنگ پوست معمولا در کشاله های ران، زیر بغل و پوست گردن دیده می شود. همچنین در بعضی خانم های باردار طی ماه های آخر، ممکن است خطی عمودی روی شکم ایجاد شود که این هم به لطف تغییرات هورمون های زنانه می باشد!

راه حل

معمولا این تغییرات پوستی پس از حاملگی از بین می روند و بنابراین لازم نیست برای این ها نگران باشید. اما بهرحال با مشورت متخصصتان می توانید از بعضی کرم ها یا لوسیون ها برای بهبود رنگ پوستتان استفاده نمایید.

آکنه

بعضی از خانم ها طی بارداری دچار جوش و آکنه می شوند که زیبایی پوست آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. افزایش جریان خون و تولید چربی در سطح پوست، از دلایل براقی و تغییرات پوستی در بارداری هستند. اما گاهی تولید چربی به قدری در پوست زیاد می شود، که بصورت آکنه هایی بروز پیدا می کند.

راه حل

تا یادمان نرفته است بگوییم که زیاد نگران این نوع تغییرات پوستی نباشید! همانطور که پس از طی شدن دوران بلوغ، جوش های جوانی تان ناپدید شدند؛ این جوش های دوران بارداری نیز پس از زایمان به تدریج از بین می روند.

همانند زمانی که نوجوان بودید و آکنه های دوران بلوغ داشتید، الان در بارداری هم شستن و تمیز کردن چربی سطح پوست می تواند کمک کننده باشد.

اما دقت کنید که قبل از مصرف هرگونه کرم یا محصولی دیگر، از متخصص پوست یا زنان مشاوره بگیرید, چرا که ترکیبات موجود در برخی از این محصولات در بارداری ممنوع هستند. این محصولات ممنوعه عبارتند از:

  1. داروهای ضدآکنه ی ترتینوئین و ایزوترتینوئین به علت اینکه ویتامین آ بالایی دارند، باعث ایجاد نقص های جنینی شده و طی حاملگی اصلا نباید استفاده شوند.
  2. اسکراب های لایه بردار قوی که باعث تحریک پوست می شوند، نباید به کار گرفته شود.
  3. بطور کلی، بیشتر داروها و کرم های ضدآکنه ی بدون نسخه برای استفاده در دوران حاملگی ایمن هستند؛ اما برای اطمینان خاطر بیشتر به شما توصیه می کنیم قبل از استفاده از هر محصولی برای تغییرات پوستی تان در طی حاملگی، حتما به مراقب بهداشت خود اطلاع دهید.

واریس

شاید طی بارداری روی ساق پایتان، رگ های برجسته ای را ببینید که به آن ها واریس می گویند. علت این تغییرات پوستی این است: زمانی که رحم در اواخر بارداری بزرگ و سنگین می شود، روی رگ های زیرین خود فشار وارد کرده و باعث جمع شدن مایع در آن ها می گردد. البته تغییرات هورمونی نیز در این تغییرات پوستی بی تاثیر نیست.

راه حل

خبر خوب این است که رگ های واریسی نیاز به درمان و مداخله ی پزشکی نداشته و حدود 3 تا 12 ماه پس از حاملگی خود به خود بهبود می یابند. اما بهرحال برای حفظ زیبایی پوستتان و کاهش بروز این تغییرات پوستی این موارد را رعایت کنید:

  1. از ایستادن طولانی مدت بپرهیزید.
  2. تا جایی که ممکن است راه بروید و پیاده روی منظم داشته باشید. راه رفتن باعث می شود تا خون در بدن به خوبی گردش کرده، در پاهایتان تجمع پیدا نکند و تغییرات پوستی کمتری داشته باشید.
  3. از توالت های فرنگی استفاده نمایید.
  4. از نشستن های طولانی مدت بپرهیزید.
  5. از جوراب های ساق بلند مخصوص واریس استفاده کنید.
  6. ویتامین C کافی مصرف کنید تا این تغییرات پوستی به حداقل میزان ممکن برسد.
  7. طی بارداری روند افزایش وزن خود را کنترل کرده و از وزن گیری زیاد پیشگیری نمایید.
  8. روزانه حداقل نیم ساعت در حالتی دراز بکشید که پاها بالاتر از سطح سرتان قرار داشته باشد.

ترک پوستی یا استرچ مارک

این استرچ مارک ها، خطوط دندانه دار تیره ای هستند که معمولا در قسمت هایی از بدن که تجمع چربی زیاد است -مثل سینه ها، شکم، ران و…- دیده می شوند. در ابتدا رنگی قرمز یا کبود دارند اما به مرور به رنگ سفید در می آیند.

این تغییرات پوستی به علت وزن گیری مادر و کشیدن شدن بیش از حد پوست طی دو ماهه ی دوم و سوم حاملگی به وجود آمده و باعث ناراحتی و شکایت بسیاری از خانم های باردار می شود.

هر چه میزان افزایش وزن در دوران بارداری بیشتر باشد، احتمال ایجاد این استرچ مارک ها نیز بیشتر است. پس کنترل روند افزایش وزن در دوران بارداری موضوع مهمی در این زمینه است.

راه حل

کرم، لوسیون، پماد و بطور کلی محصولات زیادی وجود دارد که ادعای آن ها بهبود یا پیشگیری از این ترک های پوستی است؛ اما تاثیر این ها محدود بوده و این تغییرات پوستی به هر صورت به وجود می آیند.

بعضی تحقیقات ثابت کرده است که ماساژ پوست بدن با ” ویتامین E ” یا روغن های گیاهی مثل روغن زیتون باعث کاهش این ترک های پوستی می شود.

هر چند تمام این تغییرات پوستی که برایتان توضیح دادیم طبیعی بوده و بخشی فیزیولوژیک از فرآیند بارداری است، اما اگر این دگرگونی ها شما را ناراحت کرده است، می توانید در مورد آن ها با متخصص پوست صحبت کنید.

خارش پوست

خارش پوست یکی دیگر از تغییرات پوستی است که در بارداری برای برخی خانم ها اتفاق می افتد. گاهی این خارش ها معمول بوده و علائم زیادی ندارد؛ اما گاهی اوقات همراه با خارش تغییراتی در سطح پوست مانند التهاب، قرمزی و ورم نیز به وجود می آید که فرد را نگران می کند.

راه حل

در مجموع باید بگوییم که این خارش بیشتر از این که نگران کننده باشد، آزاردهنده است و معمولا با اتمام دوره ی حاملگی، رفع می گردد. توصیه ی ما به شما برای بهبود این تغییرات پوستی، استفاده از کرم های مرطوب کننده و تمیز نگه داشتن پوست است.

لکه های پوستی

ملانین رنگدانه ای است که مسئول رنگ پوست می باشد و هر چه که این رنگدانه بیشتر باشد، رنگ پوست تیره تر است.

در دوران بارداری به علت دگرگونی های زیادی که در بدن اتفاق می افتد، این رنگدانه ی ملانین افزایش پیدا کرده و ممکن است در بعضی خانم های باردار خود را به شکل لکه های تیره خصوصا در صورت (که آن را ماسک حاملگی، ملاسما یا کلوآسما می نامیم) نشان دهد. تقریبا 50% زنان باردار به نحوی این تغییرات پوستی را نشان می دهند.

راه حل

برای کاهش بروز این تغییرات پوستی، قبل از بیرون رفتن از منزل، حتما “ کرم ضد آفتاب ” زده یا از کلاه لبه دار استفاده کنید تا آفتاب بطور مستقیم با پوستتان برخورد نداشته باشد. کرم ضدآفتاب شما باید حداقل SPF 15 را برای محافظت از پوستتان داشته باشد.

مقدار زمانی را که طی روز در معرض آفتاب قرار می گیرید، کاهش دهید. خصوصا در ساعات 10 صبح تا 2 بعد از ظهر، خورشید بیشترین میزان اشعه و تابش را دارد که می تواند لکه های پوستی تان را تحریک کند؛ پس در این زمان حتی الامکان بیرون از منزل نباشید تا بروز این تغییرات پوستی را کاهش دهید.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *