پوست و مو

مراقبت از موهای چرب و نحوه شستشوی صحیح

مراقبت از موهای چرب و نحوه شستشوی صحیح

مراقبت از موهای چرب و نحوه شستشوی صحیح

مراقبت از موهای چرب و نحوه ی شستشوی صحیح موها از این نظر که در ظاهر افراد تاثیر بسزایی دارد، بسیار حائز اهمیت است. در حقیقت بسیاری از افراد از داشتن موهای بسیار چرب رنج می برند و همواره به دنبال راهی برای رهایی از این چربی های اضافی هستند.

 

مراقبت از موهای چرب و نحوه شستشوی صحیح

 

موهای چرب ممکن است که به دلیل عوامل مختلف مانند عوامل ژنتیکی، عدم استفاده از رژیم غذایی مناسب و بیماری های مختلف در افراد گوناگون ظاهر شود.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

در ضمن باید بدانید که نحوه ی شستشوی موها در میزان چرب شدن آنها نیز تاثیر داشته و می تواند چربی اضافی سر را در صورت رعایت نکردن نکات لازم افزایش دهد.

 

مراقبت از موهای چرب و نحوه شستشوی صحیح

 

راهکار های بسیاری برای خلاصی از موهای چرب وجود دارد که با رعایت آنها می توانید از داشتن موهایی زیبا و شاداب بهره مند شوید. در این مقاله قصد داریم تا دلایل چرب شدن موها را بررسی کرده و نحوه ی مراقبت از موها به منظور پیشگیری ایجاد چربی اضافی بر پوست سر را توضیح دهیم.

 

دلیل چرب شدن موهای سر چیست؟

به طور کلی باید بیان کرد که برخی از کودکان از نظر ژنتیکی مستعد پوست و موی چرب هستند و در بزرگسالان تا حدودی نحوه ی شستشوی موهای چرب و محصولاتی که برای شستشو استفاده می کنید در چرب شدن موهای سر تاثیرگذار هستند.

چرب شدن موهای سر ممکن است به دلایل متعددی اتفاق بیفتد که برخی از آنها را در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • غدد چربی بیش فعال

در حقیقت غدد چربی بیش فعال موضوعی کاملا ارثی بوده و چنانچه شما پوست چربی دارید امکان اینکه موهای سر شما نیز چرب باشد، بسیار زیاد خواهد بود.

دلیل موضوعی که بیان شد آن است که در واقع همان غدد چربی که سبوم (روغن طبیعی پوست ) را در صورت شما تولید می کند، در پوست سر شما نیز وجود داشته و سبب چرب شدن موهای شما می شود.

وجود غدد چربی در پوست سر به هیچ وجه چیز بدی نیست و در واقع پوست سر شما باید به میزان بسیار کمی روغنی باشد. علت نیاز مو ها به میزان کمی چربی آن است که رشته های مو بدون روغن شکننده و ضعیف خواهند بود و در صورتی که روغن کافی به موها نرسد ممکن است که فرد دچار ریزش مو شود.

اما در کنار  مزیتی که بیان کردیم ،غده های چربی بیش فعال ظاهری براق و نامطلوب را برای موهای افراد دارای آن به وجود می آورند.

چنانچه شما پوست و موی چرب و روغنی دارید، بهتر است که از محصولات مراقبت موهای چرب استفاده کنید. بنابراین شما می توانید یک شوینده ی ملایم از محصولات مراقبتی موهای چرب را انتخاب کرده و هنگام شستشوی موها از این محصولات اختصاصی استفاده کنید.

استفاده از شوینده های شیمیایی قوی باعث می شود که پوست سر و موهای شما چربی مورد نیاز خود را از دست بدهند و در نتیجه به منظور جبران کمبود چربی ، اقدام به تولید چربی مضاعف کنند و در این صورت فرد با مشکل بزرگتری مواجه می شود.

  • موهای نازک

موهای نازک نسبت به موهای ضخیم چربی بیشتری دارند. دلیل این امر نیز آن است که به دلیل نازک بودن موها، حجم کمتری از مو در معرض چربی های سر قرار دارند.

به منظور برطرف شدن این مشکل می توانید از شامپوهایی که در ضخیم کردن تار مو ها تاثیر دارند، استفاده کنید. بهتر است به دنبال شامپوی طبیعی باشید که حاوی پروتئین گندم هیدرولیز شده باشد. این پروتئین فولیکول های موی شما را احاطه کرده و ظاهری ضخیم و سالم تر به موهای شما خواهد بخشید.

  • استرس

غدد چربی موجود در پوست سر شما نسبت به استرس حساس هستند و به همین دلیل است که هنگامی که استرس دارید موهای شما با سرعت بیشتری چرب می شوند. چنانچه شما همواره در معرض استرس قرار دارید ممکن است که پوست و موی شما دچار آسیب های جبران ناپذیری شوند.

بنابراین بهتر است که به منظور برطرف کردن استرس، سبک زندگی خود را تغییر دهید و از روش هایی که به کاهش استرس و آرام شدن شما کمک می کنند، استفاده کنید.

حرکات کششی ، ورزش های تنفسی ،بیرون رفتن و استفاده از هوای تازه می تواند از مواردی باشد که به کاهش استرس شما کمک شایانی می کند.

  • شستشوی بیش از حد موها

بسیاری از افراد به منظور کاهش میزان چربی موهای چرب، آنها را بیش از حد می شویند. همانطور که پیشتر نیز بیان کردیم استفاده بیش از حد از شوینده ها می تواند غدد چربی پوست سر شما را تحریک کرده و این غدد اقدام به تولید میزان بیشتری چربی کنند.

 

مراقبت از موهای چرب

مراقبت از موهای چرب می تواند نتایج مطلوبی برای شما به همراه داشته باشد که در ادامه برخی از آنها را بیان خواهیم کرد:

  • موهای خود را بیش از یک بار در روز نشویید.
  • شامپوی متناسب با موهای چرب انتخاب کنید.
  • برس خود را به طور منظم تمیز کنید.
  • با استفاده از ژل آلوئه ورا موهای خود را از چربی عاری کنید.
  • از دستکاری بیش از حد موهای خود اجتناب کنید.
  • موهای خود را به درستی بشویید و اجازه دهید که حداقل دو دقیقه محصولات شوینده بر سر شما باقی بمانند.
  • از سرکه ی سیب در شستشوی موهای خود به منظور تنظیم  ph پوست موی سر استفاده کیند.
  • از کلاه های مختلف به صورت طولانی مدت استفاده نکنید.
  • به منظور کاهش میزان چربی پوست مو می توانید از چای سبز استفاده کنید.
  • روغن درخت چای در کاهش چربی های اضافی کمک شایانی خواهد کرد.
  • رژیم غذایی خود را تنظیم کرده و از خوردن غذاهایی که سبب تحریک غدد چربی می شوند ، پرهیز کنید.

 

شستشوی درست موهای چرب

همانطور که پیشتر نیز بیان کردیم شستشوی بیش از حد موهای چرب می تواند در تحریک غدد چربی تاثیر داشته و در نتیجه چربی پوست سر بیش از پیش شود. بنابراین تعداد دفعاتی که در هفته موهای چرب را می شویید در نظر بگیرید و آن را به تعادل برسانید.

از جمله نکاتی که در هنگام شستشوی موهای چرب باید به آن دقت شود استفاده از محصولات شوینده ی مناسب موهای چرب است. محصولات مورد استفاده باید حاوی مواد تغذیه کننده ی مو باشند و در ضمن قدرت پاک کنندگی لازم را نیز برای مو به همراه داشته باشند.

دمای آب مورد استفاده در هنگام شستشوی موی چرب نیز می تواند بسیار مهم باشد و استفاده از آب خیلی گرم می تواند میزان تولید چربی موی سر را به طور قابل توجهی افزایش دهد. بنابراین در هنگام شستشوی موهای چرب از آب ولرم رو به خنک استفاده کنید.

از دیگر نکات حائز اهمیت در شستشوی موهای چرب فشاری است که در هنگام شستن موهای چرب به پوست سر خود وارد می کنید. در واقع لازم است که در هنگام شستشوی موهای چرب به ملایمت آنها را بشویید و شستشوهای خشن خودداری کنید.

در پایان باید بگوییم که مراقبت از موهای چرب سبب می شود تا چربی اضافی آنها به میزان قابل توجهی کاهش یافته و فرد می تواند بدون نگرانی در فعالیت های روزانه شرکت کند.

اما ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که با رعایت توصیه ها و مراقبت هایی که مطرح شده، میزان چربی موی سر به طور کلی از بین نخواهد رفت و این نکات تنها سبب می شود تا از تولید میزان چربی بیشتر پیشگیری شود.

 

کلینیک پوست و مو رز ارائه دهنده تمامی خدمات پوست و مو و زیبایی اعم از تزریق چربی و … می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *